حجتالاسلام والمسلیمن حسن روحانی در ادامه دیدارهای خود با علما و مراجع، با آیتالله جوادی آملی، آیتالله نوری همدانی و نماینده آیتالله سیستانی دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با آیتالله جوادی آملی اظهار کرد: امروز کشور، انقلاب و نظام در شرایط بسیار حساس و ویژهای قرار گرفته که در سالیان گذشته بی سابقه بوده است. امروز در کشور مسائل مختلفی همچون افزایش و شکاف بین گروهها و جناحها به بهانههای مختلف مشکلات شدید اقتصادی را مشاهده میکنیم.
به اعتقاد وی، ظرف چند ماه، دارایی و ثروت مردم به نصف تقلیل یافته است و از همه مهمتر، بیثباتی در بازار، مشکلاتی را به فعالان بخش اقتصادی وارد آورده است.
این عضو خبرگان رهبری در ادامه گفت: در روابط خارجی کشور، طی این چند سال به گونهای عمل شده است که دشمنان ما فرصتهای بیشتری برای توطئه علیه نظام انقلاب و مردم یافتهاند و فشار بیسابقهای به کشور وارد کردهاند. اگر بخواهیم مسائل و مشکلاتی که در کشور ایجاد شده را حل کنیم باید یکبار دیگر با شور و احساس مسئولیت به وحدت ملی برسیم و مدیریت کارآمدی در کشور داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه "در برابر دشمن خارجی باید قدرت ملی را افزایش دهیم"، اظهار کرد: با این قدرت میتوانیم مخالفان را با قدرت و چانهزنی بیشتر پای میز مذاکره بنشانیم و مشکلات را حل کنیم. برای اولینبار در طول حیات انقلاب، شورای امنیت سازمان ملل توانسته با بهانههای واهی از طریق تحریمها فشارهای شدیدی را علیه ما وضع کند.
رییس کمیسیون سیاسی - اجتماعی مجلس خبرگان در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم بتوانیم با حمایت و حضور مراجع بزرگ عظام با شور و نشاط و حضور حداکثری مردم در انتخابات کشور از این وضعیت خارج شویم.
آیتالله جوادی آملی نیز در این دیدار با بیان اینکه "دین اسلام دین سیاسی است که برای همه زوایای زندگی بشر برنامه دارد"، به خطر جدایی دین از صحنه سیاسی و اجتماعی در کشورهای غربی و تبعات منفی آن اشاره کرد و گفت: در نظام اسلامی، مردم ستون نظام هستند و کارگزاران حکومتی باید بدانند اگر مردم حرف آنها را گوش میدهند بواسطه دینی بودنشان است و جدایی مسئولان از دین موجب گذر مردم از آنها میشود.
وی با اشاره به اهمیت انتخابات پیش رو اظهار کرد: وظیفه ما حضور حداکثری در انتخابات است و وظیفه نامزدها هم این است که اگر فردی را تواناتر از خود دیدند میدان را به او واگذار کنند. مسئولان باید مسئولیت کارها و تصمیماتی را که میگیرند، بر عهده گرفته و اشتباهات خود را جبران کنند.
بر اساس این گزارش، حسن روحانی همچنین در دیدار با آیتالله نوری همدانی خاطرنشان کرد: شرایط انتخابات این دوره ریاست جمهوری با دورههای پیشین کاملا متفاوت است. شرایط بینالمللی، اوضاع منطقه و مشکلات اقتصادی و اجتماعی، شرایط ویژه و سختی را پیش روی ما قرار داده است و راه حل آن انتخابات رقابتی پرشور، حداکثری و انتخاب فردی است که از رجل مذهبی و سیاسی و دارای سابقه قوی در مدیریت باشد و نقش مراجع در تبیین این مسیر نقشی بسیار حساس و تاریخی است.
نوری همدانی نیز در این دیدار، با وضعیت اقتصادی کشور اشاره و از برخی سوءمدیریتها انتقاد کرد و در ادامه گفت: وظیفه ما در ایجاد حماسه سیاسی و اقتصادی، زمینهسازی و تبلیغ برای حضور گسترده مردم در انتخابات است.
به گزارش ایسنا، روحانی پیشتر نیز با برخی مراجع و علمای قم از جمله آیتالله موسوی اردبیلی، آیتالله صافی گلپایگانی و همچنین بیت مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی و آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی دیدار و گفتوگو کرده بود.
بر اساس این گزارش، حسن روحانی همچنین در دیدار با جمعی از کارگران، توجه به وضع معیشتی این قشر موثر جامعه و نیز حمایت از آنها در چارچوب تشکلهای صنفی برای رشد و تعالی کشور را ضروری خواند.
وی در این دیدار، با بیان اینکه "هیچکس به اندازه خود کارگران نمیتواند از منافع آنها حمایت کند"، تقویت تشکلهای کارگری موجود و تلاش در جهت کارایی بیشتر تشکلهای جدید و تخصصی را، به طوری که بتوانند کلیه کارگران کشور را در حوزههای مختلف نمایندگی کنند، برای تضمین امنیت شغلی و ارتقاء وضع معیشتی آنها، مفید و حتی ضروری دانست و خواستار توجه به سازوکارهایی شد که اعضا در تعیین جهتگیری چنین نهادهایی نقش اصلی را ایفا کنند.
استقلال تشکلهای صنفی از احزاب و تشکلهای سیاسی و نیز تمرکز آنها بر ارتقاء کیفیت زندگی کارگران، اعم از کارگران خدماتی، صنعتی و عمرانی، از دیگر مواردی بود که رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بر آنها تاکید کرد.
وی همچنین، توسعه و گسترش تشکلهای مستقل کارگری در تمام مناطق کشور را، مهم و در دستیابی به مطالبات کارگران و تسهیل ارتباطات آنان، موثر دانست.
روحانی با تاکید بر اینکه "بدون توجه به نقش مهم کارگران در فرآیندهای رشد و توسعه اقتصادی، امکان دستیابی به توسعه همهجانبه و مبتنی بر عدالت وجود ندارد"، تصریح کرد: کارگران قربانی اصلی رکود اقتصادی هستند. این قشر نباید برای تامین مطالبات خود صرفاً دل به عملکرد دولتها ببندند، بلکه تشکلهای صنفی کارگری، به عنوان نهادهای مدنی و حلقههای واسط بین مردم و دولت میتوانند نقش مهمی ایفا کنند و در بهبود زندگی آنان موثر باشند.
این عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین با بیان اینکه "تشکلهای صنفی کارگری نه تنها مانع رشد و توسعه تولید نیستند بلکه در شرایط حساس میتوانند به کمک اقتصاد کشور بیایند"، گفت: باور دارم که تشکلهای صنفی کارگری، ضمن آنکه در حمایت مادی و معنوی از کارگران موثرند، در مذاکرات بین کارگران و کارفرمایان نقش مهمی را ایفا میکنند که در نهایت، برآیند آن امری مثبت و موثر خواهد بود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه "محدودسازی تصدیگری دولت در اقتصاد و افزایش مشارکت بخش خصوصی برای کشور امری اجتنابناپذیر است"، افزود: مطمئن باشید اگر خصوصیسازی به درستی و به طور واقعی انجام میشد، همه افراد اعم از کارآفرینان، سرمایهگزاران و کارگران از آن سود میبردند.
وی در عین حال، نگرانی کارگران نسبت به خصوصیسازی را با توجه به تجرب گذشته بهجا دانست و تاکید کرد: گرچه اعتقادی ندارم که خصوصیسازی به معنای واقعی و درست آن در کشور انجام شده است، اما در هر شکل و حالتی، خصوصیسازی نباید به بهای قربانی شدن کارگران انجام شود.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به لزوم ایجاد سازوکارهای طرح مشکلات کارگری با دولت گفت: اگر سازوکار مربوط به این موضوع با استفاده از تشکلهای متنوع و مستقل، ساماننیافته و قانونی نشود و مطالبات پیگیری نشوند و کارگران همچنان برای احقاق حقوق خود، محل مناسب، مطمئن و مورد اعتمادی نیابند، قطعا ناخشنودی و تاثیر منفی ناشی از عدم پاسخگویی به مطالباتشان، میتواند مشکلآفرین باشد؛ بنابراین باید این موضوع را جدی گرفت.
روحانی، برخورد نامناسب با مطالبات به حق کارگری را اشتباهی بزرگ خواند و آن را فقط پاک کردن صورت مساله دانست و تاکید کرد که حل مشکلات کارگری، تاثیری عمیق و مثبت در کاهش مشکلات جامعه خواهد داشت و اهتمام به حل مشکلات کارگران، بویژه مسائل معیشتی آنان، باید دغدغه همه دولتها و مسئولان باشد و مطالبات کارگری باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات