سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان غربی از رایزنی برای کاوش در تپهی حسنلو خبر داد.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تپهی حسنلو واقع در استان آذربایجان غربی حدود هشتهزار سال قدمت دارد. جدیدترین لایههای این تپه به دورهی مغول و قدیمیترین آنها به هزارهی ششم پیش از میلاد متعلقاند.
جلیل رستمپور - سرپرست معاونت میراث فرهنگی آذربایجان غربی - گفت: اگر اعتبارات لازم تأمین شود، 16 پروندهی مرمتی خواهیم داشت و برای کاوش باستانشناسی نیز تپهی حسنلو و محوطهای را در پشت سدی درارومیه که قرار است آبگیری شود، در برنامه داریم.
همچنین دربارهی کاوشهای باستانشناسی در تپهی حسنلو، محمد خطیبشهیدی - باستانشناس - که مدتی در این تپه کاوش کرده است به خبرنگار ایسنا گفت: مهمترین اقدامی که باید در تپهی حسنلو انجام شود، بازنگری است، زیرا حدود 50 سال پیش این محوطه کاوش شد و رابرت دایسون - باستانشناس - هم که چند فصل اینجا کاوش کرده بود، پس از مدتی متوجه شد، برداشتهایش از تپهی حسنلو اشتباه بوده است و آن را در مقالهای اعلام کرد.
او افزود: در این تپهی باستانی، با اعتبارات محدود 7 تا 10 میلیون تومانی نمیتوان کاری از پیش برد، اینجا به 50 تا 100میلیون تومان اعتبار نیاز دارد. همچنین حریم آن باید زودتر مشخص و قطعی شود و به کاهگلهای روی خشتها هم که گویا براثر بارندگی در چند سال گذشته ریختهاند، باید رسیدگی شود.
انتهای پیام
نظرات