نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه صبح امروز (يكشنبه) مجلس، يك فوريت طرحي را به تصويب رساندند كه در صورت تصويب نهايي آن، مدارس خيرين مدرسهساز از پرداخت عوارض شهرداري و انشعابات معاف ميشوند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به موجب ماده واحده اين طرح، كليه مدارس و مراكز آموزش و پرورش كه حداقل 30 درصد هزينه ساخت آنها با تاييد سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور يا ادارات كل نوسازي مدارس استانها توسط خيرين مدرسهساز تامين ميشود از پرداخت هرگونه عوارض به شهرداريها و نيز از پرداخت كليه هزينههاي مربوط به حق انشعاب آب، برق، گاز و فاضلاب بدون هرگونه وجهي تا اتصال و برقراري انشعابات به داخل مدارس و مراكز فوق معاف هستند.
طبق تبصره ماده واحده اين طرح، وزارتخانههاي نيرو و نفت نيز موظفند نسبت به برقراري انشعابات مربوط متناسب با شرايط اقليمي هر منطقه به مدارس و مناطق مذكور اقدام كنند.
كوچكينژاد نماينده مردم رشت كه از طراحان دو فوريت اين طرح بود با تاكيد بر ضرورت مشاركت مردم در بخشهاي اقتصادي، اظهار كرد: مجلس هشتم طرحي را مصوب كرد كه چهار ميليارد دلار براي بازسازي مدارس اختصاص يابد، مجمع خيرين مدرسهساز نيز در كنار آموزش و پرورش اقدامات بازسازي و ساخت فضاهاي آموزشي را آغاز كرده به طوري كه سالانه حداقل به ميزان نصف هزينهاي كه دولت در اين مسير صرف ميكند را براي ساخت و بازسازي مدارس هزينه ميكند.
وي با اشاره به تمديد سه ساله اين قانون در مجلس هشتم يادآور شد: در قوانين بودجه ساليان گذشته هم خيرين مدرسهساز از پرداخت عوارض و حق انشعاب معاف بودند اما در بودجه 91 اين موضوع با يك راي كمتر به تصويب نرسيد در حالي كه بيش از دو هزار و 100 پروژه خيرين مدرسهساز 9 هزار كلاس درس و يك ميليون متر مربع فضاي فيزيكي وجود دارد كه با تصويب اين طرح ميتوانيم خيرين را اميدوار كنيم كه دولت و مجلس در كنارشان هستند و به آنها كمك ميكنند. ضمن اينكه تصويب اين طرح كمك ميكند اين پروژهها هر چه سريعتر تمام شود.
اسماعيل كوثري نماينده مردم تهران كه در مخالفت با دو فوريت اين طرح سخن ميگفت، اظهار كرد: اينكه بخواهيم براي هر بخشي معافيت مالي در نظر بگيريم باعث ميشود درآمدي براي دولت باقي نماند. البته فعاليتهاي خيرين مدرسهساز جاي تقدير و تشكر دارد اما اگر آنها در كنار كار خير خود، درصدي هم ماليات بپردازند اين موجب تقويت دولت خواهد شد.
وي ايجاد پراكندگي در ماليات را قابل قبول ندانست و گفت: به اين طرح راي منفي دهيد چرا كه در صورت تصويب، نميتوانيم مسائل مالياتي را به طور دقيق جمعبندي كنيم و هميشه به نفت وابسته ميمانيم.
لاهوتي نماينده مردم لنگرود نيز كه به عنوان موافق دو فوريت اين طرح سخن ميگفت، به تعصب خود در خصوص مديريت شهري اشاره كرد و گفت: من در اينجا احساس ميكنم حق اين است كه از خيرين مدرسهساز دفاع كنيم. ما ميتوانيم عوارض شهرداري را از مدارسي بگيريم كه دولت آنها را ميسازد اما در مورد مدارسي كه توسط خيرين مدرسهساز ساخته ميشود خوب است كه آنها را از عوارض معاف كنيم.
وي با اشاره به ساخت مدارس از سوي خيرين مدرسهساز در شهرها و روستاهاي محروم يادآور شد: منابع دولت براي ساخت مدرسه محدود است و ما بايد خيريني كه تمايل به مشاركت دارند را تقويت كنيم و انشعابات رايگان را در اختيار آنها قرار دهيم.
اميرآبادي فراهاني نماينده مردم قم نيز در مخالفت با دو فوريت اين طرح، تصويب دو فوريت را بلاوجه دانست و گفت: بر اساس گفته موافقين براي انجام اين كار تا مهرماه فرصت وجود دارد.
وي به مشكل كمبود منابع در شهرداريها و خصوصا شهر قم اشاره كرد و گفت: ما نميتوانيم بار مالي دولت را گردن شهرداري بيندازيم. دولت ميتواند عوارض شهرداري را كه خط مقدم خدمترساني به مردم است بپذيريد.
اميرآبادي با اشاره به مشكل منابع مالي در شهرداريهاي مناطق محروم، تصويب دو فوريت اين طرح را غيرضروري عنوان كرد و از نمايندگان خواست به آن راي ندهند.
هادي قوامي نماينده اسفراين نيز در موافقت با دو فوريت اين طرح، فوت فرصت و جلوگيري از خسارت احتمالي را از دلايل طرح دو فوريتي اين موضوع عنوان كرد و گفت: اگر اين قانون در حال حاضر تصويب نشود با توجه به نزديك بودن فصل كاري مدارس ممكن است آسيب ببيند و نتوانيم از ظرفيتي كه خيرين دارند استفاده كنيم در اين صورت بار مدارسسازي بر دوش دولت خواهد ماند.
وي با بيان اينكه ايجاد معافيت مالياتي باعث ايجاد انگيزه در خيرين خواهد شد، تصريح كرد: ما ميتوانيم در تعداد زيادي از مدارس از ظرفيت خيرين استفاده كنيم كه در اين صورت بسياري از هزينهها از دوش دولت برداشته ميشود و اين سهم بسيار بيشتري از ميزان معافيت براي خيرين مدارسساز دارد. ضمن اينكه باعث ميشود اين افراد كه قصد كار خير دارند را تشويق كنيم در صورتي كه اگر حمايت نشوند ممكن است منابع خود را در جاي ديگري خرج كنند.
قوامي در پايان از نمايندگان خواست تا به دو فوريت اين طرح راي قاطع دهند تا از اين ظرفيت حداكثر استفاده صورت گيرد.
پورمختار رييس كميسيون اصل 90 نيز در اخطار قانون اساسي مستند به اصول 72 و 75،تصويب اين طرح را منجر به كاهش درآمد عمومي عنوان كرد و گفت: اصل اين موضوع خلاف قانون اساسي است و وقتي ورود مجلس به آن بياثر باشد دليلي ندارد كه روي اين طرح وقت بگذاريم.
علي لاريجاني رييس مجلس در پاسخ به اين اخطار گفت كه ممكن است در كميسيون مربوطه راهي پيدا شود تا اين مشكل مرتفع شود.
پس از سخنان طراح، مخالف و موافق، دو فوريت اين طرح به راي نمايندگان گذاشته شد كه با 158 راي موافق، 58 راي موافق و 11 راي ممتنع از مجموع 251 نماينده حاضر به تصويب نرسيد و نهايتا مجلس با يك فوريت آن با 158 موافق، 48 راي مخالف و 11 راي ممتنع از مجموع 252 نماينده حاضر موافقت كردند.
انتهاي پيام
نظرات