محمدباقر قالیباف گفت: مشکل دریاچه ارومیه حاصل سوء تدبیرها در حوزه مدیریت آب بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان غربی، این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در جمع هواداران خود در ارومیه، اظهار کرد: تکلیف امروز ما ساختن ایران است و باید دست در دست هم بدهیم و حرکتی را آغاز کنیم که بتوانیم فردایی روشن را رقم بزنیم و در این راستا باید همدل بوده و تبعیض در کارها را کنار بگذاریم.
وی افزود: هر ایرانی با هر گرایش سیاسی و مذهبی از هر قوم، طایفه و عشیرهای که باشد باید احساس او این باشد که ایرانی است و در این راستا قانون اساسی باید به عنوان یک میثاق مدنظر همه قرار گیرد و ادای دین به کشور و نظام در چارچوب این قانون باشد و فرقی نمیکند که فارس باشد یا ترک، کرد باشد یا لر، بلوچ باشد یا عرب.
قالیباف ادامه داد: یکی از ضعفهایی که در گذشته در کشور وجود داشت اجرای بخشی از قانون اساسی بود نه اجرای کامل آن و این به دور از قانونی که میثاق ماست، میباشد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به اینکه دولت در قبال مردم موظف به رعایت حقوق آنهاست، خاطرنشان کرد: یکی از حقوق ملت این است که هیچ نوع تبعیضی در نگرشها و اعتقادات نباشد. کشور ما متاسفانه در سیستم اداری دچار مشکل است به طوریکه این سیستم متمرکز است و همه امورات در تهران تصمیمگیری میشود حتی کارهای کوچک. من خودم را متعهد میدانم که چه عزیزان این استان و چه عزیزان سایر استانها، ترک و کرد، شیعه و سنی، ارمنی و مسلمان همگی در تصمیمگیریها مشارکت داشته باشند و باید بدانند که ما در دولت مبنای خود را قانون اساسی گذاشتهایم.
وی با بیان اینکه مردم چند حرف را از من نخواهند شنید، گفت: مردم هیچگاه از من نخواهند شنید که قانون اساسی ظرفیت کاملی را برای اجرای وظایف رییسجمهور ندارد، بلکه برعکس من معتقدم قانون اساسی از ظرفیت کامل برای اجرای وظایف رییسجمهور برخوردار است. ما چه در اول و چه در آخر کار مکلف به اجرای قانون هستیم و در این راستا نیز باید از مرکز تمرکززدایی کنیم و اجازه دهیم استانها و شهرستانها در امورات محلی خود تصمیمگیری کنند. البته باید این را هم به یاد داشته باشیم که برخی امورات ملی هستند که باید در مرکز در خصوص آنها تصمیمگیری شود.
قالیباف با بیان اینکه باید از ظرفیت استانها به طور کامل استفاده شود، اظهار کرد: ما باید از جوانان و نخبگانی که در کشور وجود دارند برای مدیریت کشور بهره بگیریم تا این مدیریت بسته در کشور که خستگی کنونی را در پی داشته است از بین برود.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری افزود: عقبماندگی ما نه به خاطر کمبود ظرفیتها بلکه به خاطر سوء تدبیرهاست.
وی با اشاره به اینکه من به جهت خدمت در استان آذربایجان غربی در طول هشت سال دفاع مقدس آشنایی کامل با جغرافیای آن دارم، گفت: در حوزه جنوب آذربایجان غربی که نگاه کنیم بیشتر اهل سنت و کردها ساکن هستند و میدانیم این استان با توجه به همسایگی با چند کشور خارجی از ظرفیتهای بزرگ تجاری و کشاورزی برخوردار است که نسبت به آن در گذشته غفلت شده است.
قالیباف یادآور شد: همسایگی این استان با چند کشور خارجی یک رونق تجاری بزرگی میتواند شکل دهد، اما سوء تدبیرها باعث شده که محصولات کشاورزی این استان در زمین بماند، بیکاریها افزایش یابد و پتانسیلهای موجود از دست برود و این حالتی است که در تمامی کشور وجود دارد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه امروز دولت در کارهایی که نباید، دخالتی میکند، گفت: در حالیکه دولت باید به دهکهای پایین جامعه توجه کرده و آنها را مورد حمایت قرار دهد از آنها غفلت میکند.
وی با بیان اینکه رفع مشکلات کنونی اقتصاد کشور نیازمند یک برنامه مشخص و مدون است، افزود: یک ثبات و آرامش باید به نرخ ارز در کشور داده شود. متاسفانه دولت زمانی که بحث درآمد و دریافت ریال وجود دارد اقدام به چاپ اسکناس میکند که نتیجه آن تورم کنونی در جامعه است.
قالیباف همچنین با بیان اینکه امروز نظام بیمه کشور دچار مشکل است، اظهار کرد: در حالیکه حداکثر پرداختی مردم در بیمه باید 30 درصد باشد این حالت برعکس است و 70 درصد هزینههای درمانی را مردم و 30 درصد را دولت میپردازد و تلاشمان در دولت یازدهم این خواهد بود که نظام پرداختی بیمهها را به نفع مردم تغییر دهیم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اعلام اینکه امروز بیمه روستایی و شهری در کشور وجود دارد اما با مشکلاتی مواجه است، گفت: انسان، انسان است و فرقی نمیکند که در شهر زندگی کند و یا روستا و یک پدر، پدر است و فرقی ندارد که در شهر تهران زندگی کند، یا روستا و یا لب مرز. شیعه باشد یا سنی، ارمنی باشد یا مسلمان، بلکه در حوزه سلامت، عدل و انصاف این است که خدمات برای همه یکسان در نظر گرفته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سوء تدبیرها و مشکلات مدیریتی در حوزه آب، گفت: اگر امروز شاهد بزرگترین معضل محیط زیست کشور در ارومیه هستیم (خشکی دریاچه ارومیه) این حاصل اتفاق نیست و متعلق به یکی دو سال اخیر نیز نمیباشد، بلکه متعلق به پانزده، شانزده سال تصمیمگیریهای نادرست است.
قالیباف افزود: امروز علاوه بر شمال غرب کشور، اصفهان، خوزستان و یزد نیز با مشکل آب و تقسیم آن مواجه هستند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری همچنین با اشاره به افزایش درآمدهای کشور در طول هشت سال گذشته، گفت: اگر قیمت بشکه نفت در سالهای 81 و 82 حدود 11 تا 12 دلار بود امروز این قیمت به 105 تا 110 دلار رسیده است و این نشان از افزایش حداقل 10 برابری درآمدهای کشور در طول هشت سال گذشته بوده است اما آیا وضع اقتصادی مردم در طول این مدت بهتر شده یا بدتر و مسلما بدتر شده است.
وی افزود: بیکاری امروز کمر مردم را شکسته است. امروز سرمایهگذاران دچار تردید در سرمایهگذاری هستند. روستاییان نیز قدرت خرید قبلی خود را از دست دادهاند.
قالیباف با اشاره به اینکه افزایش قیمتها در طول هشت سال گذشته نشان میدهد مشکل ما پولی نیست، اظهار کرد: اگر درآمد ما از 20 دلار به 100 دلار هم برسد هیچ تفاوتی در زندگی مردم ایجاد نمیشود و این نشان از سوء تدبیر در مدیریتهاست.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به اینکه در سال 84، 20 میلیون و 800 هزار نفر شاغل در کشور وجود داشت، گفت: در طول هفت، هشت سال گذشته به رغم افزایش درآمدها این میزان اشتغال موجود در کشور نه تنها افزایش نیافته است بلکه به 20 میلیون و 500 هزار نفر کاهش یافته که نتیجه آن وجود بیکاری در تک تک خانوادههای ایرانی است.
وی یادآور شد: به ازای هر یک میلیارد دلار اگر سرمایهگذاری شود بیش از صد هزار شغل در کشور ایجاد میشود و من قول میدهم با کمک جوانان و نخبگان کشور در ظرف دو سال آینده به این نابسامانیهای موجود در اقتصاد کشور پایان دهم.
قالیباف تاکید کرد: اگر به ریاست دولت یازدهم برسم قول میدهم ظرف دو سال آینده از یک روستایی در لب مرز تا یک شهرنشین در پایتخت و همچنین یک سرمایهگذار احساس خواهند کرد آیندهای روشن با برنامههایی مدون و مشخص وجود دارد.
ا
ین کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری همچنین با اعلام اینکه همیشه به من ایراد میگرفتند که در شهرداری تهران از مشهدیها بیشتر استفاده میکردم، گفت: بر اساس نظرسنجی که انجام شد 30 تا 35 درصد مدیریتهای شهرداری تهران را آذریها در اختیار دارند و این نشان میدهد من قائل به قومیتها در استفاده از توان آنها برای مدیریتهای اجرایی نیستم.
وی در پایان اظهار کرد: قول میدهم که هیچ پروژهای معطل سرمایهگذاری نباشد و هیچ پروژهای را آغاز نکنیم مگر آنکه ظرفیتهای آن را قبلا مطالعه کرده باشیم تا یک آرامش ذهنی و ثبات نسبی در اقتصاد کشور حاکم شود و همچنین کاهش قیمتها را در اقلام اساسی کشور داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات