احمدرضا درویش به مناسبتِ ایام محرم، بخشی از متنِ فیلم سینمایی «رستاخیز» به همراه تصاویری جدید از آن را به آزادگان و تشنگانِ عدالت تقدیم کرد.
به گزارش بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فیلمِ «رستاخیز» به عنوان فیلم تاریخی، مذهبی و حماسیِ سینمای ایران از مقطعِ تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورا را روایت میکند.
فیلمبرداری این فیلم که از 16 بهمن 1388 همزمان با اربعین حسینی در شهرستان بم آغاز شده بود، پس از پشت سر گذاشتن بیش از 250 جلسه فیلمبرداری در شهرها و مناطقی چون بم، کلوتهای شهدادِ کرمان، شاهرود، اصفهان، کاشان، فومن، شهرکِ پرندِ تهران و شهرکِ سینمایی دفاع مقدس در 14 شهریور 1390 به اتمام رسید.
فیلم «رستاخیز» به سه زبان و با سه نامِ متفاوت به نمایش درخواهد آمد؛ زبان اصلی «رستاخیز» فارسی خواهد بود و به زبانهای عربی و انگلیسی دوبله و اکران خواهد شد. علاوه بر «رستاخیز» که نام فارسی فیلم است، «یوم الحریه» (روز آزادی) نام عربی فیلم و "He who said no" (آن که گفت نه) نام انگلیسی فیلم خواهد بود.
زیرنویس فیلم به زبانهای مختلف پیش بینی شده است. این فیلم از تکنیکهای برتر جلوههای ویژه تصویری CGI بهره میبرد و با پرده عریض اسکوپ و بهرهمندی از صدای دالبی دیجیتال ساخته شده است.
به گزارش ایسنا، تقی علیقلیزاده، تهیه کننده فیلم سینمایی «رستاخیز» در مورد حضور بازیگرانِ سرشناس، تدوینگر، صداگذار و آهنگساز اروپایی و انجام مراحل پس از تولید در انگلستان میگوید:« با توجه به اینکه بازار اصلی این فیلم، کشورهای اسلامی است، به صورت مطالعه شده و طی مذاکرات متعدد، برخی بازیگران مطرح از کشورهای سوریه، عراق ، کویت و لبنان برای برخی نقشها انتخاب شدند که امیدواریم این حضور در کنار نقشآفرینی هنرمندان ِ پرتوانِ ایرانی بتواند راهگشای موفقیت اقتصادی این فیلم باشد.»
وی تصریح کرد: « در مورد کارکنان اروپایی فیلم ، پس از بررسیها و مذاکرات مفصل، تصمیم گرفته شد جلوههای ویژه رایانهای فیلم در خارج از ایران انجام شود. سرانجام قرارداد مراحل پس از فیلمبرداری و فنی فیلم «رستاخیز» با شرکت انگلیسی «مولینر» منعقد شد. در پی این کار و به سبب مذاکره و تعامل با این استودیو و نیز در پی موفقیت آمیز نبودن مذاکراتمان با تدوینگران ایرانی ، با آقای «طارق انوار» تدوینگر معروف و نامزد دریافت اسکار برای فیلم «سخنرانی پادشاه» و با آقای «استفن واربک» آهنگسازِ برجسته و برنده اسکار قرارداد همکاری منعقد شد. این فرآیند تدریجی، انجام کامل کارهای پس از فیلمبرداری در لندن را به عنوان بهترین راه ، توجیه و در نتیجه با عقد قرارداد صداگذاری عملاً تمرکز این امور در یک استودیو به دست آمد.»
تهیه کننده «رستاخیز» در مورد جلب مشارکت سرمایه گذاران فیلم توضیح داد:« با توجه به بودجه فیلم «رستاخیز» که در قواره سینمای ایران بخصوص بخش خصوصی، بسیار زیاد است و نیز با اصرار ما در مؤسسه «فرهنگ تماشا» مبنی بر پرهیز از بودجههای دولتی و تلاش برای جذب سرمایهی بخش خصوصی، سعی کردیم با طراحی بستههای توجیهی در زمینههای موضوعی، ساختاری، فنی و اقتصادی، نظر صاحبان سرمایه علاقمند به این گونه مضامین را در کشورهای مختلف جلب کنیم. در این کار متخصصان و مشاوران متعددی در زمینه نگارش طرح توجیه اقتصادی، تحلیل اجتماعی و فرهنگی و ... ما را یاری دادند و در یک تلاش گسترده میدانی ، سرمایهگذارانی از کشورهای متعدد با سهامی بیش از پنجاه درصد جذب این کار شدند.»
احمدرضا درویش درباره تجربه خود در ساخت یک اثر تاریخی و مذهبی میگوید :« ده، پانزده سالی میشد که یکی از دغدغههایم این بود که در خصوص موضوع عاشورا و ماجرای قیام امام حسین (ع) تجربهای داشته باشم. حدود سال 1380 بود که فرصتی به وجود آمد تا فکر کنم چگونه میشود به این ماجرا وارد شد. در حین فیلمبرداری «دوئل»، صحبتها و مشورتهای اولیه صورت گرفت و طرح اولیه فیلمنامه و تحقیقات آن از سال 1383 شروع شد.»
به گزارش ایسنا، احمدرضا درویش همزمان با آغاز ماه محرم بخشی از متن فیلم سینمایی «رستاخیز» را منتشر کرده است:
31 - شب - خارجی - مکه – کعبه - میدانگاه:
تصاویر در شکلی ترکیبی و گردشی، از طوافِ زائران به دورِ کعبه تأثیر گرفته، همراه با صدایِ امام حسین(ع) با هم پیوند میخورند.
- بُکِیر در میانِ زائران به گِردِ خانهی کعبه در حالِ طواف است.
تصویر به صورتِ عمود و از زاویه بالا خانهی کعبه را نشان میدهد. زائران در حالِ طواف به دورِ کعبه هستند. مشعلداران در نقاطِ مختلف ایستادهاند. ستارههای بیشمار در آسمان به دورِ ماه در گردش هستند، انگار ستارهها، ماه را طواف میکنند. صدای امام حسین به گوش میرسد.
- جمعیتی مُتِراکِم از زائران ، در محوطهی میدانگاه و خیمهها گِرد آمدهاند. امام حسین(ع) در وسطِ جمعیت رویِ سَکو ایستادهاند و در حالِ ایرادِ خُطبِه هستند. بُکِیر که در میانِ جمعیت آرام در حرکت است ، حیرتزده به سخنان امام(ع) گوش می دهد ، او به قرصِ ماه در آسمان نگاه میکند.
صدایِ امام حسین(ع) :
«اِی خدایی که برایِ رهایی بشر از بندهایِ جهل و خودکامگی تورات را بر موسی ، انجیل را بر عیسی و قرآن را بر محمد نازل کردی ... ، انسان را به توحید ، نَبوَّت ، عدالت و جهاد در برابرِ ظلم و بیداد بِشارت دادی و بر اسارتِ پابرهنگان خطِ بُطلان کشیدی ، من حسین ابن علی ، فرزندِ پیامبرت شکایت بر تو آوردهام که غاصِبانِ قدرت ، فرمانِ تو را در پناهِ شمشیر و تزویر و دِرهَم به طاقِ نِسیان کوبیدهاند . آنان خیر را با شَر ، حق را با باطل ، عدل را با سِتم ، توحید را با شِرک ، جهاد را با جنایت و خلافت را با سلطنت درآمیختهاند . ای زائرانِ خانهی خدا ، من ، به پیروی از سیرهی جَدَّم رسولِ خدا و عمل به تعالیمِ قرآن به مکه آمدهام تا حقیقتِ کعبه را با جهاد درآمیزم و حُجت را بر شما تمام کنم ...»
به گزارش ایسنا، بخشی از عوامل فیلم: نویسنده فیلمنامه و کارگردان: احمدرضا درویش، مدیر فیلمبرداری: حسین جعفریان، طراح صحنه و لباس : مجید میرفخرایی،طراح چهرهپردازی: میرمحسن موسوی مدنی، مدیر تولید : سیدعلی قائم مقامی، صدابردار : یدالله نجفی، تدوین : طارق انوار، آهنگساز : استفن واربک، جلوههای ویژه میدانی : حمیدرضا سلیمانی، جلوههای ویژه رایانهای : سایمون فریم، صداگذاری و میکس : ریچارد کانوی، فیلمبردار: علیرضا برازنده، برنامهریز و دستیار کارگردان: دانش اقباشاوی، مدیر عملیات پس از فیلمبرداری: کامران سحرخیز، مدیر دوبلاژ فارسی: میرطاهر مظلومی، مستندساز پشت صحنه: محمدرضا دلشاد، عکاس: محسن سیدی - بابک برزویه، روابط عمومی و عکاس پشت صحنه : توحید ولیبیگی.
بازیگران: آرش آصفی ، پوریا پورسرخ ، حسن پورشیرازی ، فرهاد قائمیان ، بابک حمیدیان ، بهادر زمانی ، یاور احمدی فر ، انوشیروان ارجمند ، انوش معظمی ، کوروش زارعی ، محمود محکمی ، سعید علیپور ، امیر مولوی ، علی جاویدفر ، میرطاهر مظلومی ، حمید جدیدی ، قادر پزشکی، محمدرضا حقگو ، علی عباسی ، تورج فرامرزیان ، بابک والی ، رضا اکبری ارطه ، ابراهیم سلطانی ، خلیل الله خواجه نظام ، پژمان جعفری سمرقندی و ...
بازیگران مهمان: پرویز پورحسینی ، شقایق فراهانی ، مهتاب کرامتی ، لیلا بلوکات ، زهره حمیدی ، سروش گودرزی و سیدجواد یحیوی.
بازیگران عرب : جمال سلیمان ، طلحت حمدی ، رضوان عقیلی و فواز سرور از سوریه، داوود حسین از کویت، جواد الشکرچی از عراق،فادی ابراهیم از لبنان.
سرمایهگذاران: مؤسسه فرهنگ تماشا - شرکت دلتا مدیا - شرکت آکوا فالز و تهیهکننده: تقی علیقلیزاده.
انتهای پیام
نظرات