رییس پلیس مبارزه با موادمخدر نیروی انتظامی در دیدار با رییس پلیس افغانستان از ارتقای همکاریهای دو جانبه دو کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار علی مویدی در مراسم دیدار با ژنرال عبدالرحمن، رییس پلیس افغانستان با بیان اینکه همکاری و تبادل اطلاعات بین کشورهای منطقه به ویژه افغانستان و ایران به صورت آنلاین و یکپارچه صورت میگیرد گفت: بخشی از توفیقات حاصله در امر مبارزه با موادمخدر نتیجه تبادلات اطلاعات و همکاریهای مشترک است.
وی با بیان اینکه موادمخدر محصول دست مافیا است و بسیاری از کسانی که از تولید موادمخدر در افغانستان نفع میبرند، در کشورهای بسیار دورتر از منطقه و خاورمیانه زندگی میکنند، گفت: با این که این مافیا در کشورهای دورتر مستقر هستند اما چون منافعشان در افغانستان و در کشت موادمخدر است به این امر توجه ویژه دارند.
مویدی با بیان اینکه مافیا حیات و بقاء خود را در افزایش کشت موادمخدر میبینند گفت: این افراد با تابلوی حقوقبشر و با بهانه دفاع از حقوق بشر و سلامت جوامع نسبت به کشت موادمخدر در افغانستان اقدام میکنند که متاسفانه کارنامه آنان مغایر شعارهای آنان است.
وی با بیان اینکه در منطقه تنها شاهد سخنان متناقض و دروغ مافیا هستیم، گفت: آنها با شعار حقوق بشر و حفظ و صیانت از جوامع وارد افغانستان شده و وجودشان مزیدی بر علت تشدید تولید موادمخدر در منطقه است.
مویدی با بیان اینکه کشورهای منطقه با ایجاد سیستمهای ارتباطی و همکاریهای عملیاتی خود میتوانند با موادمخدر برخورد کنند، خطاب به رییس پلیس افغانستان گفت: وجود شما به عنوان فرد موثر که سابقه جهانی در مبارزات علیه مواد مخدر دارید نشان میدهد که باب جدیدی در مبارزه با مواد مخدر باز شده است.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینکه ما دست در دست هم و با افزایش همکاریها و هماهنگیها میتوانیم نسبت به حفظ جوامع در برابر موادمخدر پیروز شویم، گفت: سیاست غیرانعطاف ایران، مبارزه علیه موادمخدر است به گونهای که اقدامات ایجابی که در مرز ایران و افغانستان ایجاد شده است موجب شده که تنها 30 درصد از موادمخدر ایران از سوی افغانستان باشد و بیش از 70 درصد موادمخدر از طریق مرزهای پاکستان وارد کشور میشود.
وی با اشاره به تغییر مسیر ترانزیت موادمخدر از خشکی به دریا گفت: تغییر مسیر نشان میدهد که ایران کنترلالکتریکی، اپتیکی و ... مرزها موفق عمل کرده است و توانسته این فضا را برای قاچاقچیان ناامن کند.
وی با بیان اینکه در آخرین عملیاتهای مشترک با افغانستان توانستیم که در سه عملیات جداگانه حدود 30 تن موادمخدر را کشف کنیم، در مورد کشتهشدن 11 پاکستانی در مرز ایران و پاکستان گفت: اجازه دهید اطلاعات و بررسیها در این زمینه تکمیل شود.
ورود پیشسازها به افغانستان از طریق کشورهای همسایه
کشف 600 تن موادمخدر در افغانستان
به گزارش ایسنا، ژنرال عبدالرحمن، رییس پلیس افغانستان نیز با اشاره به وضعیت نابسامان کشورش گفت: پلیس مبارزه با موادمخدر افغانستان پیشرفتهای بسیار خوبی در زمینه مبارزه با این مواد داشته است به گونهای که یکی از اولویتهای این پلیس دستگیری 10 قاچاقچی بزرگ بود که خوشبختانه هشت نفر از آنان دستگیر و به کیفر اعمال خود رسیدند.
وی با بیان اینکه برخورد با مافیای بینالمللی و جرایم سازمان یافته جزو اولویتهای پلیس افغانستان است گفت: متاسفانه در افغانستان با پدیده ورود پیشسازها مواجه هستیم چرا که قاچاقچیان افغانستانی توان تولید موادمخدر را ندارند و تنها نسبت به کشت آنها اقدام میکنند اما ورود پیشسازها از کشورهای همسایه سبب شده است که مواد مخدر در افغانستان تولید شود.
وی با اشاره به همکاریهای دو جانبه ایران و افغانستان در امر مبارزه با موادمخدر گفت: پلیس افغانستان به دنبال ایجاد یک نوآوری در عملیاتهای اجرایی است تا بتوانیم در امر مبارزه با موادمخدر سریعتر و دقیقتر وارد شویم.
وی با بیان اینکه پلیس افغانستان توان بسیار خوبی در امر مبارزه با موادمخدر دارد، گفت: در سال جاری 600 تن موادمخدر در افغانستان کشف شد که در این راستا 1300 تن خردهفروش دستگیر شدند که امیدواریم تا پایان سال با انجام عملیاتهای دقیق این رقم به 2000 خرده فروش برسد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کشت موادمخدر در افغانستان جرم است گفت: بله از نظر قانونی شرعی و اخلاقی کشت این موادمخدر جرم است اما باید توجه داشته باشید که مردم افغانستان توانایی تولید موادمخدر را ندارند و پیشسازها از طریق کشورهای همسایه وارد افغانستان میشود.
انتهای پیام
نظرات