معاون معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اعلام کرد: طبق پی جوییهای بخش خصوصی در منطقه ای واقع در جنوب همدان ذخیرهای از یاقوت کبود مورد اکتشاف قرار گرفته که در مراحل اولیه اکتشاف است.
"سيدعلي اصغر اوليايي"، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، با اعلام این خبر افزود: کیفیت این سنگ در حد قابل توجهی بوده و از نظر کمیت نیز هنوز میزان آن قطعیت نیافته است و در صورت رسیدن این معدن به مرحله بهره برداری همدان به عنوان تنها تولیدکننده یاقوت در کشور خواهد بود.
وی در ادامه اظهار کرد: استان همدان با ذخیره تقریبی 70 میلیون تن آندولوزیت شیست دارنده بزرگترین ذخایر و تنها تولیدکننده آندولوزیت فرآوری شده در کشور است.
اولیایی تصریح کرد: با توجه به قیمت فعلی آندولوزیت فرآوری شده، برای هر تن از این ماده معدنی پس از فرآوری حداقل ارزش افزوده یک میلیون و 500 هزار ریال وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: میزان استخراج سالانه یک هزار تن است که فعلا در صنایع نسوز مصرف میشود.
معاون معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در ادامه بیان کرد: استان همدان با ذخیره 16 میلیون و 198 هزار و 816 تن دولومیت که عمدتا در شهرستان نهاوند و بخشی از تویسرکان واقع است و در حال حاضر با تعداد یک معدن و تولید سالانه 250 هزار تن تامین کننده نیاز واحدهای تولیدی کشور از جمله صنایع نسوز، کاشی و شیشه است و ارزش افزوده هر تن دولومیت فرآوری شده در حدود 150 هزار ریال برآورد میشود.
وی ذخیره فلدسپات استان را در حدود چهار میلیون تن برشمرد و عنوان کرد: عمده این ذخیره در شهرستان ملایر واقع شده و علاوه بر آن در شهرستانهای اسدآباد و رزن نیز ذخایری از این ماده معدنی کشف شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
اولیایی ادامه داد: مورد مصرف عمده فلدسپات در صنایع کاشی و سرامیک است که ارزش افزودهای افزون بر 200 هزار ریال را تا مرحله مصرف در صنایع مذکور برای استان دربردارد و استخراج سالیانه از معادن فلدسپات به میزان 120 هزار تن است.
وی ذخایر سیلیس استان همدان را از جمله بهترین ذخایر سیلیس کشور دانست که سالها نیاز واحدهای تولید شیشه و کریستال را تامین کرده است، تصریح کرد: میزان ذخیره قطعی استان در حال حاضر افزون بر 700 هزار تن است که با توجه به کاربرد بالای سیلیس در صنایع مختلف با فعالیت 35 کارخانه دانه بندی در استان که عمدتا در شهرستان ملایر واقع اند تولیدات معادن سیلیس استان دانه بندی شده و با یک ارزش افزوده متوسط 500 هزار ریال برای هر تن به خارج از استان صادر میشود.
انتهاي پیام
نظرات