• یکشنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91112917576

کمک نمی خواهیم، سنگ‌اندازی‌ها را متوقف کنید...!

برگزاری یکی از بزرگترین مسابقات برنامه نویسی جهان در ایران در غیاب دولتی‌ها

برگزاری یکی از بزرگترین مسابقات برنامه نویسی جهان در ایران در غیاب دولتی‌ها

مسابقات برنامه‌نویسی بیان روز گذشته با حضور بهترین برنامه‌نویسان جهان در تهران به کار خود پایان داد در حالی که هیچ حمایتی از سوی مسئولان دولتی و سازمان‌های فعال در این حوزه دریافت نکرد.

مسابقات برنامه‌نویسی بیان روز گذشته با حضور بهترین برنامه‌نویسان جهان در تهران به کار خود پایان داد در حالی که هیچ حمایتی از سوی مسئولان دولتی و سازمان‌های فعال در این حوزه دریافت نکرد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) این مسابقات که به همت یک شرکت دانش بنیان بیان برگزار شد، توانست در نخستین دور برگزاری بین‌المللی خود، بیش از سه هزار نفر برنامه‌نویس خارجی را جذب کند.

قاعدتاً مسوولان دولتی نیز حتی اگر سختی برگزاری مسابقاتی با حدود پنج‌هزار نفر شرکت‌کننده از سراسر جهان را نچشیده باشند، سختی برگزاری مسابقات کوچکتر در رشته‌های مختلف علمی، ورزشی و فرهنگی را درک کرده‌اند.

اینکه یک شرکت خصوصی دانش‌بنیان بتواند نخبگان جوان کشور و برگزیدگان المپیادهای مختلف کامپیوتر و ریاضی را در رشته تخصصی خود به کار بگیرد و مسابقاتی در این سطح برگزار کند، همان کاری است که بسیاری از مسئولان آن را با عناوین مختلف گسترش شرکت‌های دانش بنیان، قدرتمند کردن بخش خصوصی و تقویت رابطه فناوری و علم فریاد می‌زنند اما در عمل حمایتی از آن نمی‌کنند.

دور نخست این مسابقات در پلت فرم Codeforces - یکی از معتبرترین سایتهای مسابقات برنامه نویسی در جهان - به صورت آنلاین برگزار و در این سایت نیز به عنوان مسابقات بین‌المللی برنامه نویسی ثبت شد.

نماینده Codeforces برای نظارت و ارزیابی سطح این مسابقات در دور نهایی در تهران حضور یافت و کل مسابقات نیز به صورت آنلاین از این سایت و چند سایت دیگر فعال در این حوزه گزارش شد.

هیچ کس جای خالی این مسابقات را حس نکرد!

علی قدیری- مدیرعامل شرکت بیان- در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره برگزاری این مسابقات در مجموعه خود، تصریح کرد: برگزاری این مسابقات کار بسیار دشواری بود و حجم استقبال از آن و سطح علمی شرکت‌کنندگان آن نشان داد که تا چه اندازه جای برگزاری چنین مسابقاتی در کشور خالی بوده و هیچ کس نیز به آن توجه نکرده است.

شرکت او که هشت سال است کار خود را آغاز کرده، در سه سال اخیر به صورت جدی وارد فضای اینترنت شده و محصولات آن نیز در این فضا شناخته شده است. این شرکت به شکلی منطقی و آینده‌نگرانه از جوانان با استعداد ایرانی که برگزیدگان المپیادهای جهانی کامپیوتر و ریاضی هستند، بهره گرفته؛ کاری که کمتر مجموعه‌ای تا کنون توان آن را داشته است.

بزرگترین برنامه‌نویسان دنیا روز جمعه در حالی برای شرکت در این مسابقات وارد ایران شدند که مسابقات برنامه نویسی فیس بوک نیز به صورت همزمان در حال برگزاری بود؛ اما آنها ترجیح دادند وقت خود را در کنار نخبگان جوان ایرانی بگذرانند و در مسابقه با آنها توانایی‌های خود را محک بزنند.

قدیری با تأکید بر اینکه در برگزاری دور نخست بین‌المللی این مسابقات لطف خداوند شامل حال او و دوستانش شده است، گفت: تصور خود ما نیز حضور بیش از سه هزار نفر شرکت‌کننده خارجی در این دوره از مسابقات نبود. ما تصور می‌کردیم که دور اول به دلیل شناخته‌شده نبودن مسابقات با تعداد شرکت‌کنندگان کمتری برگزار شود، در حالی که تصور برنامه‌نویسان مطرح جهانی از مسابقات ایران و برنامه‌نویسان ایرانی، چیز دیگری بود.

بیان

شرکت بیان خود هزینه‌ها، هماهنگی و اعتبار چنین مسابقاتی را متقبل شده است؛ موضوعی که مدیرعامل آن درباره‌اش گفت: ما امیدواریم بتوانیم دور بعدی مسابقات را نیز در سال آینده در کشور با وجود تمام دشواری‌های برگزار کنیم. در این باره نیز انتظاری از هیچ سازمان و مسئولی نداریم جز اینکه سنگ‌اندازی نکنند و سنگ‌اندازی‌های فعلی خود را در برگزاری این مسابقات متوقف کنند.

او و همکارانش این مسابقات را با هدف ارتقاء جایگاه علمی کشور در دنیا، پر کردن جای خالی چنین مسابقاتی در فضای علمی کشور و به کارگیری استعداد نیروهای فعال در شرکت بیان تدوین کرده‌اند.

قدیری معتقد است که سختی‌های برگزاری این مسابقات به او همکارانش کوتاهی در برگزاری چنین مسابقاتی را بیش از پیش نشان داده و احساس مسئولیت آنها را در ادامه این راه بیشتر کرده است.

محدودیت ظرفیت در دعوت از برگزیدگان خارجی

سید علی رکنی- یکی از مسئولان برگزاری این مسابقات- که خود سالهاست برنامه‌نویسی می‌کند درباره شرکت‌کنندگان خارجی در این مسابقات به ایسنا گفت: برنامه‌نویسان خارجی در رنکینگ جایگاه بسیار خوبی داشتند اما متأسفانه ما تنها ظرفیت پذیرش 10 نفر برتر آنها را داشتیم.

به گفته او دور نخست مسابقات برنامه‌نویسی بیان در سال گذشته به صورت داخلی و در دو بخش دانش‌آموزی و آزاد برگزار شده بود که چنین استقبالی از آن در نخستین دور بین‌المللی و آزاد شدن مسابقات، بیش از حد تصور است.

تقاضای شرکت‌کنندگان برای برگزاری دائمی مسابقات بیان

سید حامد ولی زاده یکی از کسانی که در این دوره از مسابقات از وی تقدیر شد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این مسابقات برای ما بسیار جذاب است. امیدوارم برگزاری آن ادامه پیدا کند چون من قطعا از شرکت‌کنندگان دائمی آن خواهم بود.

این جوان 17 ساله که برگزیده المپیاد جهانی کامپیوتر نیز هست در هر دو دوره داخلی و بین‌المللی مسابقات شرکت کرده و در مقایسه با سطح المپیادهای جهانی از سطح سؤالات و کیفیت برگزاری راضی است.

بیان

قطعاً برگزاری چنین مسابقاتی افزون بر سنجش و به کارگیری توان نخبگان جوان و ایجاد نشاط برای دنبال کردن رشته تخصصی مورد علاقه آنها در داخل کشور، می‌تواند وجهه علمی ایران را نیز در سطح جهانی بیش از پیش بالا ببرد؛ البته اگر مسئولان دولتی بپذیرند که هم‌اکنون بخش خصوصی آماده بر عهده گرفتن مسابقاتی در این سطح است و تنها به کمی یاری نیازمند است.

مسابقات برنامه نویسی بیان با معرفی Pisun Shih از تایوان و Mikhail Kever و Egor Kulikov هر دو از روسیه به عنوان برندگان این دوره از مسابقات و تقدیر از سهیل احسانی، علی فیوج نوملی و سید حامد ولی زاده به عنوان شرکت‌کنندگان داخلی برتر شامگاه روز گذشته به کار خود پایان داد.

این مسابقات امسال به صورت بین‌المللی و با حضور سه هزار و 182 برنامه‌نویس از 54 کشور خارجی و یک‌هزار و 728 برنامه‌نویس ایرانی در دور مقدماتی آغاز شد و 60 شرکت‌کننده را به دور نهایی مسابقات راه داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۱:۲۰

دمشون گرم!

avatar
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۱:۲۷

جای تقدیر و تشکر داره از برگزار کنندگان این مسابقه؛ با وجود عدم حمایتهای مالی و پشتیبانی از جانب دستگاههای دولتی، به‌نحو شایسته این رخداد بزرگ در ایران اجراء و پروندش بسته شد. به‌عنوان یک ایرانی با وجود مشکلات زیادی که تو این حوزه دیده می‌شه، افتخار می‌کنم همچین مجموعه‌ای به‌عنوان یک مجموعه ایرانی استارتر{آغازگر} این پروژه بود.

avatar
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۲:۳۴

واقعا جای تقدیر و تشکر داره. چه لذتبخشه کار در اینچنین شرکتی!

avatar
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۲:۴۰

خیلی خوبه! ولی کاش به ما هم میگوفتین{مي‌گفتيد} ما هم شرکت می‌کردیم.

avatar
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۴:۲۷

با سلام، کاشکی مسئولین هم توی این کارهای بزرگ کمک کنند.