رییس بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک موسسه تحقیقات گیاه پزشکی از امکان تولید محصولات گلخانهیی عاری از سموم با استفاده از عوامل بیولوژیک خبر داد.
دکتر رسول مرزبان در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اجرای پروژه استفاده از عوامل بیولوژیک برای کنترل آفات محصولات گلخانهیی در این موسسه گفت: این طرح در سال 88 آغاز شد و مراحل تحقیقاتی طرح در حدود 12 هکتار صورت گرفت سپس پایلوت پروژه در 100 هکتار عملیاتی شد و در نهایت 14 عامل بیولوژیک که چند عامل بومی کشور نیز هستند شناسایی شده و در مرحله صدور مجوز مصرف در گلخانه قرار دارند.
وی تصریح کرد: این عوامل در قالب روشهای مدیریت تلفیقی جایگزین سموم شیمیایی در تولید محصولات گلخانهیی میشود. البته در این پروژه پنج محصول شامل خیار، گوجه فرنگی، فلفل، توت فرنگی و بادمجان با استفاده از عوامل بیولوژیک و بدون استفاده از سموم شیمیایی تولید شدند.
مرزبان ادامه داد: عوامل بیولوژیک شناسایی شده در تحقیقات صورت گرفته با شرایط بومی کشور تطبیق داده شده و کارایی آنها اثبات شده است.
رییس بخش کنترل بیولوژیک موسسه تحقیقات گیاه پزشکی با بیان اینکه عوامل بیولوژیک برای کنترل آفات محصولات گلخانهیی استفاده میشوند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر گلخانهها در تولید محصولات خود حدود 20 بار سمپاشی میکنند؛ خیار از زمانی که به گل مینشیند تا وقتی به دست مصرف کننده میرسد حدود یک هفته بیشتر زمان نمیبرد؛ اما در این مدت دو تا سه بار سمپاشی میشود؛ درصورتی که اگر عوامل بیولوژیک جهت کنترل آفات جایگزین سموم شیمیایی شود، قطعا مسائل بهداشتی و زیست محیطی آن برطرف میشود.
وی تصریح کرد: گزارش این تحقیقات تهیه شده و برای صدور مجوز استفاده به سازمان حفظ نباتات ارسال شده است.
به گفته رییس بخش کنترل بیولوژیک موسسه تحقیقات گیاه پزشکی در صورت تامین اعتبارات پژوهشی، میتوان به دانش فنی تولید این عوامل در داخل کشور دست پیدا کرد.
انتهای پیام


نظرات