سرویس
سه‌شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ / Sep 02 2014
تعداد کل اخبار: 45

کشت محصولات جالیزی سبب افزایش توان غذایی خاک می‌شود

» سرویس: استان ها - گيلان

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کشت محصولات جالیزی و سبزیجات در شالیزارها سبب افزایش توان غذایی خاک می‌شود.

شایگان ادیبی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، با تاکید بر استفاده نکردن از سموم و کودهای شیمیایی برای حفاظت از محیط زیست و تولید محصولات سالم گفت: کشت محصولات جالیزی و سبزیجات در شالیزارها سبب افزایش توان غذایی خاک می‌شود.

وی افزود:از آنجا که در نیمه دوم سال، بارندگیها در گیلان افزایش می‌یابد وغالبا شالیزارها دچار آبگرفتگی می‌شوند، با کشت دوم که لازمه آن، ایجاد زهکش است، آبها به بیرون شالیزار هدایت شده و ضمن جلوگیری از فرسایش خاک و هدر رفتن این سرمایه‌ی عظیم، از جاری شدن سیل نیز جلوگیری می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: بعضی از محصولات از جمله باقلا و شبدر، ازت هوا را توسط باکتریهای ریز جذب و باعث افزایش آن در خاک می‌شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان این مطلب که زیرخاک کردن بقایای محصولات زراعی ازجمله شبدر و حبوبات در شالیزارها نیز موجب افزایش مواد عالی، بهبود کیفیت فیزیکی و شیمیایی خاک و درنتیجه حاصل‌خیزی آن خواهد شد، در ادامه افزود: چون در کشت دوم، خاک بار دیگر شخم می‌خورد و آبیاری می‌شود، تراکم علفهای هرز کاهش یافته و همچنین بخشی از جایگاههای زمستان گذرانی آفت ساقه‌خوار برنج از بین می‌رود.

انتهاي پیام

در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
نام و نام خانوادگی*
ایمیل
متن نظر*
● تعداد‌ نظرات (2)
نیلوفر | دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۰ | پاسخ
like 0
dislike 0
حالم به هم خورد خوبه خواستم تحقیق کنم
مرضیه | شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۱ | پاسخ
like 0
dislike 0
سلام، واقعا مطلبهای شما به دردم خورد. ازتون ممنونم!