• سه‌شنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۱ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91092816669

خودکفایی ایران در تولید پروتئین آزمایشگاهی گران قیمت با تلاش محققان جهاد دانشگاهی

خودکفایی ایران در تولید پروتئین آزمایشگاهی گران قیمت با تلاش محققان جهاد دانشگاهی

محققان پژوهشگاه ابن‌سینای جهاد دانشگاهی برای نخستین بار در کشور موفق به تولید ستون پروتئین A شدند.

محققان پژوهشگاه ابن‌سینای جهاد دانشگاهی برای نخستین بار در کشور موفق به تولید ستون پروتئین A شدند.

دکتر محبوبه نظری، مدیر گروه تکنولوژی نوترکیب پژوهشکده نانو بیوتکنولوژی این پژوهشگاه درباره این دستاورد که همزمان با هفته پژوهش در نمایشگاه دستاوردهای شاخص جهاد دانشگاهی در بوستان گفت‌وگوی تهران رونمایی شد به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: پروتئین A، پروتئینی طبیعی از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است که برای تخلیص آنتی بادی‌های مونوکلونال و پلی کلونال استفاده می‌شود.

وی افزود: این باکتری بیماری‌زاست که با ورود آن به بدن میزبان، به طور طبیعی علیه آن آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌شود اما پروتئین A این باکتری با اتصال به ناحیه زنجیره ثابت (FC) آنتی بادی، مانع شناسایی باکتری شده و آنتی بادی را عملا غیر فعال می‌کند.

به گفته مجری این طرح پژوهشی، این ویژگی پروتئین A در اتصال محکم به آنتی بادی‌ها باعث شده که از آن برای تخلیص آنتی‌بادی‌ها استفاده شود.

نظری با اشاره به این که خلوص بالا در آنتی‌بادی‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد، خاطرنشان کرد: از زمانی که آنتی‌بادی‌ها وارد بحث درمان شدند، استفاده از این پروتیین‌ها نیز مطرح شد که متاسفانه واردات آنها با هزینه بالایی همراه است و برای خرید هر ستون دو لیتری از آن حدود 150 میلیون تومان پرداخت می‌شود.

مدیر گروه تکنولوژی نوترکیب پژوهشکده نانو بیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن سینا درباره تولید این پروتئین توضیح داد: ژن این پروتئین از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس استخراج و با استفاده از تکنولوژی نوترکیب در یک حامل مناسب کلون شد. پس از آن بیان گرفته و به صورت یک پروتئین نوترکیب تولید شد.

وی ادامه داد: با اتصال این پروتئین به یک ماتریکس، ستون‌هایی از آن ایجاد شد که با عبور نمونه سرمی از روی آن توانست با درصد بسیار بالایی پروتئین‌ها را تخلیص کند که از این منظر با نمونه خارجی آن مطابقت می‌کند.

به گفته نظری پروتئین A تولید شده در پژوهشگاه ابن‌سینا بنا به درخواست مراکز تحقیقاتی و تولیدی برای آنها تولید خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha