• پنجشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92020503489
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

متکی: تولید، شاه کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است

متکی: تولید، شاه کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است

منوچهر متکی، تزریق نقدینگی را موجب افزایش تقاضا ذکر کرد و افزود: هدفمندی یارانه ها با این سیاست صورت گرفت که شیب افزایش قیمت‌ها در یک دوره پنج ساله باشد و علمای علم اقتصاد بر این باورند که افزایش پول در دست مردم، نیازمند افزایش تولید است.

منوچهر متکی، تزریق نقدینگی را موجب افزایش تقاضا ذکر کرد و افزود: هدفمندی یارانه ها با این سیاست صورت گرفت که شیب افزایش قیمت‌ها در یک دوره پنج ساله باشد و علمای علم اقتصاد بر این باورند که افزایش پول در دست مردم، نیازمند افزایش تولید است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، منوچهر متکی امروز در جمع اصحاب رسانه استان گفت: اگر این دو رابطه درستی نداشته باشند، تورم در جامعه ایجاد می شود، درنتیجه اجرای هدفمندی یارانه ها موجب تورم نشده، بلکه اجرای ناقص آن علت تورم کنونی است.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر مردمی کردن اقتصاد ایران، گفت: کشورهایی که تولید ملی خوب دارند، اقتصادشان در دست مردم است، در حالیکه حجم بالایی از اقتصاد کشور ایران دولتی و شبه دولتی شده است.

وی با اشاره به اصل 44 قانون اساسی که بر مردمی کردن اقتصاد تاکید می کند، ادامه داد: در همه جای دنیا تجربه نشان داده که مدیریت‌ها و تصدی گری‌های دولتی زیان آور برای وضعیت اقتصادی کشورهاست.

متکی به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص "دهه پیشرفت و عدالت" اشاره کرد و گفت: ایشان بحث پیشرفت را مقدم‌تر از عدالت ذکر فرموده‌اند که این مهم باید سرلوحه کار دولت بعدی برای داشتن اراده جدی در راستای حمایت از تولید و بهبود وضعیت اقتصادی ایران باشد.

وی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را به تعبیر رهبری، با عنوان ساختمان نیمه کاره برشمرد و افزود: اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، تصمیم درستی بود که ادامه این روند باید با بررسی دقیق و ارزیابی نقاط ضعف و قوت مرحله اول صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه افزایش دریافتی مردم باید به افزایش قدرت خرید آنان منجر شود، گفت: دولت با انطباق بین ظرفیت‌ها و ایجاد ارتباط منطقی بین منابع موجود و تقاضای مصرف کننده، می تواند آثار پربرکت این طرح را افزایش دهد.

متکی تامین منابع مالی، بدون توجه به عواقب آن را موجب هرج و مرج دولت دانست و افزود: رفتن زیربار تعهدهایی که منابع مالی برای آن تعریف نشده، کار درستی نیست؛ چرا که موجب بی اعتمادی مردم می شود و تعهدات درحد شعار باقی می‌ماند.

وی همچنین دربخش دیگری از سخنان خود، نقطه ضعف دولت دهم را انحراف از جایگاه خویش در قانون اساسی و ارائه قرائت‌های مختلف از دین و اسلام و سوژه مکتب‌سازی درکشور دانست و اظهار کرد: دولت به جای اینکه یک جایگاه استراتژیک داشته باشد و به معیشت اقتصادی مردم رسیدگی کند، وارد بحث‌های دینی و سوژه‌های مکتب‌سازی شد.

وی افزود: چنین اموری در تخصص ولایت فقیه، روحانیت و مراجع عظام است.

متکی درخصوص روابط بین ایران و جمهوری آذربایجان، اظهار کرد: علی رغم وجود مشکلات، با درنظر گرفتن اشتراکات فرهنگی و دینی، همسایگی، دولت باید نگاهی منطقی و فراتر از فضای ایجاد شده داشته باشد.

وی بهترین راه حل در این زمینه را دیپلماسی ذکر کرد و گفت: دیپلماسی یعنی ایجاد و بهبود روابط بین دو کشور در زمان بروز مشکلات؛ اکنون نیز باید با توجه به ظرفیت‌های فراوان روابط بین ایران و جمهوری آذربایجان، با روش دیپلماسی، عوامل مضر را کاهش دهیم و درجهت افزایش مناسبات مطلوب تلاش کنیم.

متکی در رابطه با ایجاد روابط با آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی، با اشاره به فرمایش امام خمینی(ره) گفت: "سیاست نه شرقی نه غربی" به معنای عدم ارتباط با شرق و غرب نیست و زمانی که امام خمینی(ره) این شعار را فرمودند، کشور ایران با شرق و غرب ارتباط داشت، در عصر حاضر نیز آمریکا وضعیت خاص دارد که اگر سران دولت آمریکا به این امر اذعان کنند که سیاست فشار و تحریم درمورد ایران کارساز نیست، می توان با دولت آمریکا نیز وارد مذاکره شد.

وی همچنین وضعیت دریاچه ارومیه را بین موت و حیات اعلام کرد و گفت: دریاچه ارومیه آثار زیست محیطی فراوانی دارد که با بروز چنین بحرانی، استان‌های مجاور را هم تحت تاثیر خود قرار می دهد.

وی افزود: سال گذشته بر تامین زمینه‌های جدید برای ورود آب به این دریاچه گرفته شد که رود ارس اولویت اول بود.

متکی ادامه داد: حق آبه‌ای که از رود ارس به کشور ما تعلق دارد 10 درصد است که در دولت جدید باید درجهت اجرایی و عملیاتی کردن برنامه های درنظرگرفته شده درخصوص این دریاچه، اعتبارهای معین شده تخصیص یابد و با افزایش حق آبه از رود ارس درراستای احیای دریاچه ارومیه اقدامات اساسی صورت پذیرد.

وی تصمیم تعطیلی دانشگاه‌ها را در زمان انتخابات، ناصحیح دانست و افزود: این مورد ریشه در نگاه مسئولین دارد؛ اما اتخاذ تصمیمی که بدون توجه به نظر اساتید و دانشجویان باشد، از جامعیت هم برخوردار نخواهد بود.

منوچهر متکی همچنین در مسجد شیخ خوی گفت: تولید شاه کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است.

متکی با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در کشور اظهار کرد: اگر کسی در کشور بدنبال گرفتن مجوز برای تولید باشد باید 2 سال دوندگی کند تا مجوز و کاغذ تولید را بدست آورد و زمانی که تولید کننده می‌بیند برای گرفتن کاغذ مجوز 2سال زمان نیاز است، تولید را رها می کند و کاغذ مجوز تولید را می فروشد و کسی هم که آن کاغذ مجوز تولید را خریده با قیمت بالا می فروشد و عملا کاغذ مجوز دست به دست خرید و فروش می شود و تولیدی وجود ندارد.

وی افزود: اگر پای صحبت تولیدگران بنشینید آنوقت می فهمید که چرا کارخانه ها با ظرفیت 20درصد کار می کنند و متاسفانه کسی هم که برای گرفتن مجوز تولید به ادارات می رود با پیشنهاداتی مواجه می‌َشود؛ لذا کارهای اقتصادی بصورت زیرزمینی انجام می شود.

متکی در خصوص دولت یازدهم تصریح کرد: اعتقاد دارم دولت یازدهم تمام همتش را برای اصلاح مقررات ، دموکراسی، سیستم بانکی کشور با کمک قوه قضائیه در حمایت از تولید باید به کار بندد.

وی با اشاره به تولید ثروت در کشور اظهار کرد: وقتنی به جامعه نگاه می کنیم، می بینیم 5 دهک جامعه که بیشترین قشر جمعیت را شامل می شود در طبقات پایین قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه همه دولت‌ها بعد از انقلاب اسلامی بخصوص دولت کنونی قدم‌های بسیار مثبتی در خدمت به جامعه و مردم برداشته‌اند که باید قدرشناسشان باشیم، گفت: وقتی درباره یک رییس جمهور یا یک سیاست‌مدار می خواهیم قضاوت کنیم باید قضاوت به عدل و منصفانه قضاوت کنیم.

متکی ادامه داد: در بخش‌های عمرانی، راه‌سازی، سدسازی و تولید برق و ساختمان سازی در کشور کارهای خوبی انجام شده است، اما یک بخش دیگری که تولید ثروت در جامعه است تا بنیه اقتصادی جامعه را بالا آورده و درآمد ملی و درآمد سرانه آحاد جامعه را افزایش دهد، انجام نشده که باید با برنامه ریزی اقتصادی انجام شود.

وی با اشاره به توصیه‌های رهبری در اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: باید اقتصاد را بدست مردم داد و کشورهای موفق کشورهایی هستند که 80 تا 90 درصد اقتصادشان در دست مردم است که متاسفانه در کشور ما 80 درصد از اقتصاد دولتی و یا نیمه دولتی است و این اشکال است.

متکی ادامه داد: اگر در جایی مشاهده کردید ساختمان بانک بالا می آید اما تولیدگران پایین می آیند بدانید سیستم بانکی کشور بیمار است و باید اصلاح شود.

وی با اشاره به رویاها و توطئه‌های دشمنان اظهار کرد: دشمنان اسلام و انقلاب بدانند مردم در انتخابات 24 خرداد پرشور شرکت می کنند و رای می دهند، هرچند مشکلاتی داریم اما مشکلاتمان را خودمان حل می کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha