• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91041307907

مهمان‌پرست /كامل/: طرح مجلس در بستن تنگه هرمز انعكاس دهنده افكار و عقايد ملت ماست

مهمان‌پرست /كامل/: طرح مجلس در بستن تنگه هرمز انعكاس دهنده افكار و عقايد ملت ماست

دستيار ويژه وزير امور خارجه ايران با بيان اين كه وزارت خارجه در حال پيگيري سفر هياتي براي دنبال كردن جزييات اعدام تعدادي از ايرانيان در عربستان است، گفت:‌تاكنون پاسخ مناسبي از سوي طرف سعودي دريافت نكرده‌ايم. اميدواريم در اسرع وقت نسبت به صدور ويزا اقدام شود تا آن‌ها به سفر به عربستان و مذاكراه با مقامات سعودي نسبت به جزييات مساله و اقداماتي كه صورت گرفته پاسخگو باشند.

دستيار ويژه وزير امور خارجه ايران با بيان اين كه وزارت خارجه در حال پيگيري سفر هياتي براي دنبال كردن جزييات اعدام تعدادي از ايرانيان در عربستان است، گفت:‌تاكنون پاسخ مناسبي از سوي طرف سعودي دريافت نكرده‌ايم. اميدواريم در اسرع وقت نسبت به صدور ويزا اقدام شود تا آن‌ها به سفر به عربستان و مذاكراه با مقامات سعودي نسبت به جزييات مساله و اقداماتي كه صورت گرفته پاسخگو باشند.

به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رامين مهمان‌پرست، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان صبح سه‌شنبه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران گفت: پس از اقدام غيرانساني مقامات سعودي در اعدام برخي از اتباع كشورمان هياتي از بخش كنسولي، حقوقي و وكلاي خانواده‌هاي زندانيان اعدام شده و زندانياني كه در حال حاضر در زندان‌هاي عربستان هستند آماده سفر به عربستان شدند كه جزييات حادثه و مطالباتي را از مقامات سعودي پيگيري كنند و مقامات عربستان بايد پاسخگوي اين اقدام غيردوستانه و غيرانساني خود باشند.

وي گفت: در حال پيگيري مسائل مربوط به اعزام هيات هستيم.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان در مورد سفر رييس مجلس سوريه به تهران نيز گفت: رفت و آمد مقامات كشورها از جمله رييسان مجلس بخشي از همكاري‌ها براي توسعه روابط است. رييس مجلس سوريه براي توسعه همكاري‌هاي پارلماني و مشورت و رايزني در مورد موضوعات مختلف سياسي و هم‌چنين بحران سوريه و اقدامات براي حل مناسب اين بحران امروز به تهران سفر مي‌كند و در سفري سه روزه با مقامات كشورمان ديدار مي‌كند.

صالحي در نشست توكيو درباره افغانستان شركت مي‌كند

او هم‌چنين از سفر صالحي به ژاپن براي شركت در نشستي درباره افغانستان خبر داد و افزود: اين اجلاس درباره آينده افغانستان و مسائل اقتصادي و امنيتي كشور است كه قرار است در توكيو برگزار شود در اين اجلاس به دعوت وزير امور خارجه ژاپن، صالحي به اين كشور سفر مي‌كند و طرح‌هايي كه متناسب با بهبود شرايط افغانستان است توسط ايران ارائه خواهد شد. در اين اجلاس حدود 40 كشور شركت مي‌كنند و وزيران خارجه اكثر كشورهاي منطقه حضور دارند.

دستيار ويژه وزير امور خارجه ايران درباره اخبار منتشر شده درباره توقف ويزا از سوي عربستان براي حجاج ايراني گفت: اين بحثي فني است كه هياتي از سازمان حج و زيارت ايران با مقامات سعودي در حال مذاكره هستند و نسبت به حل آن اقدام مي‌كنند.

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان درباره طرح نمايندگان مجلس براي بستن تنگه هرمز نيز گفت: اعمال تحريم‌هاي جديد موضوعي است كه تهديد كننده امنيت انرژي و برهم زننده تعادل بازار انرژي خواهد بود. تاكيد كرده‌ايم امنيت عرضه بخش تفكيك‌ناپذيري از امنيت بازار انرژي خواهد بود و اقدام آمريكا و كشورهاي ديگر تحريك‌كننده امنيت است و آن‌ها بايد مسووليت اقداماتي را كه انجام مي‌دهند بپذيرند.

طرح نمايندگان در بستن تنگه هرمز انعكاس دهنده افكار و عقايد ملت ما نسبت به اقدامات خصمانه عليه ايران است

وي گفت: آن چه كه به دنبال اين تصميمات در كشورهاي غربي به بحران‌هاي اقتصادي و اجتماعي دامن زده خواهد شد بايد از سوي آنان پذيرفته شود. اين كه نمايندگان مجلس اين طرح را بررسي كنند حق آن‌هاست و در حد طرح اين پيشنهاد با آن مواجه هستيم. نمايندگان مجلس نمايندگان ملت هستند. اقدامات آنان نشان دهنده طرز فكر ملت ما و انعكاس دهنده افكار و عقايد ملت ما نسبت به اقدامات خصمانه عليه كشور ماست.

مهمان‌پرست تاكيد كرد: امنيت خليج فارس را جزو اولويت‌هاي اصلي خود مي‌دانيم و توانايي و اقتدار كافي براي برقراري اين امنيت در منطقه و امنيت عرضه و عبور انرژي در منطقه را داريم.

هيچ بحث مستقيمي درباره طرح بستن تنگه هرمز ميان مجلس و وزارت خارجه صورت نگرفته است

خبرنگار ديگري پرسيد نمايندگان مجلس گفته‌اند پاسخ مثبت وزارت خارجه را براي بستن تنگه هرمز دريافت كرده‌اند؟ كه سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان گفت:‌ نمايندگان مجلس نمايندگان ملت ما هستند. هر آن چه كه به عنوان طرح به تصويب مجلس برسانند و تبديل به قانون كنند دولت موظف به اجرا است؛ البته ما هم شنيده‌ايم كه چنين طرحي را دنبال مي‌كنند اما هيچ بحث مستقيمي در اين‌باره ميان مجلس و وزارت خارجه براي اينكه ما اقدام خاصي را انجام دهيم صورت نگرفته است. اين طرحي است كه از سوي نمايندگان دنبال مي‌شود و هرآن چه كه مجلس به صلاح كشور بداند و به تصويب برساند به عنوان بخشي از دولت موظف به اجراي آن هستيم.

اقدامات كشورهاي اروپايي و آمريكا در برهم زدن امنيت عرضه انرژي تعادل بازار انرژي تهديد كننده امنيت عبور و مرور محموله‌هاي نفتي از خليج فارس خواهد بود

او هم‌چنين در مورد موضع وزارت خارجه در قبال بستن تنگه هرمز نيز گفت: ما در برقراري امنيت در منطقه خليج فارس بسيار جدي هستيم. تمام اقتدار خود را براي به ايجاد شرايط مناسب براي حفظ امنيت منطقه خليج فارس و عبور انرژي به كار خواهيم گرفت. اقدامات كشورهاي اروپايي و آمريكا در برهم زدن امنيت عرضه انرژي تعادل بازار انرژي تهديد كننده امنيت عبور و مرور محموله‌هاي نفتي از خليج فارس خواهد بود.

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش ديگري درباره اظهارات نخست‌وزير رژيم صهيونيستي درباره اين كه مذاكرات با ايران هيچ نتيجه‌اي ندارد و ايران در حال غني‌سازي بيش از 20 درصد اورانيوم است، گفت: اظهارات مقامات رژيم نامشروع صهيونيستي هيچ جايي براي توجه ندارد. اين يك رژيم نامشروع است و اقدامات مختلفي را در جهت تنش‌آفريني در منطقه انجام داده است و جنايت زيادي مرتكب شده. اين گونه اظهارات به منزله اظهار وجود است در شرايطي كه به خاطر مساله بيداري اسلامي با وضعيت بغرنجي روبه‌رو شده است.

او اضافه كرد: در سياست‌ها و مذاكراتي كه با كشورهاي 1+5 داريم هيچ حسابي براي رژيم صهيونيستي و اظهارات بي‌ارتباط آن‌ها با اين مسائل باز نكرده و نخواهيم كرد؛ البته بحث ما با كشورهاي 1+5 ادامه دارد.

ملاك ما در مذاكرات كارشناسي با 1+5 دفاع كامل از حقوق هسته‌يي‌مان است

مهمان‌پرست خاطرنشان كرد: امروز (سه‌شنبه) نشست كارشناسان فني و حقوقي و سياسي ايران و 1+5 در استانبول آغاز خواهد شد. آن چه كه براي ما ملاك است اين است كه از حقوق هسته‌يي‌مان كاملا دفاع كنيم ضمن اين كه بر معاهده منع گسترش پايبندي كامل داريم و آمادگي خود را براي همكاري در جهت اهداف اصلي اين معاهده كه بحث خلع سلاح و منع اشاعه است، اعلام كرده‌ايم.

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان درباره نشست بررسي اوضاع سوريه كه بدون حضور ايران در ژنو برگزار شد و مصوبه تشكيل دولت انتقالي آشتي ملي در سوريه گفت: اجلاسي كه در ژنو تشكيل شد ابتدا با پيشنهاد مقامات روسيه براي كمك به حل مسالمت‌آميز بحران سوريه و تقويت طرح كوفي‌عنان شكل گرفت. البته اصرار بي‌مورد مقامات آمريكايي و برخي از كشورهاي غربي براي اين كه چه كشورهايي در اين اجلاس حضور داشته باشند و چه كشورهايي دعوت نشوند به ناكارآمد بودن اين اجلاس كمك كرد و اختلافات اساسي ميان كشورهاي موثر در بحران سوريه را شاهد بوديم.

او تاكيد كرد: هر راه‌حلي را كه جداي از وضعيت داخلي سوريه و بدون حضور طرف‌هاي اصلي در سوريه بخواهد از بيرون تحميل شود، حتما موفقيت‌آميز نخواهد بود. ما بارها اعلام كرده‌ايم دخالت نكردن كشورهاي مختلف در مسائل داخلي كشورهاي منطقه به ويژه سوريه و ايجاد فضاي مسالمت‌آميز براي گفت‌وگوهاي بين دولت و مخالفان و برقراري آتش‌بس و توقف برخوردهاي مسلحانه شرط انجام اقدامات مناسب و اصلاحات لازم در سوريه است.

مهمان‌پرست يادآور شد: هر ميزان كه طرف‌هاي اصلي در سوريه از جمله دولت و كشورهاي موثر در معادلات منطقه مورد بي‌توجهي قرار گيرند به معناي اين است كه اين اقدامات نتيجه چنداني در بر نخواهد داشت.

او در مورد اخبار منتشر شده درباره جوسازي‌هاي رسانه‌هاي افغاني درباره روابط دوكشور و هم‌چنين احضار كاردار سفارت افغانستان به وزارت خارجه گفت: ايران و افغانستان ريشه‌هاي مشترك فرهنگي و تاريخي دارند و روابط برادرانه با يكديگر را دنبال كرده‌اند. ايران در 33 سال گذشته ميزبان تعداد قابل توجهي از مردم افغانستان بوده است كه اين موضوع قابل توجه است و بايد بررسي كرد چه كساني از رابطه نزديك و برادرانه ميان ما و همسايگان‌مان ناراحت هستند و تلاش مي‌كنند كه با تنش‌آفريني اختلاف ايجاد كنند.

دستيار ويژه وزير امور خارجه اضافه كرد: فتنه‌هايي كه در منطقه براي فاصله انداختن بين كشورهاي دوست و همسايه صورت مي‌گيرد ريشه‌هاي استكباري وصهيونيستي دارد و بايد همه مقامات كشورهاي منطقه مراقبت كنند و با تدبير آن را مديريت كنند و وارد اين فضاها نشوند و اجازه ندهند كساني چنين فضاهايي را براي ايجاد تنش بين كشورهاي دوست ايجاد كنند.

افغان‌ها در طول 33 سال گذشته بخشي از مردم ما تلقي شده‌اند

مهمان‌پرست تاكيد كرد: ما هرچه كه در توان داشتيم براي پذيرايي از ميهمانان افغان در كشورمان انجام داديم. براي مسائل مختلف اقتصادي ، آموزشي و تحصيلي و بهداشتي اقدامات زيادي انجام شده و آن‌ها در طول اين 33 سال بخشي از مردم ما تلقي شده‌اند بنابراين رسانه‌هايي كه تلاش مي‌كنند در جهت اهداف كشورهاي غربي و آمريكايي حركت‌هايي را انجام دهند و فضاسازي كنند حتما بايد با تدبير مسوولان افغانستان مانع فضاسازي‌هاي‌شان شد. اين شايسته رفتاري كه ما با روحيه محبت‌آميز نسبت به مردم افغانستان داشتيم و داريم نيست و انتظار داريم مقامات افغاني اقدام مناسبي را در اين‌باره انجام دهند.

تحريم‌ها تاثير منفي در موفقيت‌آميز بودن مذاكرات ايران و 1+5 خواهد داشت

وي در ادامه در مورد اقدامات غرب براي اعمال تحريم‌هاي جديد عليه ايران و هم‌چنين تاثير آن بر مذاكرات 1+5 گفت: اثر تحريم‌ها بر روند گفت‌وگوهاي ما و 1+5 كاملا روشن است ادعاي كشورهاي غربي براي اين كه به دنبال حل منطقي بحران‌هاي مختلف هستند و مايلند براي بحث هسته‌يي مذاكراتي را با ما داشته باشند و به آمادگي ما براي مذاكرات جدي پاسخ دادند با نوع عملكرد آن‌ها تفاوت دارد. تا زماني كه تصور اشتباهي داشته باشند كه اعمال فشارهاي مختلف و تحريم‌هاي غيرقانوني و غيرمشروع مي‌تواند ما را وادار به عقب‌نشيني از حقوق‌مان كند و تصور كنند كه ازموضع بالاتر در مذاكرات مي‌توانند وارد شوند، اين تفكر اشتباه حتما تاثير منفي در موفقيت‌آميز بودن مذاكرات خواهد داشت. آن‌ها بايد ملاحظه كنند كه براي رسيدن به توافق طرفيني فضاي اعتمادساز دو طرفه، روحيه براي همكاري و ايجاد فضاي مناسب كه در آن به حقوق ملت‌ها احترام گذاشته شود لازم است. در كنار به رسميت شناخته شدن حقوق‌مان و احترام گذاشتن به آن، آمادگي همكاري براي موضوعات مختلف و رفع نگراني‌هاي آن‌ها را خواهيم داشت.

به دنبال احراز هويت دو تبعه ايراني دستگير شده در كنيا هستيم

او در مورد پرونده دو نفر از اتباع كشورمان در كنيا به جرم مشاركت در اقدام تروريستي نيز گفت: سفارت ما در كنيا در حال پيگيري اين مساله و احراز هويت اين افراد است. موضوعي كه در اين روزها مقداري عجيب به نظر مي‌رسد اين است كه موضوعات و پرونده‌هاي مختلفي در رابطه با اتباع ايراني در كشورهاي مختلف توسط رسانه‌هاي غربي دامن زده مي‌شود.

مهمان‌پرست توضيح داد: ما به دنبال بررسي جزييات اين پرونده هستيم تا مشخص شود چه اتفاقي رخ داده است. بسياري از مسائل ممكن است براي اتباع كشورهاي مختلف اتفاق بيفتد كه گاهي با اهداف سياسي اين موضوعات بزرگ‌نمايي مي‌شود و جهت‌گيري‌هاي خاصي پيدا مي‌كند. ما براي دفاع از حقوق اتباع‌مان تمام تلاش‌مان را خواهيم كرد و پس از احراز هويت و بررسي جزييات مساله، اقدامات لازم را انجام مي‌دهيم.

وي افزود: ارتباطات مناسبي كه بين ايران و كنيا و تحرك خوب سياسي و اقتصادي در ايام اخير با اين مسائل همزمان شده است كه اين بيش‌تر ما را نسبت به انگيزه‌هاي اصلي اين اخبار دچار ترديد مي‌كند.

مهمان‌پرست اضافه كرد: به‌زودي وزير تجارت و اقتصاد كنيا براي گسترش همكاري‌هاي اقتصادي وارد ايران مي‌شود. بنابراين بايد جزييات اين مساله را بررسي كرد تا متوجه شد چه اقدامي در حال انجام است كه به روابط ايران و كنيا لطمه وارد كند.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان هم‌چنين درباره آخرين پيگيري‌ها نسبت به استرداد باغ قلهك گفت: مسوولان مختلف در حال پيگيري اين مساله هستند. آن چه مسلم است اين است كه اسنادي كه بتواند حق مالكيت يك كشور را نشان دهند بايد اساس كار قرار گيرد. متخصصان به مسوولان مربوطه هم اين مساله را دنبال مي‌كنند و نتيجه را به اطلاع مردم مي‌رسانند. مهمان‌پرست در مورد اخبار منتشر شده مبني بر دعوت از سران برخي از كشورها از جمله عربستان براي سفر به تهران و شركت در اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها گفت: كشوري كه رياست يك اجلاس بين‌المللي را بر عهده مي‌گيرد موظف است همه اعضاي اجلاس را براي چنين نشستي دعوت كند؛ بنابراين به عنوان ميزبان و رييس اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها موظف به دعوت از همه اعضا هستيم و اين دعوت صورت مي‌گيرد. اين كه كشورها بنا به شرايط مختلف سياسي خود شركت كنند و يا حضور پيدا نكنند و يا اين كه در چه سطحي حضور داشته باشند مساله ديگري است. وظيفه ميزبان اجلاس دعوت از همه اعضا است در غير اين صورت ميزباني را بايد به كشور ديگري واگذار كرد؛ بنابراين اين دعوت صورت مي‌گيرد.

حمل و نقل محموله‌هاي نفتي ايران كاملا مطابق با مقررات بين‌المللي صورت مي‌گيرد

خبرنگاري پرسيد گزارش‌هايي منتشر شده است كه ايران براي انتقال نفت خود پرچم كشورهاي ديگر را اجاره مي‌كند و يا بعضا كشتي‌ها را رنگ مي‌كند؛ آيا اين موضوع را تاييد مي‌كنيد؟ كه مهمان‌پرست گفت:‌ همه فعاليت‌هاي وزارت نفت و شركت نفت براي حمل و نقل محموله‌هاي نفتي كاملا مطابق با مقررات بين‌المللي صورت مي‌گيرد. شايعاتي كه برخي رسانه‌هاي غربي مطرح مي‌كنند نبايد بر روي افكار و رسانه‌هاي ما تاثير بگذارد.

خبرنگار ديگري درباره كشف گور جمعي در منطقه مرزي ايران و عراق و آخرين پيگيري‌هاي در اين باره پرسيد كه دستيار ويژه وزير خارجه ايران گفت:‌ اين موضوع بايد توسط كارشناسان فني دو كشور بررسي شود؛ اگر اطلاعات دقيقي به دست آيد حتما به اطلاع مردم مي‌رسد.

وي اضافه كرد: ‌تيم‌هاي تجسس با همكاري دو كشور در حال بررسي مكان‌هايي هستند كه حدس زده مي‌شود برخي از هموطنان ما در طول جنگ تحميلي در آن‌جا به خاك سپرده شده باشند. به هر حال پيگيري‌ها و تجسس در حال انجام است.

به گزارش ايسنا، مهمان‌پرست درباره برخي تحليل‌ها مبني بر اين كه آمريكا گفت‌وگوهاي ايران و 1+5 را تا زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري در اين كشور معطل خواهد كرد، گفت: وقتي شاهد برخوردهاي خارج از چارچوب توافقات طرف مقابل هستيم و احساس مي‌كنيم كه ثبات در سياست‌ها و مواضع كشورهاي مقابل وجود ندارد و همكاري و اقدام لازم براي به نتيجه رسيدن مذاكرات دنبال نمي‌كنند اين تصور به ذهن بسياري از مردم ما و كشورهاي ديگر ممكن است خطور كند كه شايد اهداف خاصي از طولاني كردن مذاكرات و به نتيجه نرسيدن آن دنبال مي‌شود كه يكي از احتمالاتي كه برخي از تحليل‌گران مطرح مي‌كنند اين است كه ادامه مذاكرات بي‌نتيجه ممكن است ارتباطي به انتخابات رياست جمهوري آمريكا و يا مسائل ديگر سياسي داشته باشد.

شايد قصدي براي طولاني كردن مذاكرات بي‌نتيجه دركار باشد

وي افزود: براي اين كه اين تصور به وجود نيايد كشورهاي 1+5 بايد صريح و روشن وارد موضوعاتي شوند كه مورد توافق بوده و مبناي مذاكرات، معاهده ان‌.پي‌.تي است و قرار شده اقدامات متقابل، هم‌سطح و هم وزن انجام شود تا مرحله به مرحله هم حقوق ما به رسميت شناخته شود و هم ابهامات و نگراني‌هاي طرف مقابل برطرف شود؛ بنابراين هر اقدامي خارج از توافقات صورت گيرد برگشت به عقب است و ادعاهاي جديد كه مذاكرات را مي‌تواند به بن‌بست بكشاند مي‌تواند تداعي كننده اين باشد كه شايد قصدي براي طولاني كردن مذاكرات بي‌نتيجه دركار باشد.

سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به اين پرسش كه مانور موشكي سپاه پاسداران چه پيام خاصي به كشورهاي فرامنطقه‌يي و متحدان آن‌ها دارد؟ گفت:‌ پيام مانور موشكي سپاه اين است كه كشور ما با اقتدار كامل آماده برقراري امنيت منطقه خليج فارس و امنيت عبور و مرور محموله‌هاي نفتي و عرضه مناسب انرژي است. اين شرايط تامين كننده امنيت منطقه خواهد بود و اقدامات كشورهاي اروپايي و آمريكا تهديد كننده امنيت منطقه است.

مهمان‌پرست در مورد پيگيري سرنوشت مهندسان ايراني ربوده شده در سوريه گفت: پيگيري‌ها در اين رابطه ادامه دارد و تمام تلاش ما از طريق مسوولان سوري، كشورهاي همسايه و كساني كه به نحوي در ارتباط با ناآرامي‌هاي داخل سوريه هستند ادامه خواهد يافت. اميدواريم به زودي شاهد آزادي همه اتباع ما كه به دست نيروهاي مسلح در داخل سوريه گرفتار شده‌اند و ساير مهندسان ايراني باشيم.

به گزارش ايسنا، مهمان‌پرست در ابتداي اين نشست با تبريك اعياد شعبانيه، ضمن گرامي‌داشت ياد شهداي ايران در حادثه سقوط هواپيماي مسافربري بر فراز خليج فارس اين اقدام را توسط آمريكا محكوم كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha