• شنبه / ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91122616820
  • خبرنگار : 71191

نوه‌ی استاد «نایب اسدالله» هشدار داد:

خانه‌ی «پدر نی ایران» ذره‌ذره خورده می‌شود

خانه‌ی «پدر نی ایران» ذره‌ذره خورده می‌شود

نوه‌ی دختری «پدر نی ایران» گفت: در هفته‌ی گذشته، هر روز بخش‌هایی از خانه‌ی استاد «نایب اسدالله» توسط همسایه‌ها تخریب شده است.

نوه‌ی دختری «پدر نی ایران» گفت: در هفته‌ی گذشته، هر روز بخش‌هایی از خانه‌ی استاد «نایب اسدالله» توسط همسایه‌ها تخریب شده است.

حسین مظفری در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، توضیح داد: بعد از درگذشت پدرم در سال 1378 وارثان خانه قصد فروش این بنای حدود 400 ساله را داشتند. به همین دلیل با دادن آگهی در روزنامه می‌خواستیم آن را به مزایده بگذاریم. پس از آن، بانک سپه اعلام کرد خانه را می‌خرد؛ ولی سازمان میراث فرهنگی ناگهان اعلام کرد که این خانه یک بنای تاریخی است و باید در فهرست آثار ملی به ثبت برسد. بنابراین این خانه را در سال 1379 به ثبت رساند و به ما قول داد که آن را یا به موزه تبدیل کند یا آموزشگاه نی در این مکان راه‌اندازی شود؛ ولی متأسفانه بعد از گذشت حدود 12 سال هیچ‌یک از قول‌های اداره‌ی میراث فرهنگی استان اصفهان عملی نشده‌اند و از حدود یک هفته پیش، همسایه‌های این خانه هر روز بخش‌هایی از آن را تخریب می‌کنند.

او با اشاره به وضعیت نامناسب این خانه‌ی تاریخی که در شهر اصفهان قرار دارد، ادامه داد: متأسفانه بخش‌های زیادی از این بنا در حال تخریب بود و همسایه‌ها از ریزش ناگهانی این خانه می‌ترسیدند، به همین دلیل آن را تخریب کردند. 11 سال پیش اداره‌ی میراث فرهنگی قول رسیدگی،‌ سامان‌دهی و مرمت این بنا را داد، اما آن‌قدر به قولش عمل نکرد تا همسایه‌ها با آوردن لودر در حال تخریب این خانه هستند و متأسفانه با این کار به خاندان استاد «نایب اسدالله» که اهالی موسیقی، او را «خداوندگار نی» می‌نامند توهین کرده‌اند.

وی اظهار کرد: زمانی که 9 سالم بود، پدرم که 103 سال در این خانه زندگی کرد، وصیت کرد که اگر هریک از ورثه قصد فروش این خانه را داشت باید پول آن را صرف قند و چای در یکی از تکیه‌های شهر اصفهان در روز عاشورا کند و اگر فروخته نشد، پشت در پشت خاندان نایب اصفهانی در این خانه زندگی کنند؛ اما اکنون با تخریب این خانه، بخشی از تاریخ موسیقی کشور نیز نابود می‌شود.

مظفری با بیان این‌که تعداد زیادی از شاگردان استاد نایب در این خانه نواختن نی را آموخته‌اند، گفت: مرحوم تاج‌، محمود خوانساری و داراب از مهم‌ترین شاگردان استاد نایب بودند که به این خانه رفت و آمد کردند و خودشان استاد نی شدند.

وی بیان کرد: از یک طرف، تخریب این خانه برای خاندان نایب اصفهانی بسیار دردناک است و از طرف دیگر، توهینی که همسایه‌ها به این خاندان کردند قلب ما را آزرده کرده است.

او همچنین با اشاره به پیگیری‌هایی که در چند روز گذشته با اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان و استاندار اصفهان کرده است، افزود: امیدوارم با کمک مسئولان شهر اصفهان بتوان این خانه را نجات داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha