معاون دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: كولههاي سنگين و كفشهاي نرم و سفت به ستون فقرات آسب ميرسانند، لذا لازم است دانش آموزان از هر دو بند اين كيف استفاده كنند و كفش مناسب بپوشند.
محمد چينيان در گفتوگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در آستانه آغاز سال تحصيلي با يادآوري برخي نكات بهداشتي به دانش آموزان و اوليا افزود: براي پيشگيري از بيماريهاي مسري از قبيل آنفلوآنزا و سرماخوردگي، دانشآموزان همواره بايد از وسايل شخصي (ليوان، حوله، دستمال، مسواك و شانه) استفاده كرده و به طور مرتب استحمام كنند.
وي افزود: كوتاه كردن ناخنها، استفاده از كفشهاي مناسب هرفصل، رعايت اصول درست نشستن و درست ايستادن براي جلوگيري از بروز بدشكليهاي اندام در جواني و بزرگسالي، استفاده از لباسهايي با رنگ روشن و شستن روزانه جواب از نكاتي است كه بايد مورد توجه دانش آموزان باشد.
معاون دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش تصريح كرد: با توجه به اينكه استفاده از كولهپشتيهاي سنگين باعث صدمه به ستون فقرات مي شود، لازم است دانش آموزان از هر دو بند اين مدل كيف را استفاده كنند.
بهترين زمان خريد كفش بعداز الظهر است
به گفته وي، استفاده از كفشهاي خيلي نرم و يا خيلي سفت و خشك نيز به ستون فقرات آسيب ميرساند، لذا بهترين زمان خريد كفش بعد از الظهرهاست. همچنين استفاده از شانه و برسهايي كه دندانههاي گرد و نرم دارند براي سلامت موي سر توصيه ميشود. دانشآموزان در صورت بروز هرگونه آسيب و صدمه در مدرسه به مربي بهداشت يا مسئولان مدرسه مراجعه كنند.
چينيان در ادامه با عنوان برخي از توصيهها بهداشتي به والدين دانش آموزان نيز خاطرنشان كرد: براي حفظ سلامت فرزند خود در صورتيكه فرزندتان بيمار شد از رفتن او به مدرسه خودداري شود و بعد از بهبودي كامل وي را به همراه گواهي پزشك معالج به مدرسه ببرند.
وي افزود: هرگز بدون تجويز پزشك به كودك خود دارو ندهيد، دندانهاي او هفتهاي يكبار بررسي و در صورت مشاهده هرگونه لكه و يا رويش دندان دائمي، قبل از افتادن دندان شيري به دندانپزشك مراجعه شود. همچنين بايد هميشه كودكان را از حوادث و اتفاقاتي كه ممكن است باعث نقص عضو آنها شود، مطلع كرد.
كودكان چپ دست را به نوشتن با دست راست وادار نكنيد
معاون سلامت آموزش و پرورش تاكيد: در صورتيكه فرزند شما چپ دست است خانوادهها نبايد او را وادار كنند كه با دست راست بنويسد؛ ضمن آنكه بايد به فرزندان آموخت كه فاصله دفتر و كتاب با چشم تقريبا 30 سانتي متر است و در صورتيكه فرزندان نتوانند اين فاصله را رعايت كنند با افراد متخصص مشورت كرده و مربي بهداشت مدرسه را در جريان اين گونه مشكلات قرار داد تا راه حل مناسب، در اين زمينهها ارائه شود.
انتهاي پيام
نظرات