• سه‌شنبه / ۱۰ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91051006179
  • خبرنگار : 71070

وزير بهداشت: لايحه افزايش مرخصي زايمان مادران به دولت تقديم شد

وزير بهداشت: لايحه افزايش مرخصي زايمان مادران به دولت تقديم شد

وزير بهداشت از ارائه لايحه افزايش مرخصي زايمان براي مادران به دولت خبر داد و بر لزوم پيشگيري از تبليغات تغذيه مصنوعي نوزادان تاكيد كرد.

وزير بهداشت از ارائه لايحه افزايش مرخصي زايمان براي مادران به دولت خبر داد و بر لزوم پيشگيري از تبليغات تغذيه مصنوعي نوزادان تاكيد كرد.

به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مرضيه وحيد دستجردي در پيامي در مراسم بزرگداشت هفته جهاني «تغذيه با شير مادر» با توجه به اهميت شير مادر در سلامت و بقاي شيرخواران و نقش آن در سلامت دوران نوزادي، كودكي و حتي دوران ميانسالي و سالمندي، گفت: سال‌هاي متمادي است كه اين موضوع مركز توجه سازمان‌ها و مجامع بين‌المللي قرار گرفته است.

وي در ادامه پيام خود آورده است: تغذيه انحصاري با شير مادر تا شش ماه فوايد بي‌نظير شير مادر را به شيرخوار و مادر اعطا مي‌كند و تداوم تغذيه با شير مادر تا دو سال اول، سلامت جسمي و رواني شيرخوار و مادر را به ارمغان مي‌آورد. شير مادر با داشتن همه مواد مورد نياز شيرخوار با نسبت‌هاي صحيح همراه با مواد ايمني‌بخش به عنوان غذايي بي‌نظير براي تغذيه شيرخواران شناخته شده است.

وزير بهداشت در بخش ديگري از پيام خود آورده است: در اين سال‌ها، توصيه‌هاي متعددي از قبيل شروع تغذيه با شير مادر در ساعت اول تولد، تغذيه انحصاري با شير مادر تا شش ماهگي و تداوم اين تغذيه تا دوسالگي، همواره مورد تاكيد قرار گرفته است.

در بخش ديگري از پيام وزير بهداشت آمده است: طبق گزارش 2011 يونيسف در مورد وضعيت كودكان جهان، 136.7 ميليون كودك در سراسر جهان متولد مي‌شوند و تنها 32.6 درصد آنها در شش ماه اول به طور انحصاري با شير مادر تغذيه مي‌شوند. شاخص تغذيه انحصاري با شير مادر (37 درصد) و تداوم تغذيه با شير مادر تا يك سال (75 درصد) بوده است. همچنين در اجراي بسياري از اقدامات از جمله تغذيه شيرخواران در شرايط بحران، حمايت از مادران و همچنين در زمينه حمايت از مادران مبتلا به ايدز، تاخير داشته‌اند. اين موضوع نشان مي‌دهد كه زنان به حمايت‌هاي لازم دسترسي نداشته‌اند.

وي در ادامه پيام خود آورده است: اكنون 10 سال پس از استراتژي جهاني تغذيه شيرخواران و كودكان خردسال و 20 سال پس از اولين بزرگداشت هفته جهاني شير مادر، وقت آن رسيده كه موفقيت‌ها را جشن بگيريم. در ضمن بايد نگاهي به گذشته و مرور فعاليت‌ها داشته باشيم و سپس برنامه‌ريزي كنيم كه چه فعاليت‌هاي بيشتري مي‌توانيم براي حمايت از زنان انجام دهيم تا قادر به تغذيه مطلوب و مراقبت از شيرخواران و كودكان خردسال باشند.

وزير بهداشت در ادامه پيام خود با اشاره به مهم‌ترين اقدامات انجام شده در زمينه ترويج تغذيه با شير مادر در كشور، آورده است: تصويب قانون ترويج تغذيه با شير مادر در سال 1374 از سوي مجلس صورت گرفت. بر اساس اين قانون و اصلاحيه‌هاي پس از آن به مادران پس از زايمان شش ماه مرخصي اعطا مي‌شود و مادران شاغل پس از شروع به كار، روزانه از يك ساعت مرخصي ساعتي براي تغذيه شيرخوارشان بهره‌مند مي‌شوند.

دستجردي در ادامه با اشاره به فعاليت كميته سياست‌گذاري و نظارت بر ترويج تغذيه با شير مادر، ادامه داد: اين كميته وظيفه سياست‌گذاري و نظارت بر اجراي قانون را بر عهده دارد و مصوبات آن پس از تصويب، لازم‌الاجرا است. همچنين بر اساس قانون ترويج تغذيه با شير مادر، امنيت شغلي مادران پس از پايان مرخصي زايمان و در حين شيردهي بايد تامين شود. همچنين وزارت بهداشت مقررات مربوط به ورود انواع مجاز و مقدار مورد نياز جانشين‌هاي شير مادر (شير خشك و غذاهاي كمكي شيرخوار) را تهيه و اعلام مي‌كند.

وي در ادامه پيام خود با اشاره به بازنگري و تكميل قانون ترويج تغذيه با شير مادر از سال گذشته با مشاركت بخش‌ها و سازمان‌هاي مرتبط، ادامه داد: خوشبختانه لايحه مربوطه تنظيم و جهت بررسي به هيات محترم دولت تقديم شده است. در اين لايحه افزايش مرخصي زايمان براي مادران به مدت 9 ماه براي زايمان‌هاي يك قلو و 12 ماه براي زايمان‌هاي دوقلو و بيشتر، شيردهي و پرورش كودك و مرخصي براي پدران به مدت 10 روز كاري پيشنهاد شده است.

وزير بهداشت در ادامه پيام خود آورده است: از ساير اقدامات انجام شده مي‌توان به راه‌اندازي بيمارستان‌هاي دوستدار كودك، آموزش گروه‌هاي پزشكي و پيرا پزشكي در سطوح مختلف دانشگاه‌ها، نهايي‌سازي دستورالعمل واحدهاي مشاوره شيردهي و تهيه پيش‌نويس برنامه آموزشي مشاوره شيردهي اشاره كرد.

به گفته وزير بهداشت بر اساس آخرين مطالعه انجام شده در كشور در سال 1389، شاخص تغذيه انحصاري با شير مادر، 53.1 درصد و تداوم شيردهي تا يك سال، 84.1 درصد بوده است. اين شاخص‌ها بر اساس بررسي DHS سال 79، تغذيه انحصاري با شير مادر در مناطق شهري، 41.7 درصد، در مناطق روستايي 48.3 درصد و تداوم شيردهي تا يك سال، 93 درصد بوده است. بر اساس بررسي IMES سال 84 تغذيه انحصاري با شير مادر، 23.1 درصد و تداوم شيردهي تا يك سال، 90 درصد بوده است.

دستجردي در ادامه آورده است: علي‌رغم ارتقاي شاخص تغذيه انحصاري، شاخص تداوم تا يك سال و دو سال، با افت نسبي همراه بوده است كه نيازمند توجه بيش از پيش و بسيج همگاني و مشاركت بخش‌هاي ذي‌ربط است.

وي در پايان پيام خود در مراسم بزرگداشت هفته جهاني «تغذيه با شير مادر» آورده است: با توجه به نقش تغذيه با شير مادر در ارتقاي سلامت مادر و كودك، خانواده و جامعه، اين برنامه همچنان از اولويت‌هاي بهداشتي كشور است و انتظار مي‌رود مورد توجه شركت‌هاي توليد و توزيع‌كننده شير مصنوعي، مسوولان بهداشتي و دانشگاه‌هاي علوم پزشكي قرار گيرد و با برنامه‌ريزي دقيق در مورد حمايت بيشتر از مادران و جلب حمايت جامعه از مادران و تقويت برنامه‌هايي كه تاكنون به اجرا درآمده‌اند، از جمله بيمارستان‌هاي دوستدار كودك - دوستدار مادر، ترويج زايمان طبيعي، اجراي قانون شير مادر و پيشگيري از تبليغات تغذيه مصنوعي و مشاوره موثر با مادران، به حل مشكلات احتمالي شيردهي مادران بپردازند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۶-۲۹ ۱۵:۲۹

من در ماه هشتم بارداری هستم، می‌خواستم از مسئولین خواهش کنم با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر و همچنین نیازهای عاطفی که نوزاد در سالهای اولیه تولد دارد، این قانون(افزایش مرخصی زایمان تا 9 ماه) هرچه سریعتر تصویب و به ارگانها ابلاغ بشه تا ما هم بتونیم از مزایای این قانون استفاده کنیم. همچنین درخواست دیگه‌ای که داشتم این است که در ارگانهای دولتی گفته می‌شه که 10 روز مرخصی برای پدران فقط شامل کارمندان رسمی می‌شه، خواهشمندم ترتیبی داده بشه که کارکنان قراردادی نیز بتونن از این مزیت استفاده کنن، با تشکر فراوان از شما.

avatar
۱۳۹۱-۰۷-۰۲ ۱۳:۴۳

لطفا تاریخ دقیق اجرای مرخصی 9 ماهه زایمان برای مادران را اعلام فرمائید.

avatar
۱۳۹۱-۰۷-۳۰ ۱۸:۴۰

با سلام و تشکر، من پرستار هستم. بدترین خاطراتم جدایي از فرزند شیرخوارم در 4 ماهگی بود. به دلیل وجود7(؟) تا شب نمی‌تونستم شیر به بچه‌ام بدم. خواهش می‌کنم یک فکری برای تغذیه کودکان مادران شیفت شب بکنید. ممنون

avatar
۱۳۹۱-۰۸-۰۴ ۲۰:۰۱

کاش زودتر تصویب بشه به‌خدا گرفتار شدیم بخاطر شاغل بودن همسر. خانم دستجردی! کمکمون کن.

avatar
۱۳۹۱-۰۸-۱۵ ۱۲:۱۴

بسلامتی تاتصویب ان نوه دار می شویم.

avatar
۱۳۹۱-۰۸-۱۷ ۲۱:۳۷

با سلام و عرض خسته نباشیداز وقتی که باردار شدم قرار بود 9 ماه تصویب بشه ولی متاسفانه 4ماه و نیم از تولد بچه اممیگذره و هنوز خبری نیست پس ما چه کنیم

avatar
۱۳۹۱-۰۸-۳۰ ۱۱:۰۹

سلام، فرزندم 5 ماهه است و بزرگترین دغدغه‌ی خاطر من چگونگی نگهداری ایشون بعد از اتمام مرخصی‌ام است چون دقیقا در این سن کودک با مادر شدیدا آشنا شده و نزد کس دیگری خیلی اذیت می‌شود. امیدوارم زودتر تصویب و ابلاغ گردد.