• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91120905857
  • خبرنگار : 71456

نویدی تازه برای درمان سکته مغزی با دستگاه محرک زبان

نویدی تازه برای درمان سکته مغزی با دستگاه محرک زبان

دانشمندان دانشگاه ویسکونسین-مادیسون ابزاری موسوم به PoNS را ابداع کرده‌اند که نویدی برای درمان آسیب‌های مغزی تروماتیک، سکته مغزی یا اثرات بیماری‌هایی همچون پارکینسون و اسکلروز چندگانه است.

دانشمندان دانشگاه ویسکونسین-مادیسون ابزاری موسوم به PoNS را ابداع کرده‌اند که نویدی برای درمان آسیب‌های مغزی تروماتیک، سکته مغزی یا اثرات بیماری‌هایی همچون پارکینسون و اسکلروز چندگانه است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان «فرماندهی ماده و تحقیقات پزشکی ارتش امریکا» هم‌اکنون در حال مطالعه بر روی این ابزار هستند که با تحریک‌ زبان بیمار عمل می‌کند.

سیستم جدید که با باتری کار می‌کند، شامل یک جعبه نیرو/کنترل و یک بخش زبانی پوشیده از الکترود مسطح است که بیماران در دهان و بر روی زبانشان قرار می‌دهند.

در یک جلسه 20 تا 30 دقیقه‌ای، بیمار مجموعه‌ای از تمرین‌های شناختی، فیزیکی، و شغلی را انجام می‌دهد.

هر یک از این تمرینات با الگوهای ویژه‌ای از الکترودهای فعال شده بر روی PoNS جفت شده‌اند. این الکترودها به نوبه خود پایانه‌های عصبی منفرد بر روی زبان را تحریک می‌کنند.

فرایند تحریک «نورونوسان غیرتهاجمی عصب جمجمه» یا CN-NiNM نامیده می‌شود.

با یادگیری مرتبط کردن تکان‌های خاص عصب از ناحیه زبان با فعالیت‌های خاص، زبان گذرگاه‌های نورونی جدیدی را برای کارکردهایی همچون تعادل شکل می‌دهد.

گفته می‌شود با گذر زمان این موضوع توانایی سازماندهی زبان را افزایش می‌دهد و به بیمار امکان بازیابی کنترل فعالیت‌های روانی یا فیزیکی را می‌دهد.

در مطالعه‌ای که در دانشگاه نبراسکا انجام شد، گروهی از سوژه‌های آزمایش مبتلا به اسکلروز چندگانه درمان منظمی را با ابزار مزبوردریافت کردند.

پس از گذشت هشت هفته، این بیماران بهبود 50 درصدی را در تعادل حرکتی، ارتقا 55 درصدی در توانایی راه‌رفتن، پیشرفت 48 درصدی را در کاهش نمرات تاثیر ام اس و همچنین کاهش 30 درصدی را در خستگی از خود بروز دادند.

در آخرین مطالعه، ارتش امریکا به نیروهای دانشگاه ویسکونسین مادیسون و شرکت «نوروتوانبخشی» پیوسته است. این شرکت فناوری ارائه‌شده را تجاری‌سازی می‌کند.

ارزیابی یک ساله ابزار جدید ماه فوریه آغاز می‌شود و بر روی درمان سربازانی متمرکز می‌شود که مغزشان آسیب دیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha