• سه‌شنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92021007128
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

عارف: باید کدورت‎ها را کنار بگذاریم/ساده‌زیستی مسئولان وظیفه است نه امتیاز

عارف: باید کدورت‎ها را کنار بگذاریم/ساده‌زیستی مسئولان وظیفه است نه امتیاز

معاون اول دولت هشتم با دفاع از شخصیت سیدمحمد خاتمی و انتقاد از سرمقاله یکی از روزنامه‌ها گفت: نباید یک نویسنده که قلم بدست دارد به خود اجازه دهد خود را در جایگاه مدعی‌العموم قرار دهد و در یک روزنامه به شخصیت برجسته انقلاب توهین کند؛ این حرکت جفا به انقلاب بود.

معاون اول دولت هشتم با دفاع از شخصیت سیدمحمد خاتمی و انتقاد از سرمقاله یکی از روزنامه‌ها گفت: نباید یک نویسنده که قلم بدست دارد به خود اجازه دهد خود را در جایگاه مدعی‌العموم قرار دهد و در یک روزنامه به شخصیت برجسته انقلاب توهین کند؛ این حرکت جفا به انقلاب بود.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان(ایسنا)، محمدرضا عارف در جمع دانشجویان دانشگاه قرآن و حدیث شهرری با گرامیداشت روز زن، روز جهانی کار و کارگر و روز معلم گفت: در جهت‌گیری کلیه نظام سعی شده است که به کارگران توجه جدی شود، اما هنوز این قشر اثرگذار در تولید ملی دغدغه‌های جدی دارند. امنیت ملی و معیشت آبرومند از دغدغه های کارگران است.

وی با بیان اینکه "تورم سالیان اخیر قدرت خرید کارگران را تحت تاثیر قرار داده و این مساله یک دغدغه جدی است"، تاکید کرد: بیمه تامین اجتماعی از خدماتی است که باید در اختیار کارگر گذاشته شود. کارگران موتور صنعت تولید ملی هستند؛ بنابراین عقلاتیت حکم می‌کند که معیشت و عقلانیتی درخور را آماده کنیم.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مساله پیوند حوزه و دانشگاه یادآور شد: دغدغه امام خمینی (ره) و بعد از آن رهبر معظم انقلاب همراه شدن این دو بخش مهم است. امام (ره) حوزه و دانشگاه را به دو بال تعبیر می کردند؛ دو بالی که اگر یکی از آن نباشد قدرت حرکت نیست. اقداماتی که در راستای پیوند حوزه و دانشگاه انجام شد کافی نبود. باید به ایجاد دانشگاه‌ها که در زمینه‌های معارف اسلامی و علوم دینی فعال باشند، بپردازیم. البته تاسیس دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه امام صادق، مفید یا رضوی توانستند پل حوزه و دانشگاه را در فضای علمی برقرار کنند. توسعه رشته‌های الهیات در دانشگاه‌ها موفقیت آمیز بود اما نگاهی کلاسیک به این مساله وجود دارد.

عارف با اشاره به کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها تاکید کرد: کرسی های آزاد اندیشی بحث مهمی است که به دلیل برخی تنگ نظری‌ها و فضای بسته‌ای که وجود دارد مورد بی مهری قرار گرفت. عملکرد کرسی‌های آزاد اندیشی رضایت بخش نیست. کلمه آزاد اندیشی مشخص است یعنی بدون برچسب زدن باید هر کس هر نظری را دارد بیان کند. نباید با تهدیدهای امنیتی و برچسب زدن مانع از طرح آزادانه مسائل در محیط های علمی شد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: کرسی‌های آزاد اندیشی از مطالبات رهبری است اما مدیریت کشور این ظرفیت را ندارد که این بحث‌ها مطرح شود. اگر این کرسی‌ها برگزار شده بود یک نویسنده که قلم بدست دارد به خود اجازه نمی‌داد خود را در جایگاه مدعی العموم قرار داده و در یک روزنامه به شخصیت برجسته انقلاب توهین کند. اثر این نگاه ریزش و حذف است، در حالی که نگاهی که رهبر انقلاب دارد، نگاه رویش حداکثری و ریزش حداقلی است.

وی با بیان اینکه "به نظر می‌رسد دانشگاه‌های علوم دینی باید در این زمینه پیشتازی کنند"، افزود: ما در دهه چهارم انقلاب باید تحمل خود را برابر کسانی که با آنها اختلاف نظر داریم بیشتر کنیم. آیا شیوه حذف به خود ما نمی رسد؟ تجربه نشان داده است که اگر راه کنار زدن نیروزهای وفادار به ارزش‌های انقلاب را دنبال کنیم این به خود ما نیز می رسد.

عارف همچنین با انتقاد از حذف رشته های مدیریت و اقتصاد از دانشگاه شریف، ضمن نابخردانه دانستن این حرکت، از پیگیری این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.

معاون اول دولت هشتم در ادامه به انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: باید این انتخابات یک حماسه با یک حرکت جهشی و شجاعانه شود. خلق حماسه نیز لازمه‌اش به میدان آمدن مردم است. نظام ما نظام اعتدالی است و بنابراین است که به سمت اعتدال برویم. بخاطر برخی مشکلات که پیش آمد، کدورت‌هایی بوجود آمد که باید کدورت‎ها را کنار بگذاریم. یکی از راه‌های کنار گذاشتن کدورت‌ها انتخابات است. معتقدم نیازی نیست حرف حق را با چماق جواب داد و اگر گوش‌هایی هم برای شنیدن پیدا نشد باید سعه صدر داشته باشیم و معتقدم در نهایتگوش شنوا هم پیدا می شود.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حماسه سیاسی را حماسه خرد و عقلانیت خواند و درباره حماسه اقتصادی نیز گفت: باید در اقتصاد هم کار حماسی کنیم. گرانی اکثر مردم را آزاد می دهد و تورم هم وضعیت لجام گسیخته‌ای پیدا کرده است. همین طور اشتغال دانشجویان مشکل امروز و اصلی ماست. باید دولتی روی کار بیاید که حاکمیت عقلانیت و خردورزی را دنبال کند.

وی درباره فساد اقتصادی نیز گفت: فساد مانند موریانه یک نظام و یک سیستم را متلاشی می‌کند. نباید در هه چهارم انقلاب تنها یک پرونده فساد، اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی باشد و اینگونه فسادها واقعا در شدن نظام نیست. با تورم دو رقمی نمی‌توانیم جایگاه اول را در منطقه داشته باشیم. نمی‌توانیم نرخ بیکاری 15 درصد را داشته باشیم و مدعی مقام اول در منطقه هم باشیم. رئیس جمهور بعدی باید بستر سازی برای آرامش اقتصادی انجام دهد. دولت نباید بخشی از مناقشات باشد. رییس‌جمهوری در انتخابات آینده باید انتخاب شود که پیام صلح و تفاهم را به دنیا برساند.

این فعال سیاسی در ادامه درباره نقاط قوت دولت دهم که مورد پرسش یکی از دانشجویان بود، با بیان اینکه "چرا تنها به نقاط قوت اشاره شد و باید نقاط ضعف هم مورد بررسی قرار بگیرد؟، ابراز عقیده کرد: تنها نقطه قوت این دولت اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها بود. در شرایطی که یکدستی در کشور حاکم بود و در حالی که صدای مخالفی درباره این طرح شنیده نمی شد، طرح هدفمندی اجر شد، اما در فاز اول، این طرح بد اجرا شد.

وی درباره موضوع تخلف در انتخابات که از سوی یکی دیگر از دانشجویان اشاره شد نیز گفت: تخلف هم در هر کار و هر انتخاباتی ممکن است پیش بیاید. در انتخابات 88 با دادن وعده های غیرعملی و جانب‌داری از یک کاندیدا از سوی مجریان انتخابات تخلفاتی صورت گرفت ولی ما به قانون احترام می گذاریم اما به دلیل اینکه ممکن است تخلف شود، کسی حق ندارد خودش را کنار بکشد؛ البته همه باید مراقبت کنند که تخلف صورت نگیرد و در رای مردم که امانت است خیانتی نشود.

عارف همچنین درباره ضمانت اجرایی برای اجرای برنامه‎های خود تاکید کرد: در طول سی سال حرف زیاد زده شده است. ما اگر نقد می کنیم نقد داخل خانواده برای اصلاح و پیشرفت است و ما در مقام نفی نیستیم و معتقدیم خیلی کارها هم در طول این 30 سال انجام شده است.

وی در برابر این پرسش که "اثر تحریم‌ها بر روی مسائل اقتصادی چقدر است؟"، پاسخ داد: از اول انقلاب تاکنون ما با تحریم رو به رو بودیم. چه زمانی غرب ایران را همراهی کرده است؟ در زمان جنگ هم ما تحریم‌های گسترده‌ای داشتیم. تحریم اثر دارد اما آیا همه مشکلات به دلیل تحریم است؟ باید تحریم‌ها را مدیریت کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه "آیا اغتشاشات دشمنان را به طمع نینداخت؟" تاکید کرد: هر اغتشاشی موجب طمع دشمن می‌شود. دشمن در کمین است که سوء استفاده کند. باید مراقب دشمن بود. نمی‌خواهیم همیشه احساس کنیم که سایه دشمن وجود دارد اما ما انقلاب فرهنگی را در دنیا مطرح کردیم. بنابراین هر اغتشاشی اگر دقت نکنیم زمینه سوء استفاده را فراهم می‌کند. پس باید همدیگر را تحمل کنیم.

عارف در پاسخ به پرسش دیگری درباره عذرخواهی اصلاح‌طلبان که از سوی برخی سیاسیون مطرح شده است، اظهار کرد: هرکس به کشور یا انقلاب ضربه زده است باید عذرخواهی کند و این یک اصل است. حساب دولت اصلاحات را به حساب دو فرد که نظری می‌دهند نگذارید. شما کارنامه دولت را بررسی کنید. چند تن از مدیران دولت اصلاحات اتهام سوء استفاده مالی داشتند؟

معاون اول دولت هشتم درباره مساله رابطه با آمریکا نیز گفت:در قانون اساسی سیاست‌های خارجی از شئونات رهبری است و ایشان دیدگاه‌شان را مطرح کردند که مخالف مذاکره نیستند اما با رعایت خطوط قرمز. ما باید در موضع قدرت و در شرایط برابر مذاکره کنیم.

عارف درباره سرمقاله یکی از روزنامه‌ها که سیدمحمد خاتمی را مفسد فی‌الارض نامیده بود نیز اظهار کرد: من از این سرمقاله بسیار متاسف هستم، چون کار خلاف اخلاق قرار گرفت. آقای خاتمی فردی متعهد است که تعهدشان بر هیچکس پوشیده نیست. آیا جفا به انقلاب نیست که با رییس جمهوری که هشت سال سکان مدیریت اجرایی کشور را بر عهده داشت اینگونه برخورد کنیم؟

در این بین دانشجویی گفت که خاتمی به انقلاب ضربه زده است و عارف نیز پاسخ داد: رییس‌جمهوری که تورم را مهار کرد و به اوضاع اشتغال رسیدگی کرده است، نمی‌دانم چه ضربه‌ای به انقلاب زده است؟

وی در ادامه درباره فعالیت‌های احزاب خاطرنشان کرد: من عضو هیچ حزبی نیستم و یک بنیاد به اسم بنیاد امید ایرانیان دارم. ولی معتقدم با یکدستی نمی‌توانیم کشور را اداره کنیم.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به سوال یکی از دانشجویان که فرزند یکی از مسئولان کشور را دارای فساد اقتصادی نامید، گفت: ما اخلاق مدار هستیم و برای اخلاق انقلاب کردیم. نباید در جایگاه مدعی العموم و قاضی باشیم و از فردی اسم ببریم که هنوز دادگاهی برای او تشکیل نشده است. اگر رئیس جمهور شوم، دنبال نخود سیاه نمی روم اما از یقه سفیدها و دانه درشت ها شروع می کنم. من با هیچ‌کس جز با خدا عقد اخوت نبسته‌ام. اما مساله من این است که تا وقتی جرم کسی ثابت نشده است، نباید رسانه‌ای شود. اگر بیایم، جزو اولین کارهایم مبارزه جدی با فساد است.

عارف درباره احتمال حضور خاتمی و هاشمی در انتخابات نیز تاکید کرد: نگاه من اعتقاد به خرد جمعی است و در استفاده از نیروها هم تجربه بالایی دارم و معتقدیم که بزرگتر در خانواده جایگاهی دارد بنابراین من خطوط قرمز خود را مشخص کرده ام. یعنی هر زمان که آقای هاشمی یا خاتمی بیایند من کنار می‌کشم و همه ارادت من را به آقای خاتمی می‌دانند.

این فعال سیاسی درباره پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان نیز توضیح داد: مردم پایگاه اجتماعی گروه های مختلف را تعیین می‌کنند اما بر این باوریم که اصلاح طلبان بر اساس منش و عملکرد گذشته‌شان پایگاه اجتماعی خوبی دارند.

عارف در واکنش به پرسش یکی از دانشجویان که پرسید "چرا گفته‌اید فضای دانشگاه‌ها امنیتی است؟" اظهار کرد: این حرف را زده ام چون به آن اعتقاد دارم و اکنون فضای دانشگاه ها بخاطر تنگ نظری رئیس دانشگاه امنیتی است. هیچ ارگانی خارج از دانشگاه حق دخالت در دانشگاه را ندارد و دیدگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که باید کرسی آزاداندیشی برگزار شود و ما باید با تنگ نظری ها برخورد کنیم.

در ادامه، یکی از دانشجویان سفرهای استانی و ساده‌زیستی را دو نقطه قوت رییس‌جمهور دانست و از عارف در این رابطه سوال کرد که عارف گفت: ساده‌زیستی یک مسئول امتیاز نیست بلکه وظیفه است. مسئولان مختلف هم ساده زیست بودند. آقای مهندس موسوی از اوایل انقلاب تاکنون در یک خانه سازمانی زندگی می‌کند. خود من هم از زمان معاون اولی تاکنون در یک واحد آپارتمان در یک مجموعه 10 واحدی زندگی می‌کنم. بنابراین ساده زیستی یک امتیاز نیست بلکه یک وظیفه است.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پایان در برابر این پرسش که "آیا شرکت در انتخابات یک حق است یا یک تکلیف؟"، پاسخ داد: من در وهله اول آن را به عنوان وظیفه می دانم. اگر یک رئیس جمهوری با پشتوانه سی میلیونی بیاید بهتر می تواند حق را پیگیری کند اما در عین حال آن را یک حق هم می‌دانم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۱۷:۱۵

كاش آقاي خاتمي يا يك انسان شجاع و نترس و آگاه در مقابل اين آقاي شريعتمداري مي‌ايستاد و واقعيتها معلوم ميشد.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۲۰:۱۹

روزنامه کیهان رو که کسی نمیخونه! بیخودی بزرگش نکنید.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۲۲:۱۲

امیدوارم انتخابات پرشوری داشته باشیم.