يك كارشناس معتقد است كه بر مبناي تجربه، منطق اقتصادي و اسناد قانوني نظام ارزي كشور بايد به سوي نظام تك نرخي گرايش داشته باشد.
محمد واعظي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با تاكيد بر نرخ ارز آزاد براي نظام ارزي كشور، اظهار كرد: تجربه اخير كشور در دهههاي گذشته نشان داده است كه تعدد نرخ ارز مشكلات جدي را براي اقتصاد ايجاد ميكند؛ از سوي مديريت چند نرخ براي مقام ارزي سخت شده و موجب اختلال در مديريت تخصيص منابع ميشود و از سوي يديگر زمينه سوء استفادههاي اقتصادي را مهيا و مجراي مهمي را براي گسترش رانت و رانت طلبي به وجود ميآورد.
وي تاكيد كرد: با توجه به شرايط حساس فعلي كشور و اعمال تحريمها كه ممكن است نوسانات زيادي را در ارز بوجود آورد، نرخ ارز واحد نيازمند مديريت است.
واعظي آزادسازي نرخ ارز را در چارچوب نظام ارز شناور مديريت شده رويكردي مثبت ميداند و ميگويد: با اينكه در نظام ارز شناور، نرخ ارز توسط بازار تعيين ميشود اما مقام ارزي با هدف كاهش نوسانات نرخ ارز با ورود كارآ به بازار موجب ايجاد يك رفتار پايدار و كم نوسان نرخي ميشود.
اين اقتصاددان همچنين راهاندازي بورس ارز را از راهكارهاي دستيابي به نرخ ارز واحد دانست و گفت: بورس ارز آزاد يكي از اشكال اجرايي نظام شناور است كه زمينههاي ايجاد آن در كشور ما وجود دارد و اكنون متناسب با شرايط فعلي بازار ميتوان از آن در جهت تعديل نوسانات ارز استفاده كرد.
واعظي خاطرنشان كرد: زماني كه ميان نرخهاي ارز فاصله زيادي ايجاد ميشود نتيجهاي به غير از سوء استفادههاي اساسي در اقتصاد ندارد و بايد زمينههاي گسترش فساد مالي با مديري صحيح برداشته شوند.
انتهاي پيام
نظرات