• سه‌شنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۲ / ۱۶:۵۵
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 92041106911
  • منبع : سازمان پزشکی قانونی

در سال گذشته رخ داد؛

مراجعه 6656 تن برای دریافت مجوز سقط جنین

مراجعه 6656 تن برای دریافت مجوز سقط جنین

سال گذشته 4818 تن موفق به دریافت مجوز سقط درمانی در مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور شدند.

سال گذشته 4818 تن موفق به دریافت مجوز سقط درمانی در مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور شدند.

به گزارش سرویس «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مطابق آمارهای موجود تعداد متقاضیان مجوز سقط درمانی در سال گذشته 6656 تن بود، این رقم در مقایسه با سال90، هفت درصد افزایش داشته است.

همچنین در سال گذشته استان آذربایجان‌غربی بیشترین کاهش را در مراجعان دریافت مجوز سقط درمانی داشت، تعداد این متقاضیان از 165 تن در سال 1390 به 66 تن در سال 1391 کاهش یافت. تمامی متقاضیان دریافت مجوز سقط درمانی این استان در سال گذشته شرایط دریافت مجوز را داشتند.

در سال گذشته در استان تهران با 1684 مراجعه برای دریافت مجوز سقط جنین درمانی در مقایسه با دیگر استان‌ها بیشترین تعداد مراجعه را داشته که از این تعداد 761 تن شرایط دریافت مجوز را داشتند.

همچنین پس از تهران استان‌های خراسان‌رضوی با 592 مراجعه و خوزستان با 543 مراجعه بیشترین آمار مراجعان سقط درمانی را در سال گذشته داشته‌اند. این در حالی است که در سال گذشته کمترین تعداد مراجعان سقط درمانی با 35 تن در استان سمنان ثبت شده است که از این تعداد متقاضی، 27 تن مجوز سقط جنین درمانی را دریافت کردند.

یکی از نکات ضروری برای بررسی تقاضای سقط درمانی در مراکز پزشکی قانونی سن جنین است به این نحو که اگر سن جنین از 19 هفته بیشتر باشد یا بر اساس سونوگرافی، بیش از چهار ماه از زمان لقاح گذشته باشد به هیچ وجه برای فرد متقاضی مجوز سقط صادر نمی‌شود.

همچنین در صورت خطر جانی برای مادر در صورت ادامه بارداری یا عقب افتاده و ناقص‌الخلقه بودن جنین به نحوی که نگهداری از آن برای مادر ایجاد حرج کند از جمله مواردی است که در صورت وجود هر یک از آن‌ها با درخواست مادر و با تشخیص سه پزشک متخصص و تأیید پزشکی قانونی، مجوز سقط درمانی صادر می‌شود البته به شرط آن که سن حاملگی کمتر از چهار ماه پس از لقاح باشد.

بررسی درخواست‌های سقط درمانی بدون نیاز به دستور قضایی

زمان در رسیدگی به پرونده‌های سقط درمانی بسیار اهمیت دارد تا آنجا که تنها مورد از وظایف پزشکی‌قانونی که بررسی آن نیازی به دستور مقام قضایی ندارد، رسیدگی به موارد درخواست سقط جنین است. با توجه به اهمیت زمان در پرونده‌های سقط درمانی، پزشکی قانونی به مدارک متقاضیان در اسرع وقت رسیدگی و در صورت وجود شرایط قانونی با درخواست سقط جنین موافقت می‌کند.

متقاضیان سقط درمانی که شرایط لازم را دارند و پزشکی‌قانونی نیز برای آنان مجوز صادر کرده باید پیش از پایان چهار ماهگی (19 هفتگی و ولوج روح در جنین) و در کوتاه‌ترین زمان پس از دریافت مجوز برای انجام سقط به بیمارستان مراجعه کنند زیرا بیمارستان‌ها نیز پس از چهار ماهگی اقدام به سقط نمی‌کنند حتی اگر قبل از این تاریخ پزشکی قانونی مجوز را صادر کرده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha