• چهارشنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91121610976

سرپرست وزارت بهداشت: ترخیص داروها از گمرک منوط به تخصیص ارز است

سرپرست وزارت بهداشت: ترخیص داروها از گمرک منوط به تخصیص ارز است

سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تلاش گسترده وزارت بهداشت برای ترخیص داروهای باقیمانده در گمرک گفت: ترخیص داروها از سوی وارد کننده به تعیین ارز آن از سوی بانک مرکزی بستگی دارد.

سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تلاش گسترده وزارت بهداشت برای ترخیص داروهای باقیمانده در گمرک گفت: ترخیص داروها از سوی وارد کننده به تعیین ارز آن از سوی بانک مرکزی بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدحسن طریقت‌منفرد در حاشیه همایش شیمی صنعت با رویکرد تولید به مواد اولیه دارویی در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: میزان داروهای باقیمانده در گمرک 140 میلیون دلار نیست اما وزارت بهداشت تمام تلاش خود را برای مشخص شدن مقدار ارز و تخصیص آن انجام می‌دهد.

به گفته وی، بانک مرکزی به تنهایی نمی‌تواند قیمت ارز را در زمان ترخیص داروها تعیین کند و تضمینی برای آن داشته باشد. این موضوع به چند نهاد و ارگان به صورت همزمان مربوط می‌شود.

وی افزود: وارد کننده داروها نیز تا زمان مشخص شدن ارز آن توانایی ترخیص آن را نخواهد داشت و این موضوع نیز نیاز به مجوزی دارد که هم اکنون در دست تصویب است.

سرپرست وزارت بهداشت درباره بودجه طرح پزشک خانواده گفت: طبق شنیده‌های من این میزان، بالای 2000 میلیارد تومان برای سال آینده است؛ البته از بودجه 220 میلیارد تومانی سال 91 نیز 120 میلیارد تومان محقق شده است.

طریقت منفرد درباره اجرای این طرح در کل کشور نیز اظهار کرد: فعلا به مصلحت نیست که این طرح را به طور همزمان در تمامی استان‌ها آغاز کنیم و آن را تنها در سه استان پی می‌گیریم و آن نیز به علت تغییر معاونت بهداشتی وزارت بهداشت است.

به گفته وی معاون بهداشت، این وزارتخانه به دلیل دو شغله بودن خود تصمیم به کناره‌گیری از این شغل گرفته است چرا که دو شغله بودن مسوولان از نظر دیوان محاسبات مجاز نیست.

طریقت منفرد با اشاره به اینکه هم اکنون 12 رادیو دارو وارد بازار دارویی کشور شده‌اند، تصریح کرد: استفاده از دانش در صنایع بهداشتی و دارویی از خواسته‌های همیشگی وزارتخانه بوده است که تحریم‌ها نیز باعث شده است بیش از پیش جدی گرفته شود.

وی همچنین درباره‌ی تولید مواد اولیه‌ی دارویی در کشور گفت: مهمترین بحث در اقتصاد مقاومتی خودکفایی است که خودکفایی در تولید دارو و مواد اولیه‌ی آن برای ما بسیار حیاتی است. در واقع وزارت بهداشت درمان، آموزش پزشکی کاری جدی‌تر از خودکفایی در حوزه تولید دارو و مواد اولیه آن ندارد.

وی در پایان صحبت‌های خود ابراز امیدواری کرد که این وزارتخانه بتواند برای نخستین بار تعرفه‌های درمانی سال آینده را پیش از پایان سال تعیین کند.

این افزایش تعرفه‌ها منوط به تصمیم و بررسی شورای عالی سلامت است که طبق گفته طریقت منفرد میزان افزایش آن احتمالا با میزان افزایش بودجه وزارت بهداشت برابری می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha