• سه‌شنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۶:۱۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92022416732
  • منبع : نمایندگی زنجان

روحانی: قلم و اندیشه باید آزاد باشد/نباید در روابط خارجی خود هر روز اخم کنیم

روحانی: قلم و اندیشه باید آزاد باشد/نباید در روابط خارجی خود هر روز اخم کنیم

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قانون هدفمندی یارانه‌ها باید به دقت انجام شود و برای اجرای مراحل بعدی با مجلس شورای اسلامی همکاری‎های لازم صورت گیرد.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قانون هدفمندی یارانه‌ها باید به دقت انجام شود و برای اجرای مراحل بعدی با مجلس شورای اسلامی همکاری‎های لازم صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، حجت‎الاسلام والمسلمین حسن روحانی، در جمع اصحاب رسانه این استان، با تاکید بر اینکه "اصل تحریم‌ها علیه ایران غیرقانونی و ظالمانه بود و در چارچوب قوانین بین‎المللی نیست"، اظهار کرد: دنیا واقعیت‎هایی دارد و ممکن است غیراخلاقی و ناپسند باشد و نباید از این نکته غافل بود که دنیا بر مبنای اخلاق بنا نشده و روابط کشورها نیز از این اصل مستثنی نیست، بلکه قدرت و منافع اصل حاکم بر روابط است.

وی با بیان اینکه "باید بر مبنای واقعیت‎های دنیا، رفتارهای خود را تنظیم کنیم و هدف نهایی نیز تأمین منافع و امنیت ملی کشور است"، تاکید کرد: به کارگیری اصول عقلانی در روابط، منجر به پیشرفت کشور می‌شود و از فشارهای بین‎المللی خواهد کاست.

روحانی با اشاره به اینکه "باید همه تلاش کنیم تا پرونده هسته‎ای ایران از شورای امنیت خارج شود"، مدعی شد: در زمانی که مسئولیت اداره این پرونده با ما بود، کشور را از تحریم، جنگ و شورای امنیت نجات دادیم؛ این در حالی است که آمریکا می‎خواست ثابت کند ایران مخفیانه دنبال بمب هسته‎ای است و این دعوای اصلی ما با آمریکا بود. پس از چانه‎زنی‎های پی‌درپی در شورای حکام ثابت کردیم که فعالیت هسته‎ای ایران صلح‎آمیز است و نباید فراموش کرد این مهم به اتفاق آرا ثابت شد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، آزادی را رکن اصلی مردم‌سالاری دینی خواند و اظهار کرد: برای تحقق آزادی، قلم و اندیشه باید آزاد باشد.

وی همچنین با اشاره به وضعیت احزاب در کشور گفت: ما هیچ‌وقت به معنای واقعی کلمه در ایران حزب نداشته‎ایم و این در حالی است که حزب می‎تواند قواعد بازی را تغییر دهد. احزاب و مطبوعات آزاد دو عنصر مهم در نظارت هستند که می‎توان از این پتانسیل بهره‎های فراوان برد.

روحانی در ادامه با اشاره به اینکه "اصل هدفمندی یارانه‎ها مورد نظر و تأیید دولت‎های قبلی نیز بوده است"، ابراز عقیده کرد: بحث اصلی، چگونگی اجرای این قانون است. مجلس خواستار اجرای پلکانی بود. در همان فاز اول دولت از قانون تخلف کرد و با وجود آنکه درآمد عامل‎های انرژی 24 میلیارد تومان بود، دولت 50 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت کرد و برای تأمین کسری خود از درآمدهای نفتی و از قبیل آن استفاده کرد.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: باید قانون هدفمندی یارانه‌ها به دقت اجرا شود و برای اجرای مراحل بعدی با مجلس شورای اسلامی همکاری‎های لازم صورت گیرد.

وی هدف از ادغام وزارتخانه‎ها را کاسته شدن از حجم دولت دانست و اظهار کرد: این طرح هنوز به طور واقعی انجام نشده است و نسبت به برخی ادغام‎ها این شائبه وجود دارد که آیا این ادغام متناسب با آن صورت گرفته است یا خیر؟ در طرح ادغام وزارتخانه‎ها، اهدافی مورد نظر قانون‌گذار بوده که دولت هنوز به آن دست نیافته است.

روحانی همچنین با بیان اینکه "مسکن از نیازهای اساسی مردم است"، افزود: مسکن مهر طرح خوبی بود اما در اجرا دچار بی‎برنامگی شد. این طرح باید با برنامه‎ریزی دقیق‏‌تری صورت می‎گرفت.

وی در ادامه بر لزوم ارتباط دانشگاه و صنعت با یکدیگر تاکید کرد و گفت: وقتی دانشگاه با صنعت در ارتباط باشد، علوم عملیاتی و کاربردی شده و به فناوری و نوآوری تبدیل می‌شود. متأسفانه این رابطه در ایران برقرار نیست یا بسیار ضعیف است که باید برای رفع خلاء موجود تلاش کرد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام توجه به جاذبه‎های گردشگری در زنجان و سایر استان‎ها را مهم عنوان کرد و افزود: اکنون مشکل اصلی در صنعت گردشگری، مشکلات بانکی است. توریست چگونه می‎تواند به کشور ما سفر کند با وجود آنکه بانک‎های ما ارتباط بین‎المللی نداشته است و نمی‎توانند نیازهای آنها را برآورده کنند.

به گزارش ایسنا، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در جمع فعالان اقتصادی استان زنجان گفت: 85 درصد اقتصاد ما دولتی بوده و همین امر، مادر بیماری اقتصاد کشور است.

وی با تاکید بر اینکه "تولید را باید به بخش خصوصی واگذار کرد"، افزود: واگذاری به معنای عدم حساسیت، هدایت و نظارت نیست، بلکه در آزادترین اقتصاد دنیا نیز دولت باید حمایت، نظارت و هدایت داشته باشد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، واگذاری تولید به بخش خصوصی را اولین اصل برای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی موجود عنوان کرد و افزود: دنیای اقتصاد بدون رقابت آزاد و سالم، کاری از پیش نخواهد برد. در واقع یک عامل اصلی در قیمت و کیفیت کالا، رقابت آزاد است که دین مبین اسلام نیز بر این مهم تأکید دارد.

روحانی امنیت و سود عادلانه را مطالبه بخش خصوصی خواند و با بیان اینکه "این دو اگر تأمین نشود بخش خصوصی شکل نخواهد گرفت"، تصریح کرد: دولت باید به حامی بخش خصوصی تبدیل شود و از رقابت با این بخش نوپا پرهیز کند. در صورت عدم توازن بین این دو، بخش خصوصی متضرر خواهد شد.

وی با رد این نظریه که اقتصاد ایران درون‎گرا است و بین‎المللی نیست، توضیح داد: اقتصادی قدرت ترقی و پیشرفت دارد که برای رقابت با دنیا برنامه‌ریزی داشته باشد و تحقق این مهم در گرو برقراری روابط صحیح با دنیاست. بنابراین نباید در روابط خارجی خود با دنیا هر روز اخم کنیم، بلکه به جای این کار باید قواعد دنیا را بشناسیم.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با اشاره به اینکه "ریاست جمهوری نباید به کلاس کارآموزی تبدیل شود"، اظهار کرد: موانعی بر سر راه‎ها وجود دارد که با کار کارشناسی به طور قطع حل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha