محققان موسسه سرطان دوک آمریکا با آزمایش بر بافت انسانی دریافتند که داروی مورد استفاده در درمان پوکی استخوان، رشد سلولهای سرطان سینه را حتی در مواردی که سلولها به درمانهای امروزی مقاومت نشان دادهاند، متوقف میکند.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، داروی "bazedoxifene" نه تنها از تجدید نیرو کردن سلولهای سرطانی توسط استروژن جلوگیری میکند، بلکه گیرندههای استروژن را بهمنظور تخریب، سست و ضعیف میکند.
دکتر "دونالد مک دونل" رییس دانشکده داروسازی و زیست شناسی سرطان دانشگاه دوک در این باره میگوید: ما دریافتیم که "bazedoxifene" به گیرندههای استروژن متصل شده و فعالیت آن را مختل میکند اما نکته جلب توجه اینجا است که این دارو میتواند پس از فعالیت این گیرنده را نیز نابود کند.
"bazedoxifene" قرصی است که مانند "تاموکسیفن"_ بهطور گسترده برای درمان سرطانهای سینه وابسته به استروژن استفاده میشود_ به ردهای از داروها موسوم به (SERMs) تعلق دارد که در بعضی از بافتها میتوانند رفتاری مانند استروژن داشته باشند، درحالیکه به طور بسیار کارآمدی فعالیت استروژن را در سایر بافتها مختل میکند اما برخلاف تاموکسیفن، خصوصیتهایی را نیز از گروهی دیگر از داروها موسوم به (SERDs) دارد که این اجازه را به این دارو میدهد تا گیرنده استروژن را منظور تخریب مورد هدف قرار دهد.
به گفته دکتر "سوزان واردل" سرپرست این پژوهش، از آنجاییکه این دارو به منظور تخریب، گیرنده استروژن را مورد هدف قرار میدهد احتمال بسیار اندکی برای این وجود دارد که سلولهای سرطانی مکانیزم مقاومی را در برابر آن پیش بگیرند چراکه در حقیقت خودِ هدف از میان خواهد رفت.
بسیاری از محققان بر این باورند که اگر سلولهای سرطانی سینه به تاموکسیفن مقاوم شدند، دیگر به تمام داروهایی که گیرنده استروژن را هدف قرار میدهند نیز مقاوم میشوند، اما این کشف نشان داده است که حتی پس از مقاوم شدن سلولها به تاموکسیفن، هنوز گیرنده استروژن هدف خوبی برای مقابله است.
این پژوهش طی نشست سالیانه انجمن غدد مترشحه داخلی در آمریکا مطرح شد.
انتهای پیام
نظرات