عضو هيات نمايندگان اتاق ايران با بيان اين كه بالا رفتن نرخ ارز ميتواند به افزايش توليدات داخلي بينجامد، گفت: تنها در شرايطي ميتوان به اين هدف رسيد كه پس از شناسايي گروههاي آسيبپذير، ارز مورد نياز را به ميزان كافي در بازار آزاد تزريق كرد و به دنبال راهكارهايي براي تكنرخي شدن آن باشيم.
هوشنگ فاخر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه راهاندازي مركز مبادله ارز موجب افزايش 20 درصدي نرخ ارز در بازار آزاد شده است، اظهار كرد: پيش از راهاندازي اين اتاق و در سيستم قبلي ارز دو نرخي بود و در آن زمان وضعيت بازار سامانيافتهتر و آرامتر از شرايط فعلي بود.
وي ادامه داد: در آن زمان تنها يك نرخ ارز مرجع و يك نرخ بازار آزاد موجود بود كه متقاضيان ميتوانستند با نرخ دلار آزاد نيازهاي خود را برطرف كنند. در حال حاضر بازار سوم ارز و نرخ جديدي از آن راهاندازي شده است.
عضو اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران ادامه داد: در اين شرايط توان توليدكنندگان براي توليدات كاهش مييابد، زيرا نميتوانند با اين نوسان در بازار ارز مواد اوليهي و قطعات خود را وارد كنند.
وي با تاكيد بر اينكه اين شرايط توليد را در كشور كاهش ميدهد، بيان كرد: مركز مبادله ارزي در بالارفتن نرخ ارز در بازار آزاد موثر بوده، زيرا در حال حاضر موجب بلاتكليفي بازار ارز شده است.
فاخر ادامه داد: مقدار ارزي كه از فروش نفت و صندوق توسعهي ملي حاصل شده بود، در حال حاضر به جاي ورود به بازار آزاد وارد اتاق ارزي ميشود كه در نهايت اين امر موجب كاهش عرضهي ارز آزاد و افزايش قيمت آن شده است.
او با بيان اينكه در شرايط فعلي بايد گروههاي آسيبپذير شناسايي شوند، گفت: ما بايد به دنبال راهكاري براي كاهش آسيب ناشي از افزايش نرخ ارز در بازار آزاد باشيم.
وي بيان كرد: هرچند بالا رفتن نرخ ارز باعث جلوگيري از واردات و افزايش توليدات داخلي ميشود، ولي عدم تطبيق وضعيت اقتصادي با آن نتيجه معكوس خواهد داشت.
انتهاي پيام
نظرات