• یکشنبه / ۱۰ دی ۱۳۹۱ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91101006187
  • خبرنگار : 71452

تحولی در مهندسی بافت

تولید رگهای خونی با داربست کلاژنی مستحکم

تولید رگهای خونی با داربست کلاژنی مستحکم

محققان آمریکایی روش جدیدی برای پیشگیری از تخریب داربست کلاژنی و حفظ استحکام آن ابداع کرده اند که می تواند برای تولید رگ‌های خونی مورد استفاده قرار گیرد.

محققان آمریکایی روش جدیدی برای پیشگیری از تخریب داربست کلاژنی و حفظ استحکام آن ابداع کرده اند که می تواند برای تولید رگ‌های خونی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کلاژن اصلی‌ترین جزء تشکیل دهنده بافت همبند و فراوان ترین پروتئین در بدن انسان است که بدلیل زیست سازگاری و زیست تخریب پذیری، بهترین ماده برای ساخت داربست در مهندسی بافت محسوب می شود.

روش های متداول مهندسی بافت باعث از هم گسیختگی ساختار فیبری کلاژن و تضعیف محصول نهایی می شود.

«شیائوبینگ ژو» استادیار مهندسی پزشکی کالج مهندسی بافت در دانشگاه تافتز (Tufts)‌ در ماساچوست و «کیل آلبرتی» دانشجوی دکتری، روش جدیدی برای ساخت سازه های کلاژن ابداع کرده اند که باعث استحکام و تقویت ساختار نهایی داربست کلاژنی می شود.

در روش جدید که bioskiving نامیده می شود، کلاژن از تاندون گاو گرفته شده و تمامی سلول ها و مواد دیگر با استفاده از شوینده های مخصوص پاک می شوند و در نهایت تنها فیبرهای کلاژن باقی می مانند؛ سپس با استفاده از دستگاه میکروتوم، بافت های کلاژن به قطعات بسیار کوچکی برش داده شده و در لایه های ده تایی روی هم قرار می گیرند.

محصول نهایی، یک داربست کلاژنی بسیار مستحکم تر از نمونه تولید شده در روش های متداول مهندسی بافت است.

این داربست با چرخاندن بدور یک میله شیشه ای با پوشش تفلون، قابلیت شکل گیری بصورت لوله ای را نیز دارد. این ساختارها در ترکیب با سلول های زنده می توانند برای تولید رگ های خونی و سایر محصولات مورد استفاده قرار بگیرند.

نتایج این دستاورد در مجله Advanced Healthcare Materials‌ منتشر شده است.

انتهای پیام

(از چپ) تاندون گاوی فاقد سلول، ساختار چند لایه ای، ساختار لوله ای کلاژن

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha