• یکشنبه / ۲۶ آذر ۱۳۹۱ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 91092615323
  • منبع : نمایندگی ایلام

کودکان را در طرح پرسش‌های جدید یاری کنید

ایسنا/ایلام معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایلام گفت: خانواده مهد شکوفایی روحیه پژوهشگرانه در کودکان و نوجوانان است که خانواده‌ها باید به آن توجه جدی کنند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایلام گفت: خانواده مهد شکوفایی روحیه پژوهشگرانه در کودکان و نوجوانان است که خانواده‌ها باید به آن توجه جدی کنند.

صادق اکبری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به فرا رسیدن هفته پژوهش اظهار کرد: نخستین پژوهش‌های کودکان و نوجوانان در فضای خانواده صورت می‌گیرد؛ بنابراین والدین باید دستیار کشفیات فرزندان خود در محیط خانواده باشند و در پیدا کردن پاسخ، آنها را یاری کنند.

وی با بیان اینکه پرسش ویژگی عمده کودکان ونوجوانان است، افزود: کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به علت وقوع اتفاقات و پیشامدهایی هستند که در محیط زندگی رخ می‌دهد و در پیدا کردن پاسخ برای پرسش‌های خود تلاش می‌کنند.

اکبری با اشاره به اینکه طبیعت پرسشگری و کنجکاوانه در کودکان مهم و بستر یادگیری پژوهش محور است، خاطرنشان کرد: این مهم در کودکان و نوجوانان نیازمند همراهی و حمایت بسیاری از نهادهای اجتماعی مانند خانواده، مربیانَ، معلمان، رسانه‌های جمعی، کتابخانه‌ها و بخش‌های مختلف نظام آموزشی است.

وی با تأکید بر اینکه خانواده مهمترین و اصلی‌ترین زمان و مکان جهت نقش‌یابی کودک در اجتماع است، تصریح کرد: خانواده‌ها باید فرصت لازم را برای بسط کنجکاوی پرسشگرانه فرزندان خردسال خود فراهم و حتی در طرح پرسش‌های جدید آنها را یاری کنند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با بیان اینکه کودکان فراتر از نسل و عصری که به آن تعلق دارند به چیزهایی فکر می‌کنند که به فکر بزرگترها نمی‌رسد، یادآورشد: کودکان و نوجوانان با بهره‌مندی از تفکر سیال خود موضوعات و وقایع پیرامون خود را از زاویه‌هایی می‌بینند که از چشم‌انداز بزرگسالان دیده نمی‌شود، زیرا آنها توانایی استفاده نوآورانه را از دانش‌های به دست آمده را دارند.

اکبری با بیان اینکه پرسش و پاسخ آغاز راه پژوهش و سکوی آن است، خاطرنشان کرد: توسعه پرسش‌های کودکان و همراهی بزرگترها در دستیابی به پاسخ درست آنها کودکان را به سمت تفکر خلاق، حل مسئله و در نهایت توانمند ساختن روحیه پژهشگری در آنها می‌شود که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

وی به بارگیری دانش انسان‌های امروزه درعبور ازهر نسل با خلاقیت و تخیل کودکان اشاره و بیان کرد: ترویج فرهنگ پژوهش در میان کودکان ونوجوانان که خود نیز مستعد آن هستند، بهترین راه حل ممکن در جهت رفع مشکلات پیش رو درعرصه‌های مختلف زندگی است و نتیجه آن پیشرفت و تعالی جامعه خواهد بود.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با بیان اینکه خانواده‌ها می‌توانند نقش بسیار مهمی در ایجاد روحیه پژوهشگری در فرزندان خود داشته باشند، اضافه کرد: دستگاه‌های فرهنگی هم باید در راستای نهادینه کردن فرهنگ پژوهش در جامعه تلاش جدی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha