عضو انجمن ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه تبدیل به شورآب شده است.
حبیب شایانفر در گفتوگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در ارومیه، اظهار کرد: براساس آمار سازمان حفاظت محیط زیست، 70 درصد دریاچه ارومیه خشک شده است و دیگر نمی توان آثاری را از یک دریاچه را مشاهده کرد؛ با این روند 30 درصد باقی مانده نیز تا دو سال آینده خشک خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه در حال حاضر حالت فوق حاد به خود گرفته است، خاطرنشان کرد: این دریاچه تبدیل به شورآب شده است به طوری که در حال حاضر در هر لیتر آب باقی مانده این دریاچه 400 گرم نمک وجود دارد؛ براساس محاسبه ما بیش از هشت میلیارد تن نمک در زیر دریاچه ارومیه وجود دارد که در صورت خشکی کامل دریاچه ارومیه بزرگترین مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سلامت را به وجود خواهد آورد.
عضو انجمن ملی نجات دریاچه ارومیه در پاسخ به اینکه با توجه به شرایط حاکم بر دریاچه ارومیه، روند اجرایی برنامه های احیایی را چگونه ارزیابی می کنید؟، گفت: متاسفانه این برنامه ها آنطور که باید روند اجرایی مناسبی ندارد. احیای دریاچه ارومیه نیازمند یک همت عظیم و عزم ملی است که در حال حاضر وجود ندارد؛ احیای این دریاچه زمانی ممکن خواهد بود که همگی ما شب و روز به فکر آن باشیم و به مصرف قطره قطره آب حساسیت داشته باشیم.
وی اضافه کرد: کاهش اسراف در آب لزوم نجات دریاچه ارومیه است و از تمامی دستگاه های اجرایی تا مردم باید با حساسیت در خصوص مصرف آب، گامی برای نجات این دریاچه بردارند.
شایان فر در ادامه با اعلام اینکه اخیرا در همایش بین المللی انجمن جغرافیدانان جهان اسلام که به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد، یازده پیشنهاد برای نجات دریاچه ارومیه ارائه شد، افزود: از پیشنهادات ارائه شده، اعتقاد و عزم ملی برای احیای دریاچه ارومیه بیشترین رای را آورد و این نشان می دهد که تمامی کارشناسان معتقدند نجات دریاچه ارومیه منوط در به وجود آمدن عزم و اراده ملی است؛ پس از این نیز تغییر الگوی کشت، تعیین متولی واحد و افزایش بهره وری آب بیشترین رای را برای احیای دریاچه ارومیه کسب کرد.
وی در ادامه در خصوص تاثیر برگزاری همایش های مختلف برای نجات دریاچه ارومیه از جمله همایش بین المللی احیای دریاچه ارومیه که آذرماه سالجاری برگزار می شود، گفت: برگزاری این همایش ها بی تاثیر نیست اما همانطور که اشاره شد معتقدیم بیشترین عامل موثر در نجات دریاچه ارومیه به وجود آمدن اعتقاد و عزم ملی برای احیای آن است. ما نیز از سوی انجمن ملی نجات دریاچه مقاله ای به این همایش در جهت ارائه راهکارهای احیای آن ارائه کردیم که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص پیشنهاد انجمن ملی نجات دریاچه ارومیه مبنی بر ایجاد سازمانی در یکی از استان های همجوار دریاچه ارومیه گفت: ما چنین پیشنهادی داده بودیم تا یک سازمان به مدت پنج سال برای پیگیری برنامههای احیایی دریاچه ارومیه به وجود آید تا با اختیار تام و همکاری مردم و مسئولان در جهت احیای این دریاچه اقدام کند اما فعلا موافقتی با این پیشنهاد نشده است.
انتهای پیام
نظرات