• یکشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92021509624

ناشر‌انی که در نمایشگاه کتاب نیستند

ناشر‌انی که در نمایشگاه کتاب نیستند

در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تعدادی از ناشران حضور ندارند. برخی از این ناشر‌ها اجازه‌ی حضور در نمایشگاه را نداشته‌اند و برخی دیگر هم خودشان به نمایشگاه نیامده‌اند.

در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تعدادی از ناشران حضور ندارند. برخی از این ناشر‌ها اجازه‌ی حضور در نمایشگاه را نداشته‌اند و برخی دیگر هم خودشان به نمایشگاه نیامده‌اند.

به گزارش خبرنگار کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نشر‌های روزنه، چشمه، کتاب روشن، روشنگران و مطالعات زنان و طرح نو در حوزه‌ی نشر عمومی، همچنین نشر رسم در حوزه‌ی گرافیک، نشر‌های تیمورزاده، حیان و اباصالح در حوزه‌ی پزشکی و نشر امید فردا از جمله نشرهایی هستند که در این دوره از نمایشگاه کتاب حضور ندارند.

یوسف انصاری، مدیر بخش داستان نشر روزنه، درباره علت حضور نداشتن این نشر در بیست‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران می‌گوید: نمی‌دانم چرا به ما اجازه نداند، ما به موقع ثبت‌نام کرده‌ بودیم، دیگر این‌که کتاب‌های‌مان هم نه تنها از حد نصاب تعریف‌شده کم‌تر نبود، بلکه بیش‌تر هم بود. ناگزیر خودمان در محل نشر نمایشگاه برگزار کرده‌ایم که به مدت یک هفته ادامه دارد و تخفیف 10 درصدی داریم.

مهدی صادقی، مدیر نشر رسم، علت ممانعت از حضور این نشر در نمایشگاه کتاب را شکایت این انتشارات از معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در سال گذشته عنوان می‌کند.

او مدعی واگذاری غرفه‌های داخل شبستان به کسانی غیر از ناشران داخلی تحت عنوان اسپانسر و دریافت رقم‌های چند ده میلیونی و چند صد میلیونی از آن‌ها و ممانعت از حضور ناشران معترض به سیاست‌های معاونت فرهنگی ارشاد است.

شهلا لاهیجی، مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان، نیز می‌گوید: ما اصلا درخواست حضور در نمایشگاه نداشتیم و ثبت‌نام نکردیم، زیرا به مناسب نبودن محل برپایی نمایشگاه انتقاد داشتیم، از همین‌رو مانند چند سال اخیر در نمایشگاه شرکت نکرده‌ایم.

همچنین فرهاد تیمور‌زاده، مدیر انتشارات تیمور‌زاده، علت حضور نداشتن این ناشر در نمایشگاه کتاب را نوعی انتقاد عنوان می‌کند و می‌گوید: تا وقتی رویکرد وزارت‌ ارشاد به رویکردی فرهنگی تغییر نکند، در نمایشگاه حضور پیدا نمی‌کنیم. متأسفانه دو سال پیش وقتی ما در اعتراض به یک مسأله‌ی صنفی و کم ‌بودن فضای غرفه حرف زدیم، بهمن دری، معاون سابق فرهنگی، به مأموران حراست گفت، غرفه‌ی تیمور‌زاده را جمع کنند، و در حالی‌که دیوان عدالت اداری رأی بر بازگشایی این غرفه داده بود، آن‌ها روز آخر اجازه‌ی بازگشایی غرفه‌ی ما را دادند. ما در اعتراض به این رفتار‌ها سال گذشته و امسال به نمایشگاه نرفتیم و از اول اردیبهشت تا پایان این ماه در ‌کتاب‌فروشی مرکزی تیمورزاده واقع در خیابان 16 آذر 31 درصد تخفیف می‌دهیم.

این ناشر همچنین از فیلتر شدن سایت انتشاراتش انتقاد می‌کند.

حسین پایا، مدیر نشر طرح نو، نیز می‌گوید: ما علی‌رغم این که هر سال درخواست حضور در نمایشگاه را می‌دهیم و فرم ثبت‌نام را پر می‌کنیم، اما به نمایشگاه راه‌مان نمی‌دهند. الآن سه سال است اجازه‌ی حضور در نمایشگاه را نداریم و هشت سال است به آثار نشر طرح نو مجوز چاپ نمی‌دهند. از آن‌جایی که به دلیل مشکل‌ مالی ناگزیر به واگذاری کتاب‌فروشی طرح نو شدیم، الآن امکان این را هم نداریم خودمان نمایشگاه برپا کنیم. در حالی‌که در این وضعیت به فروش کتاب‌ها‌ی‌مان نیاز داریم و داریم با چنگ و دندان این نشر را حفظ می‌کنیم.

نشر چشمه دیگر ناشری است که در این دوره از نمایشگاه حضور ندارد، چرا که فعالیت این ناشر به حالت تعلیق درآمده است. اما هم‌زمان با برپایی نمایشگاه کتاب، کتاب‌های کتاب‌فروشی این نشر در خیابان کریم‌خان زند با تخفیف به علاقه‌مندان عرضه می‌شود.

همچنین یکی از دست‌اندرکاران نشر‌های حیان و اباصالح می‌گوید: متأسفانه از سال 1389 به ما اجازه‌ی حضور در نمایشگاه کتاب تهران داده نمی‌شود. در نمایشگاه‌های استانی هم اجازه‌ی حضور نداریم؛ در حالی‌که ما بر اساس آیین‌نامه‌ها و قوانین حضور در نمایشگاه کتاب، هیچ مشکلی نداریم.

نشر کتاب روشن هم سال گذشته مجوز فعالیتش تمدید نشد و کتاب‌فروشی این نشر هم برای بدل شدن به بانک تعطیل شد.

همچنین علی بابایی، مدیر نشر امید فردا، عنوان می‌کند، چهار سال است اجازه‌ی حضور در نمایشگاه کتاب را ندارند.

او همچنین مطرح می‌کند که ناشران دیگری مانند نشرهای جیحون، آهنگ دیگر، گام نو، بقعه، صمدیه و چند نشر دیگر از حضور در نمایشگاه کتاب محروم‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۵ ۰۹:۴۷

واقعا براي فضايي که يه ناشر براي امرار معاشش حق شرکت نداره متاسفم...

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۵ ۱۱:۵۸

انتشاراتهاي ديگه اي مثل فرهنگ ايليا و رسش و خيلي هاي ديگه هم نبودن امسال! حتي امسال غرفه هاي خالي وجود داشت!

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۵ ۱۵:۳۲

نشر صراط و همين‌طور برخي از نشر‌هاي ديگر هم راه ندادند.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۶ ۱۲:۴۳

به نظرم بعضی ناشران بزرگ زیاده طلب هستند و دوست دارند همه چیزا بر وفق مراد آنها باشه و نباید همه ایراد ها را از وزارت ارشاد دید چون اگه وزارت ارشاد تن به خواسته های اون بده حق ناشران کوچکتر تضییع میشه!

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۶ ۱۷:۲۱

من هم با نظر آقای رضا موافقم چون در کشور ما برخی‌ها وقتی به شهرت می رسند فکر می کنند تمام افراد جامعه باید به نظرات آنها احترام بگذارند و هر چه گفتند باید به آنها اهمیت داده شود و با بزرگنمایی و حاشیه پردازی می خواهند خودشان را نشان بدهند و احتمالا این ناشرانی که درمطلب فوق نامشان ذکر شده از این قاعده مستثنی نیستند. یک سوال: چرا در این همه ناشر فقط این چند تا ناشر شرکت نکرده اند؟!