• سه‌شنبه / ۱۱ مهر ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 91071107280
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

نتايج پژوهشي بر روي 4 هزار جوان نشان داد:

ردپای بیماری‌های قلبی و عروقی بزرگسالی در بی‌خوابی‌های دوران جوانی

ردپای بیماری‌های قلبی و عروقی بزرگسالی در بی‌خوابی‌های دوران جوانی

محققان کانادایی دریافتند که خواب ناکافی در دوران جوانی خطر بیماری‌های قلبی را در سنین بزرگسالی افزایش می‌دهد.

محققان کانادایی دریافتند که خواب ناکافی در دوران جوانی خطر بیماری‌های قلبی را در سنین بزرگسالی افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس پژوهشي خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، دکتر "نارنگ" سرپرست این پژوهش از بیمارستان کودکان تورنتو می‌گوید: "طی این پژوهش رابطه‌ای را بین اختلالات خواب و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی در جوانان پیدا کرده‌ایم که بی‌ارتباط با سطوح بالای کلسترول خون، فشار خون و افزایش شاخص توده بدنی نیست. این یافته‌ها از این حیث حائز اهمیت است که شیوع بی‌خوابی در بین جوانان بسیار شایع است و به همین سبب است که عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی و عروقی از سنین پایین تا بزرگسالی ادامه خواهد یافت".

تقریبا 20 درصد از جوانان دچار مشکلات چشمگیر مرتبط با خواب مانند اختلالات خواب و بی‌خوابی هستند. اختلالات خواب شامل حالاتی نظیر از خواب برخاستن مکرر در طول شب، برخاستن بسیار زود از خواب، ناتوانی در به خواب رفتن طی 30 دقیقه، بی‌قراری و رویاهای بد می‌شود.

طی این مطالعه، محققان چهار هزار و 104 جوان را از نظر رابطه احتمالی بین خواب و شاخص‌های خطر بیماری‌های قلبی و عروقی مانند سطوح بالای کلسترول، فشار خون و شاخص توده بدنی بالا و رژیم غذایی ضعیف مورد بررسی قرار دادند.

شرکت‌کنندگان در اين پژوهش، به‌طور میانگین 7.9 ساعت در شب‌های هفته و 9.4 ساعت در تعطیلات آخر هفته خوابیدند. تقریبا 20 درصد از این افراد از کیفیت بد خواب خود در روزهای عادی خبر دادند و 10 درصد نیز بد خوابی خود را طی تعطیلات آخر هفته گزارش دادند.

5.9 درصد از افراد شرکت‌کننده نیز با استفاده از دارو به خواب می‌رفتند. محققان با جمع آوری اطلاعات و داده‌های شاخص توده بدنی، سطوح فشار خون و کلسترول، خطر و پیشینه بیماری‌های قلبی و عروقی را مورد بررسی قرار دادند.

افرادی که غذاهای سرخ شده، نوشیدنی‌های شیرین و کافئین‌دار و شکلات‌های شیرین مصرف می‌کردند، کمتر به ورزش می‌پرداختند و وقت بیشتری را پشت نمایشگرها سپری می‌کردند و بالطبع، تجربه اختلال خواب بیشتری را داشتند.

هر امتیاز بالا در بروز اختلال خواب با سطح بالای کلسترول و شاخص توده بدنی، سایز دور کمر بیشتر، فشار خون بالاتر و خطر افزایش فشار خون مرتبط بود.

خواب کوتاه مدت با شاخص توده بدنی و سایز دور کمر زیادتر، مرتبط بود اما گزارشی مبنی بر رابطه‌ای بین خواب کوتاه مدت و سطوح بالای کلسترول و فشار خون داده نشد.

دکتر "برایان مک کریندل" از بیمارستان کودکان تورنتو در رابطه با نتایج این پژوهش عنوان داشته است: " علاوه بر خطرهای ذکر شده، تحقیقات پیشین نشان داده است که خواب ناکافی به‌طور منفی بر کارآرایی کودکان در مدرسه تاثیر می‌گذارد. والدین باید جذب کافئین، زمان خواب و محیط خواب کودکان را از نظر وجود انواع نمایشگرها (تلویزیون، کامپیوتر و...) مورد بررسی قرار دهند.

بر اساس این گزارش، شواهد آشکاری در مضرت خواب ناکافی و تاثیر آن بر وقوع بیماری‌های قلبی و عروقی در بزرگسالان وجود دارد.

یافته‌های جدید این پژوهش نشان می‌دهد که اختلالات خواب در سنین جوانی می‌تواند به‌طور قابل توجهی خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را در بزرگسالی تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین تلاش‌ها در بهبود عادات خواب دوران جوانی می‌تواند در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در بزرگسالی موثر واقع شود.

این پژوهش در مجله انجمن پزشکی کانادا "CMAJ"منتشر شده است.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha