• یکشنبه / ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92031206851
  • خبرنگار : 71456

سازه‌ای در ابعاد باکتری، دریچه‌ای جدید در کاشت‌های مغزی

سازه‌ای در ابعاد باکتری، دریچه‌ای جدید در کاشت‌های مغزی

دانشمندان ژاپنی ماده‌ای ابداع کرده‌اند که می‌تواند به ساختارهای سه‌بعدی رسانا و پیچیده تبدیل شود.

دانشمندان ژاپنی ماده‌ای ابداع کرده‌اند که می‌تواند به ساختارهای سه‌بعدی رسانا و پیچیده تبدیل شود.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رزین جدید به دانشمندان امکان قالب‌بندی ساختارهای سه‌بعدی هادی و بسیار پیچیده در سطح میکروسکوپی را می‌دهد. این ماده جدید دارای مفاهیم مهمی برای ایمپلنت‌های بیونیکی است.

برای تبدیل سازه رزین ریز به یک الکترود (که به طور مثال می‌تواند برای درمان صرع، در مغز کاشته شود)، دانشمندان آن را در دماهای بالا حرارت می‌دهند، که این امر سطح این ماده را به کربن تغییر می‌دهد.

فرایند کربنیزه‌کردن موجب رسانا‌شدن بیشتر این ماده شده، اما شکل رزین را نیز تغییر داده و آن را به یک قطره تبدیل می‌کند، که این برای ایمپلنت پزشکی دقیق و ظریف مناسب نیست.

به منظور حل چنین مشکلی، محققان نوع جدید رزین را با تراکم بالای ماد‌ه‌ای به نام اتر resorcinol diglycidyl ساختند که در گذشته برای رقیق‌کردن دیگر رزین‌ها به کار می‌رفته است.

ماده جدید که به نور حساس است، پس از حرارت، فقط تغییر کوچکی را متحمل می‌شود؛ این بدین معناست که دانشمندان قادر به خلق سازه‌های هادی با تمامی جزئیات مطلوب خواهند بود.

تیم ژاپنی که شامل فیزیکدانان و شیمی‌دانانی از دانشگاه ملی یوکوهاما، موسسه فناوری توکیو و C-MET بودند، شیوه‌های متعددی را برای سفت‌کردن اشکال میکروسکوپی‌شان آزمایش کردند. این شیوه‌ها شامل استفاده از نور مافوق‌بنفش و پرتوهای لیزر بود.

آن‌ها دریافتند که تکنیک پرتوی لیزری ماهرانه‌ترین روش‌ است زیرا می‌توانستند از لیزر برای طراحی اشکالی بر روی مایع و ساخت لایه به لایه آنها استفاده کنند.

در آینده می‌توان از شیوه جدید برای خلق میکروالکترودهای سفارشی که در مغز قرار می‌گیرند و سیگنال‌های الکتریکی را برای درمان اختلالاتی مانند صرع، افسردگی، بیماری پارکینسون ارسال و دریافت می‌کنند، استفاده کرد.

این کشف همچنین برای ساخت فنرهای سه‌بعدی میکروسکوپی استفاده می‌شود.

جزئیات این موفقیت علمی در Optical Methods Express منتشر شده است.

انتهای پیام

سازه‌های سه‌بعدی پیچیده و رسانا

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha