• یکشنبه / ۱۳ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 91121308611

از سوی مدیر کل سازمان تولید اسکناس بانک مرکزی اعلام شد:

جزییات انتشار اسکناس‌های 20 و 50 هزار تومانی

جزییات انتشار اسکناس‌های 20 و 50 هزار تومانی

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی از آماده‌سازی سناریوها و گزینه‌هایی برای چاپ اسکناس‌های جدید 20 و 50 هزار تومانی خبر داد و گفت: زمانی که در بانک مرکزی این موضوع مورد تصویب قرار گرفته و مجوز چاپ و انتشار آن از سوی وزارت اقتصاد دریافت شود امیدواریم بتوانیم از سال آینده اقداماتی در این زمینه انجام دهیم .

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی از آماده‌سازی سناریوها و گزینه‌هایی برای چاپ اسکناس‌های جدید 20 و 50 هزار تومانی خبر داد و گفت: زمانی که در بانک مرکزی این موضوع مورد تصویب قرار گرفته و مجوز چاپ و انتشار آن از سوی وزارت اقتصاد دریافت شود امیدواریم بتوانیم از سال آینده اقداماتی در این زمینه انجام دهیم .

به گزارش خبرنگار بانک و بیمه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجید صنیعی در نشست خبری امروز با اعلام این خبر اظهار کرد: طرح‌هایی برای پشت و روی اسکناس‌ها مشخص شده و زمانی که مورد تصویب نهایی قرار گیرد و وزارت اقتصاد مجوز دهد در ابتدا اسکناس‌های 200 هزار ریالی منتشر شده و پس از آن به فاصله زمانی حدود دوسال در مورد اسکناس‌های 500 هزار ریالی اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

وی اظهار کرد: یکی از وظایف بانک مرکزی تولید اسکناس و سکه براساس نیازی است که بانک مرکزی اعلام می‌کند و چاپخانه بانک مرکزی وظیفه چاپ انواع چاپ را برعهده دارد که بعد از سفارش چاپخانه بانک مرکزی ماموریت پیدا می‌کند که اسکناس چاپ کند.

مدیر کل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی گفت: در سال گذشته در تاریخ 29 آذرماه پیش‌فروش سکه آغاز شد با طرح‌های 4 و 6، 8 و 9، 9600 هزار قطعه سکه پیش فروش شد و ماموریت یافتیم این تعداد سکه را ضرب و به بانک ملی تحویل دهیم و تاریخ تحویل سکه‌ها از 29 فروردین‌ماه سال جاری بود و تا تاریخ 28 آذرماه سال جاری ادامه یافت.

وی افزود: می‌توان گفت تمام تعهدات بانک مرکزی نسبت به پیش‌فروش در فاز اول انجام شده و در فاز دوم پیش‌فروش سکه از هشتم اسفند‌ماه شروع و کار ثبت‌نام انجام می‌شود.

صنیعی اظهار کرد: در مورد اسکناس 100 هزار ریالی اواخر سال گذشته این سوال مطرح بود که چرا همه خودپرداز‌ها اسکناس‌های 100 هزار ریالی نمی‌دهند که در سال 91 کلیه‌ی ای.تی.ام های کشور مجهز به اسکناس‌های یکصد هزار ریالی هستند و می‌توانند توزیع و سرویس‌دهی دراین زمینه داشته باشند و از بابت چاپ آن مشکل نداریم.

وی اظهار کرد: ما چاپ اسکناس جدید را در برنامه داریم که سال آینده به آن دسترسی داشته باشیم.

مدیر کل سازمان تولید اسکناس بانک مرکزی درباره کاهش ارزش پول ملی گفت: برنامه دراز‌مدت ما در این زمینه رفورم پولی است و اقدامات لازم باید در این زمینه انجام شود تا در آینده‌ای نه چندان دور کارهای لازم صورت گیرد.

وی درباره هزینه چاپ اسکناس گفت: برای چاپ اسکناس هزینه‌ای در حدود 68 تا 70 تومان صرف می‌شود و اسکناس‌هایی که در سال جاری امحاء شد هر قطعه 24 تا 25 تومان هزینه داشت و هر ساله حدود 500 تا 700 میلیون قطعه اسکناس امحاء می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۲-۱۳ ۱۷:۲۲

سلام، آیا بحث تغییر واحد پولی کشور جدی هستش؟ آیا قراره که ما هم مثل کشورهای در حال توسعه به جای بالا بردن ارزش پول ملی به فکر تغییر در کل اون باشیم تا یه جورایی ۲ مدل پول داشته باشیم؟

avatar
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۱۰:۵۷

ظاهرا سكه‌هاي پيش‌فروش استقبالي نداشته، دولت براي جبران كمبود نقدينگي و رفع مشكل مالي، باز هم رو به چاپ بي‌رويه اسكناس كرده كه تورم ناشي از آن گريبان اقتصاد مملكت رو گرفته و هر روز ارزش واحد پول ملي رو پايين مي‌آره. دولت به‌جاي چاپ اسكناس اگر تجارت آزاد بدون وابستگي به نفت رو سرلوحه خود قرار بده و از وابستگي به صادرات نفتي چشم‌پوشي كنه و رو به صادرات غيرنفتي بياره، همه مشكلات حل خواهد شد. با حمايت از كشاورزي و منابع غني غيرنفتي كه ما داريم خواهيم توانست از اين بحران به نحو احسنت بيرون بياييم، با چاپ بي‌رويه اسكناس و تزريق به جامعه فقط ارزش پول ملي رو پايين‌تر خواهيم آورد. همه دولتهاي رو كار آمده فقط به فكر راحت‌طلبي خود و بدون هيچ دغدغه پول رو چاپ و تزريق مي‌كنن؟! اين بزرگترين سم براي جامعه ماست در حال حاضر بجاي كاستن از نقدينگي موجود نمك به روي زخم اين اقتصاد بيمار مي‌ريزه!