• جمعه / ۱۷ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91061709947

چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری میان افغانستان و ایران برگزار شد

چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری میان افغانستان و ایران برگزار شد.

چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری میان افغانستان و ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری "باختر" گزارش داد: چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری بین جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری اسلامی ایران، در كابل برگزار شد.

بنا به اعلام وزارت امور خارجه افغانستان، ریاست هیات افغانستان در این اجلاس را زلمای رسول، وزیر امور خارجه این کشور و ریاست هیات ایرانی را علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران بر عهده داشتند.

در چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک، هیات‌های دو کشور ضمن بررسی طرح‌های قبلی در خصوص عملی شدن موارد مندرج در یادداشت تفاهم سومین اجلاس کمیسیون، درباره مسایل کلیدی همکاری در عرصه‌های مختلف، در فضایی سازنده مذاکره کردند.

زلمای رسول در این نشست گفت: از اینکه میزبان چهارمین اجلاس نوبتی کمیسیون مشترک همکاری‌ها بین افغانستان و ایران در کابل هستیم، خوشحالم. خوشبختانه در چند سال گذشته ساختار های خوب همکاری در ابعاد مختلف میان دو کشور دوست و برادر ایجاد گردیده که این گونه رفت و آمد ها انعکاس دهنده دوستی و همدلی ماست.

وزیر امور خارجه افغانستان افزود: از بدو تاسیس کمیسیون مشترک در نشست های نوبتی، از جمله نخستین نشست آن در تهران، تصصمیمات بسیار مهمی در خصوص گسترش همکاری ها در پروژه های زیر بنایی، تجارت، سرمایه گذاری، حمل و نقل و ارتقای ظرفیت ها صورت گرفته که در اکثر عرصه ها تحقق یافته و یا کار روی آن ها درحال انجام است.

علی اکبر صالحی نیز با اشاره به بندر چابهار به عنوان معبر ترانزیتی جدید برای افغانستان، اظهار کرد: مطمئنا از این به بعد کسی نمی‌تواند بگوید افغانستان کشوری است محصور در خشکی، بلکه افغانستان کشوری است که دسترسی به آب های آزاد دارد، مثل هر کشور دیگری و این دستاورد بزرگی برای دولت و ملت افغانستان و دستاورد بزرگی برای دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران است.

رسول و صالحی ضمن تاکید بر حسن همجواری بین دو کشور خاطر نشان کردند: ممکن است در مناسبات سیاسی، اقتصادی و تجارتی همیشه مشکلاتی وجود داشته باشد اما مشترکات ما، اتفاق نظرهای ما به قدری زیاد است که این اختلافات اصلا محلی از اعراب ندارد و این اختلاف‌ها هم طبیعی است.

وزرای خارجه افغانستان و ایران ضمن رد هرگونه تنش بین کابل و تهران تصریح کردند که هر کشوری ممکن است با هر کشور دیگری اختلاف نظر در موضوعی در عرصه بین المللی داشته باشد ولی در روابط دو جانبه به لطف الهی تا به امروز ما هیچ مشکلی نداشتیم چون هر دو کشور یکدیگر را درک می کند. هر دو کشور واقعا به عمق استراتژیک روابط دو جانبه واقفند و نمی‌خواهند این روابط دچار آشفتگی شود، چون به نفع هیچکس نیست.

در ادامه صالحی درباره موضع ایران درباره پیمان امنیتی کابل و واشنگتن گفت: ما بارها نظرمان را گفته‌ایم. ببیند یک زمانی است که کشوری می‌خواهد با کشوری دیگر پیمان دوستی در مسایل اقتصادی، فرهنگی، علمی، صنعتی و بالا بردن سطح زندگی مردم و مسایلی از این دست ببندد که این یک امر داخلی کشورهاست.

وی افزود: ما در بعد مساله امنیتی فقط به این اعتبار با دوستان مان صحبت کردیم که مرزهای افغانستان و ایران مرزهای صلح و دوستی است و این تضمین را برادران عزیز افغانی به ما داده اند که ما اطمینان داشته باشیم مرزها همواره مرزهای صلح و دوستی باقی خواهد ماند.

وزیر خارجه ایران اظهار کرد: تمام بحث ما این است و ما میدانیم که مسوولین افغان بیش از هر کس دلسوزتر از دیگران برای ملت خودشان هستند و یقینا نسبت به این مسایل با عمق سیاسی و به هر حال حفظ منافع ملی خودشان عمل می‌کنند.

بنا بر گزارش خبرگزاری آوا، تفاهمنامه تجارتی و تامین امنیت مرزها میان کابل و تهران که به امضای وزیران دو کشور رسید، شامل بندر چابهار در بخش تجارتی و تامین امنیت در سرحدات دو کشور است.

وزرای خارجه دو کشور، این تفاهمنامه‌ها را بنام صلح و دوستی افغانستان و ایران نامگذاری کردند و تامین امنیت در سرحدات دو کشور را یکی از اهداف تامین امنیت کشور و منطقه خواندند.

براساس این تفاهمنامه، تامین امنیت مرزها از جانب نیروهای مشترک دو کشور تامین می شود تا در آینده هیچ مشکل امنیتی در مرز مشترک به وجود نیاید.

صالحی بندر چابهار را یکی از بنادر مهم تجارتی برای دولت افغانستان خواند و گفت: ایران به عنوان کشور همسایه بخشی از این بندر را در اختیار تاجران ملی و بین المللی افغانستان قرار داده است.

وی تاکید کرد: بنادر چابهار از لحاظ اقتصادی برای افغانستان از اهمیت خاصی برخوردار است و از سویی هم این بندر زمینه تجارت و حمل نقل کالاهای تجارتی را با سایر کشورها نیز فراهم می کند.

صالحی با اشاره به مهاجرین افغان مقیم جمهوری اسلامی ایران گفت: برای بیش از 160 هزار افغان از سوی جمهوری اسلامی ایران مدارک قانونی اقامت از طریق پاسپورت‌های افغانی ارایه شد و این افراد از تمامی امتیازات قانونی همانند ایرانی ها برخورد دار می شوند.

وی افزود که روند ثبت نام و دادن اقامت از طریق پاسپورت برای افغان های مقیم ایران ادامه دارد و جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد که بیشترین تسهیلات را از طریق صدور ویزا برای افغان ها فراهم نماید تا افغان ها هیچ مشکلی در رفت و آمد به جمهوری اسلامی ایران نداشته باشند.

به گفته وی، افغانستان و ایران دارای مشترکات دینی، فرهنگی، زبانی و غیره هستند و ملت دو کشور از یک درخت و یک شاخه هستند که هیچ وقت از هم دیگر جداشدنی نیستند، چنانچه در نشست روسای جمهور دو کشور نیز در تهران بر روابط حسنه و دوستانه میان دو کشور تاکید شد و این باعث شد تفاهمنامه جدید تجارتی و تامین امنیت میان دو کشور به امضا برسد.

صالحی ضمن تاکید بر روابط حسنه میان دولت افغانستان و جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد که در این اواخر برخی از رسانه‌ها از زبان مقامات دولت افغانستان خبری را منتشر کردند که گویا جمهوری اسلامی ایران از شورشیان و گردشگران در امور افغانستان حمایت می‌کنند و چند اتباع ایرانی در ولایت نیمروز دستگیر شده‌اند که چنین ادعا‌هایی واقعیت ندارد و جمهوری اسلامی ایران آن را رد می کند و چنین اقداماتی از دیدگاه اسلام مردود است.

زلمای ضمن قدردانی و تشکر از فراهم کردن تسهيلات تجارتی و امنتی برای افغانستان از سوی جمهوری اسلامی ایران گفت، بندر چابهار مهمترین بندر تجارتی برای مردم افغانستان است.

وی تاکید کرد که افغانستان و جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه تنش سیاسی ندارند.

وزیران امور خارجه دو کشور بعد از پایان نشست یادداشت تفاهم چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری میان دو کشور را امضا کردند و سپس با حضور در یک کنفرانس مشترک خبری در مورد دستاوردها و نتایج این نشست به خبرنگاران توضیحات دادند.

این یادداشت تفاهم دارای 54 ماده است، همکاری های دو کشور را در حوزه های تجارتی و گمرکی، حمل و نقل، بیمه و بانکداری، انرژی، عرصه‌های فرهنگی، علمی و آموزشی؛ کنسولی ، امنیتی و مرزی و سایر همکاری‌ها در زمینه بهداشت، زراعت، مخابرات و معادن را در بر می گیرد.

نخستین جلسه کمیسیون مشترک همکاری‌ها بین افغانستان و ایران در سال 1383 به‌ منظور گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری، فرهنگی و امور کنسولی برگزار شد. سپس دومين نشست آن در سال 1385 در كابل و سومين نشست در سال 1389 به مدت دو روز در تهران برگزار شد. قرار است پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری میان دو کشور در نیمه اول سال 1392 در تهران برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha