رییس فدراسیون شطرنج گفت: مسابقههای قهرمانی انفرادی قاره آسیا به نوعی یک مسابقه شخصی محسوب میشود و فدراسیون اعزامی به این مسابقهها ندارد.
محمدجعفر کامبوزیا در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: مسابقههای قهرمانی انفرادی قاره آسیا در واقع انتخابی رقابتهای قهرمانی جهان است و به نوعی یک مسابقه شخصی محسوب میشود و فدراسیون اعزامی به این رقابتها ندارد. البته هر شطرنجبازی که ریتینگ بالای 2500 دارد میتوانست با هزینه شخصی خود در آن رقابتها شرکت کند. آقای قائم مقامی که در این رقابتها شرکت کرده اگر جزو پنج نفر راه یافته به رقابتهای قهرمانی جهان قرار بگیرد، فدراسیون جهانی بعدا به وی شش هزار دلار بابت هزینههایی که پرداخت کرده، میدهد.
وی ادامه داد: البته ایران یک سهمیه در مسابقههای شطرنج قهرمانی انفرادی قاره آسیا دارد که هزینه هتل و غذای آن بر عهده میزبان یعنی کشور فیلیپین است و ما میخواستیم تنها هزینه بلیت قهرمان کشور یعنی اصغر گلیزاده را پرداخت کنیم که او نیز به دلیل در پیش بودن امتحانات دانشگاه و این که به تازگی از مسابقههای قهرمانی غرب آسیا بازگشته بود تمایلی نداشت در مسابقهها شرکت کند.
کامبوزیا با اشاره به حضور قائم مقامی در مسابقههای شطرنج قهرمانی انفرادی قاره آسیا تصریح کرد: آقای قائم مقامی تمام هزینهها را خودش پرداخت نمیکند و از آن جا که ما یک سهمیه در آن رقابتها داشتیم و گلیزاده نرفت، احسان قائم مقامی در آن رقابتها شرکت کرد بنابراین وی تنها هزینه بلیت را پرداخت کرد و هزینههای مربوط به غذا و هتل بر عهده کشور میزبان است.
کامبوزیا با بیان اینکه شطرنجبازهای ایران با حضور نداشتن در مسابقههای قهرمانی آسیا چیز زیادی از دست ندادند تصریح کرد : هیچ کدام از شطرنجبازهای ایران در مسابقههای قهرمانی انفرادی قاره آسیا شانس قهرمانی ندارند بنابراین چیز زیادی از دست ندادهاند. از سوی دیگر فدراسیون در مسابقههای رسمی آسیایی و جهانی که هزینهبر است و یک درصد احتمال دهد که مدال نمیگیریم اعزامی انجام نمیدهد چرا که برای کسب مدال در مسابقهها شرکت میکنیم و شطرنجبازها برای کسب تجربه میتوانند در مسابقههای آزاد شرکت کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا فدراسیون برای اعزام شطرنجبازها به مسابقههای قهرمانی غرب آسیا هزینه کرد اما برای مسابقههای قهرمانی انفرادی قاره آسیا این کار را انجام نداد تصریح کرد: تشخیص این موضوع با فدراسیون است و مسابقههای قهرمانی غرب آسیا برای ما مهمتر بود. همچنین هزینههای دو مسابقه نیز با هم قابل قیاس نیست.
رییس فدراسیون شطرنج در ادامه درباره اعتراض خانوادههای برخی از شطرنجبازها نسبت به هزینههایی که برای شرکت در مسابقههای قهرمانی ردههای سنی آسیا باید پرداخت میکردند، گفت: ما یک سری ضوابط داریم و فدراسیون موظف است که هزینههای قهرمان کشور که عضو تیم ملی است را برای حضور و اعزام به مسابقهها پرداخت کند. از سوی دیگر خانوادههایی که اعتراض میکنند در سالهای گذشته خودشان نفری 10 میلیون تومان دادند و به برزیل رفتند و صدایشان درنیامد بنابراین الان نیز به آنها لطف میکنیم هزینهها را به دلار نمیگیریم اما به این دلیل که مسابقهها در ایران برگزار میشود، پس ما نباید پول بگیریم ما هیچ موقع چنین کاری را انجام نمیدهیم. یا این که بعضی از آنها میخواهند در ویلاهای خودشان اقامت کنند چنین چیزی نیز بر خلاف قوانین است و بازیکن باید در محل مسابقهها حضور داشته باشد.
وی افزود: فدراسیون موظف است هزینههای قهرمان کشور را بدهد اما شخصی که پولدار است و میخواهد فرزندش در مسابقهها شرکت کند باید هزینهی آن را پرداخت کند و به چه حقی من باید پول فدراسیون را برای کسی هزینه کنم که حقش نیست.
وی افزود: همچنین کشور هند نیز برای حضور در این رقابتها 80 بازیکن اعزام میکند که هزینههای تنها 12 نفر را دولت هند پرداخت میکند و 68 نفر دیگر باید خود هزینهها را بپردازند و فکر میکنم خانوادهها یک مقدار توقعشان بالا است. با این وجود در حال حاضر تمام کسانی که گفتند هزینهها را پرداخت نمیکنند، همه ثبت نام کردهاند.
انتهای پیام
نظرات