وزیر مسکن دولت نهم گفت: رییس جمهور آینده باید بپذیرد که قدرت در کشور توزیع شده است و دیگر خود نمیتواند به تنهایی تصمیم بگیرد و اجرا کند. پس یکی از راههای موفقیت دولت آینده تعامل دولت با مجلس خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، محمد سعیدیکیا در جمع مردم اصفهان در مسجد نورباران، اظهار کرد: این مدتی که برای انتخابات و معرفی کاندیداها در نظر گرفته شده است فرصت کمی است؛ چراکه مردم نمیتوانند شناخت کافی از کاندیداها پیدا کنند و به نظر من باید این فرصت بسیار بیشتر از این باشد تا مردم با بینش قوی بتوانند آن را درک، تجزیه و تحلیل کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما برای سرمایه و سرمایهگذاران چه برنامهای دارید، افزود: سرمایهگذاری نیاز کشور و باعث تولید میشود و این نظر من بوده و هست و در سالهای 76 تا 78 نیز من در جلسات تنظیم بازار آن را مطرح میکردم.
سعیدیکیا با بیان اینکه بهترین حمایت از مصرف کننده حمایت از تولید کننده است، ادامه داد: زیر پای سرمایهگذار باید فرش قرمز پهن کرد؛ چراکه اگر او بتواند وارد میدان شود و تولید را بهبود ببخشد آن موقع مردم اجناس با کیفیت و با قیمت مناسب خواهند داشت.
وزیر مسکن دولت نهم درباره تولید و اهمیت این بخش، تصریح کرد: در هر بخشی نخبگان باید وارد عمل شوند برای مثال در سال 1379 ما در کشور توانستیم در تامین گوشت مردم خودکفا شویم؛ چراکه سرمایهگذار و سرمایهدار در جهت اصلی خود قرار گرفتند و در آن سالها همیشه گوشت مرغ زیر قیمت تورم بود، اما در این سالها متاسفانه وضع بسیار ناجور شده است.
سعیدیکیا اضافه کرد: ابلاغ اصل 44 توسط مقام معظم رهبری یعنی اینکه سرمایهگذاری را باید ارزشمند دانست و از آن حمایت کرد.
وی با اشاره به اینکه انحلال سازمان برنامه و بودجه یکی از اشتباهترین تصمیمات دولت بوده است، تاکید کرد: این سازمان باید احیا شود و باید مشکلات سر راه آن نیز برداشته شود؛ چراکه مغز متفکر و دیدگاه نظارت دولتی سازمان برنامه و بودجه است.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با اعتقاد به اینکه ادغام وزارتخانهها یکی از اشتباهات دولت بوده است، اظهارکرد: دولت آمده است وزارتخانههایی که به هم مربوط نیستند را ادغام کرده، این کار باعث شده تا وزارتخانهها نتوانند وظیفه اصلی خود را به خوبی ایفا کنند.
سعیدیکیا ادامه داد: زمانی که دو وزارتخانه مسکن و شهرسازی را با راه و ترابری ادغام میکنیم، باید مسائل بسیاری را مد نظر قرار دهیم؛ چراکه وزارت راه و ترابری 80درصد کار اجرایی و 20 درصد کار ستادی دارد این درحالی است که در وزارت مسکن و شهر سازی این موضوع کاملا برعکس است و ما باید این سوال را بپرسیم "واقعا هدف از ادغام وزارتخانهها در چه بود؟
وی در پاسخ به این سوال که آیا شما قصد دارید وارد ائتلافی یا حزبی شوید تا چهره شناختهتری داشته باشید، گفت: اصل باید شناخت کاندیدا باشد، باید طرز تفکر افراد شناخته شود، باید چگونگی تعامل او با مجلس مشخص باشد، باید مراوداتش با رهبری مشخص باشد، کاندیدا باید چگونگی اداره وزارتخانههایش مشخص باشد و باید نظرش در مورد فرهنگ، هنر، سیاست، اجتماع و اقتصاد کشور واضح باشد وگرنه با ائتلاف که نمیتوان این مسائل را به درستی مشخص کرد.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: زمانی میتوانیم در کشور حزب قوی داشته باشیم که آن حزب دارای قواعد و اصول مشخصی باشد و قواعد و اصولش تعریف داشته باشد، حزب برای معرفی کاندیدایش باید سالها فکر داشته باشد و ما حزبی با این تعاریف در کشور نداریم.
سعیدیکیا با بیان اینکه "ائتلافهای ایجاد شده متاسفانه زودرس بوده است"، اظهار کرد: این افرادی که ائتلاف تشکیل دادهاند مگر از نظر شورای نگهبان با خبر هستند، ائتلاف موقعی میتواند ایجاد شده باشد که کاندیداها مشخص شده و صلاحیت آنها نیز تایید شده باشد.
وزیر مسکن دولت نهم در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برای احیای اخلاق در کشور چه برنامهای دارید، گفت: فقط با صداقت میتوان اخلاق را احیا کرد، وقتی قول میدهیم و عمل نمیکنیم و رفتارمان دقیقا بر خلاف رفتارهای قرآنی است، نباید انتظار به وجود آمدن اخلاق در کشور را داشته باشیم.
وی ادامه داد: وقتی در بین مسوولان اجرایی کشور تنش وجود دارد و این تنشها ایجاد بد اخلاقی میکند، نباید از جامعه انتظار داشته باشیم که هرچه میگوییم بپذیرند، چون خودمان بد اخلاقی و بی فرهنگی را به نمایش گذاشتهایم.
سعیدیکیا درباره عدم تمرکز زدایی و برنامههای خود در این باره افزود: در حال حاضر عقل حکم میکند که اختیارات بیشتری باید به استانها بدهیم و مباحث اقتصادی را نیز به خود استانها تحویل دهیم و از آنها بخواهیم تا نتایج خود را گزارش کنند و فقط نباید در کلان صحبت از تمرکز زدایی کنیم، ولی در عمل هیچکاری انجام ندهیم.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مباحث فرهنگی را بستر تمام تحولات کشور دانست و گفت: ما در مباحث فرهنگی باید گذشته و آینده خود را بررسی کنیم، اگر میبینیم امروز رفتارهای سیاسی در برخی مواقع به دعوای سیاسی بدل میشود، باید بستر فرهنگی آن را شناسایی کنیم.
وی فرهنگ را یکی از پایههای پایداری کشور دانست و افزود: اگر امروز میبینیم دنیا فرهنگها به ویژه فرهنگ ما را هدف قرار داده است به همین دلیل است. ما نباید فرهنگ غنی خود را از دست دهیم، ما باید فرهنگ خود را پاسداری کنیم و اگر میبینیم کشورهای کوچک اطراف میخواهند از فرهنگ ما برای خود فرهنگ آفرینی کنند باید جلوی آن را بگیریم.
وزیر مسکن دولت نهم در پاسخ به سوال فردی که پرسیده بود زایندهرود در دولت شما چه نقش و جایگاهی دارد، بیان کرد: هر حوزه آبریز کشور باید یک مدیر داشته باشد و زمانی که مدیریت یک حوزه آبریز مهم مثل زایندهرود را تقسیم میکنیم از اینجا اشتباه بزرگی را انجام دادهایم و مثل این است که موضوع نفت را استانی بررسی کنیم.
سعیدیکیا در باره مباحث اقتصادی کشور افزود: اقتصاد کشور در حال حاضر دچار افت شدید از جمله افت سرمایهگذاری و نبود رغبت برای ورود بخش خصوصی است که به دنبال این دو اتفاق تورم بالا و بحران اشتغال ایجاد شده است.
وی اشتغال و تورم را دو شاخص قابل لمس برای بررسی اقتصاد توسط مردم دانست و اظهار کرد: مردم وضع موجود را با نبود اشتغال و تورم بالا حس میکنند و فکر نمیکنم نیاز به اعلام نرخ تورم باشد.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: پرداخت یارانه قانون و مصوبه مجلس است و ما نیز باید آن را ادامه دهیم، اما متاسفانه یارانه دادن به روش فعلی به جای کاهش مشکلات، مشکلات تورمی را افزایش داده است.
سعیدیکیا اضافه کرد: برای یارانههای فعلی باید یک جایگزین بیاوریم و با بررسی کارشناسانهای که انجام دادهایم ایجاد یک تامین اجتماعی قوی برای امروز و فردای مردم میتواند یک جایگزین مناسب باشد.
وی درباره سیاست خارجی و اقدامات خود در این رابطه گفت: ما باید رابطه خود را با دنیا تقویت کنیم ما نباید فکر کنیم دنیا فقط آمریکاست، بلکه ما باید با فرهنگ قوی خود اثر بخش باشیم ما نمیتوانیم یک دیوار دور خود بکشیم و با دنیا ارتباط نداشته باشیم.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، دولت فعلی و دولتهای آینده را تنها رقم زنندگان سیاست کشور ندانست و بیان کرد: دولت فعلی و دولت آینده باید طبق سیاستهای کلی نظام و سندها و چشماندازهای بالا دستی خود حرکت کند و به تنهایی نمیتواند تعیین کننده باشد.
سعیدیکیا تاکید کرد: رییس جمهور آینده باید بپذیرد که قدرت در کشور توزیع شده است و دیگر خود نمیتواند به تنهایی تصمیم بگیرد و اجرا کند. پس یکی از راههای موفقیت دولت آینده تعامل دولت با مجلس خواهد بود.
وی درباره مسکن مهر و ادامه این طرح خاطرنشان کرد: مسکن مهر در همان گام ابتدایی طرح بسیار مفیدی بود و کارشناسان نیز آن را تایید کردند، اما مسکن مهری که ساخته میشود باید کیفی باشد، دولت در آن دخالت اجرایی نداشته باشد و مشخص باشد چه تعداد در سال توانایی ساخت و ساز وجود دارد، اما متاسفانه امروز دولت در اجرای این پروژه دخالت کرده است.
وی درباره سفرهای استانی ریاست جمهوری گفت: به هرحال این سفرها حسنهای زیادی دارد. چون به اعماق کشور سفر میشود و رییس دولت میتواند با مسوولان استانی و مردم از نزدیک دیدار کند و بسیاری از مشکلات پیگیری شود، ولی این سفرها باید وقت کمتری را بگیرد. در روستاها از اول انقلاب تاکنون خوب کار شده است و مسکن مهر نیز طرح خوبی بود که در دولت دهم صورت گرفت و فناوری نانو پیشرفت خوبی کرد.
وزیر مسکن دولت نهم، بهبود معیشت جوانان را مورد تأکید قرار داد و افزود: آنچه که اکنون در معیشت جوانان سخت مدنظر است، آینده روشن و مطمئن برای این قشر است. آینده جوانان باید روشن و مطمئن باشد و باید حداقلهای زندگی از قبیل اشتغال، مسکن و ازدواج برای آنها فراهم شود.
سعیدیکیا تصریح کرد: اگر ما میخواهیم اقتصاد کشور از حالت تک محصولی رها شود، باید جراحی اقتصادی در مورد نفت انجام شود که اگر اینگونه شود، اشتغال خوبی هم فراهم میشود و کشور ما سرافراز خواهد شد، اما اگر این جراحی صورت نگیرد، اقتصاد ما هم رشد چندانی نخواهد کرد.
وی در پاسخ به سوال دانشجویی که از او پرسید چرا دانشگاهها به خاطر انتخابات آنقدر زود باید تعطیل شود، گفت: به اعتقاد من هم این تعطیلی زودرس دانشگاهها کار نادرستی است؛ چرا که دوره تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری بسیار کوتاه است و این زمان تبلیغات باید طولانیتر شود. تبلیغات انتخاباتی کاندیداها باید خیلی بیشتر باشد تا مردم زمان بیشتری داشته باشند که فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند. من هم موافق این تعطیلی زود هنگام نیستم و به یک سخن امام (ره) اکتفا میکنم که فرمودند وقتی جنگ تمام میشود، مسأله اصلی ما دانشگاهها هستند که باید کشور را بسازند.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دانشجویی که از او پرسید نظر شما درخصوص حصر خانگی آقایان موسوی و کروبی چیست، ادامه داد: من در این مورد نمیتوانم نظر خاصی بدهم چرا که اطلاعات کافی در این زمینه ندارم و قاضی باید در مورد این حصر توضیح دهد. من ندانسته نمیتوانم قضاوت کنم، فقط همین را میتوانم بگویم که در انتخابات 88 حماسهای آفریده شد که 40 میلیون نفر از مردم ایران پای صندوقهای رأی آمدند و در سرنوشت خود دخیل بودند.
سعیدیکیا در همین باره افزود: در این انتخابات 14 میلیون رأی به کسی تعلق گرفت که برنده انتخابات نبود و به اعتقاد من این 14 میلیون رأی بسیار محترم است، اما در جریان انتخابات با بسترسازی دشمنان ما که از خارج طراحی کردهاند، کشور به آشوب کشیده شد. قبل از انتخابات، هم برنده و هم بازنده انتخابات اشتباهاتی مرتکب شدند که از عوامل به وجود آمدن فتنه 88 بود، ولی وقتی همه کشور در خطر بود، مردم تحت هدایت مقام معظم رهبری به میدان آمدند و از کیان کشور دفاع کردند و حساب عموم مردم از یک عده اغتشاشگر جدا است.
وی یادآور شد: به اعتقاد من هنوز فضای کشور انتخاباتی نشده است و یکی از کارهایی که باید انجام شود این است که شور انتخاباتی در بین مردم به وجود آید و یک حماسه در سال 92 آفریده شود.
وزیر سابق مسکن در پاسخ به این سوال که سطح زندگی شما در چه حدی است، گفت: من قبل از انقلاب در جاهای دور دست کار کردهام و با خانه و ماشین وارد انقلاب شدم و بعد از انقلاب هم تنها با حقوقم زندگی کردهام و در وزارتخانههایی هم که بودهام هیچ مشکل مالی به وجود نیامد و هم اکنون هم در یک آپارتمان در شهرک قدس تهران زندگی میکنم.
سعیدیکیا درباره شرایط هستهای ایران و مذاکره با آمریکا، گفت: سیاستهای کلی نظام طبق قانون اساسی در اختیار شخص رهبری است، اما رییس جمهور همراه با رهبری میتواند برای حل مشکلات کشور راهگشا باشد و نباید میان رهبری و رییس جمهور تقابلی باشد. کشور ما هم اکنون عضو پیمان NPT است و طبق قانون عمل میکنیم. ما باید سر حرف منطقی خود ایستادگی کنیم و حق مسلم ماست که به انرژی صلحآمیز هستهای دست پیدا کنیم و در مورد مذاکره با آمریکا نیز رهبری بارها گفتهاند که همه درها را نبستهایم. ایشان فقط استدلالشان این است که ما با زورگو مذاکره نمیکنیم و تا زمانی که این زورگویی ادامه داشته باشد، مذاکره با آمریکا نمیتواند محقق شود و ما فکر نکنیم که اگر در مسأله هستهای کوتاه آمدیم همه چیز تمام میشود و اروپا با ما دوست میشود چرا که فوری مسأله حقوق بشر را مطرح میکند. مقاومت در چارچوب دیپلماسی قوی مسائل را حل میکند.
وی درباره کاندیداتور شدن در انتخابات ریاست جمهوری گفت: من به طور خیلی جدی به صحنه آمدهام و ائتلافهای انجام شده را زودرس میدانم. خداوند این توان جسمی را به من داده است که بتوانم در خدمت مردم باشم و در سال 88، من وزیری بودم که بیشترین سفر را داشتهام.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افزود: تزریق پول به جامعه تورم ایجاد میکند، البته باید به دو دهک اول جامعه که توانمندی اقتصادی ندارند، پول نقد پرداخت شود، اما برای بقیه دهکها به اعتقاد من باید یک جایگزین وجود داشته باشد که آن تأمین اجتماعی است. تعامل خوب با مجلس بسیار راهگشا است و دولت باید قبول کند که ناظر بر دولت مجلس است. یارانه باید پرداخت شود اما باید جایگزین مناسب برای آن پیدا شود که تورمزا نباشد که تأمین اجتماعی بسیار مؤثر است، چرا که سلامت خانوادهها را تأمین میکند. این بیمه تأمین خوبی برای آینده مردم است.
سعیدیکیا گفت: باید در کشور ما موضوع افت ارزش پول روشن شود، البته قانونی که برای بانکداری کشور نوشته شده است، طبق قوانین اسلام است اما ما ظاهراً جور دیگر داریم عمل میکنیم.
وی در باره مسأله حجاب افزود: حجاب جزء دین ما است که باعث عفاف زن میشود ،اما این مسأله باید با هدایت و اخلاق اسلامی همراه باشد؛ چرا که با اجبار نتیجه مطلوب حاصل نمیشود و کاملاً نتیجه عکس میدهد.
وزیر مسکن دولت نهم در پاسخ به این سوال که اگر شما رییس جمهور شدید، آیا در کابینهتان از آقایان احمدینژاد و مشایی استفاده میکنید، گفت: اعتقاد دارم پاسخ به این سوال ممکن است باعث تخریب کسی شود و من تا به حال کسی را تخریب نکردهام، به خاطر همین نمیتوانم این سوال را به روشنی پاسخ بگویم.
سعیدیکیا در پاسخ دانشجویی دیگر که از او پرسید جمهوری اسلامی چه نقشی در تمدنسازی اسلامی دارد، یادآور شد: من اعتقادی به جدایی دین از سیاست به هیچ وجه ندارم؛ چرا که دین ما سیاسی است. پیامبر و امام ما حکومت تشکیل دادند و حرف امام خمینی (ره) نیز ولایت فقیه بود. تمدن در سایه حکومت حضرت علی (ع) کوتاه بود، ولی تمدن اسلامی برپا شدنی است. به اعتقاد من طراحی آن برعهده علمای دین و خبرگان این امر است و تنها رییس جمهور باید در اجرای آن بکوشد. ما طبق قانون اساسی و فرمایشات رهبری باید کار سیاسی و اجتماعی کشور را به پیش ببریم و دولت نیز باید یکپارچه در جهت ایجاد تمدن اسلامی حرکت کند. تمدن اسلامی را کل حکومت میسازد که دولت جزئی از آن است.
وی در پاسخ به دانشجویی که از او پرسید به اعتقاد ما، شما شرایط کاندیداتوری ریاست جمهوری را ندارید، اظهار کرد: من بارها به استانهای کشور سفر کردم و در هر سال به طور متوسط 40 سفر داشتهام، چطور میگویید که من شناختی به مسائل کشور ندارم. از نظر فکری همیشه طوری عمل کردهام که در وزارتخانهها، وفادار انقلاب اسلامی بر مسند کار باشم و مسکن هم بخشی از اقتصاد کشور است و زمانی که در مجلس چهارم استیضاح شدم، تاکنون هیچ حرفی علیه مجلس نزدم و در دوره بعدی مجلس بالاترین رأی اعتماد را گرفتم و هم اکنون نیز درجه یک سازندگی را دارم و مردم خود انتخاب خواهند کرد که چه کسی برای ریاست جمهوری اصلحتر است.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در باره حمایت ایران از ملتهای فلسطین، سوریه، عراق و حزبالله لبنان، گفت: ما اگر از مستضعفان جهان حمایت میکنیم، از اعتقادات خودمان حمایت کردهایم و در حقیقت کمک به آنها کمک به خود ما است. ممکن است عدهای بپرسند وقتی در کشور این شرایط بد اقتصادی وجود دارد، چرا باید به این ملتها کمک شود؟ در پاسخ باید بگویم اگر ما اقتصاد خوبی را رقم بزنیم و مردم در رفاه باشند این سوال هم از بین خواهد رفت و ما باید آنقدر خودمان را در داخل قوی کنیم که مردم به آرامش برسند.
سعیدیکیا در پاسخ به این سوال که شما چگونه مخارج تبلیغات خود را تأمین خواهید کرد، گفت: من پول آنچنانی برای تبلیغات ندارم و اعتقاد دارم که خرج زیادی هم برای تبلیغات نیاز نیست و تنها حسابی را اعلام کردهام که هرکس تفکرات من را دوست دارد به این حساب پول واریز کند. ما باید کمخرج زندگی کنیم و هماکنون که من نیز در اصفهان هستم، به تنهایی به این شهر آمدهام.
وی با بیان اینکه من الان نمیتوانم نفرات احتمالی خود را برای کابینه اعلام کنم، خاطرنشان کرد: اعلام این نفرات را در این برهه از زمان بیتدبیری میدانم. اعتقاد دارم که باید تحمل افکار مخالف را داشته باشیم تا باعث رشد جامعه شویم و امیدوارم کسی که رییس جمهور میشود باعث رشد و تعالی کشور شود.
انتهای پیام
نظرات