عضو هيات علمي دانشكده معارف اهل بيت (ع) با بيان اينكه موفقترين ازدواجها مربوط به ازدواجهاي همسنها با يكديگر است، گفت: نسبت ازدواج به طلاق در اين گروه از بقيه گروهها بيشتر است، يعني اين گروه ازدواج موفقتري داشتهاند، بنابراين بايد ازدواج همسالان را به شرط آنكه از لحاظ بلوغ عقلي به هم بخورند را نهادينه كنيم.
به گزارش خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر اميرحسين بانكي پورفرد در نشست علمي تخصصي «موانع ازدواج دانشجويان» كه در محل پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامي برگزار شد، با تاكيد بر اينكه ميانگين سن ازدواج در پسرها بالا نرفته و چيزي كه باعث شده سن ازدواج را بالا ببينيم، افزايش تجرد است، گفت: بر اساس آمار در سال 45 ميانگين سن ازدواج در آقايان 25 بوده است كه اين رقم در سال 89 به 26 سال رسيده است، بر اين اساس ميانگين سن ازدواج مردان طي 44 سال گذشته تنها يك سال افزايش داشته است كه مشاهده ميشود ميانگين سن ازدواج در آقايان بالا نرفته است.
وي افزود: همچنين ميانگين سن ازدواج خانمها درسال 45، 18.4 بوده است كه اين رقم در سال 89 به 22 سال افزايش يافته است. درواقع اين آمار ميانگين سن ازدواج زنان 3.5 سال افزايش را نشان ميدهد.
دلايل تجرد در جامعه
رييس دانشكده معارف اهلبيت (ع) دانشگاه اصفهان با اشاره به دلايل تجرد در جامعه، گفت: آقايان از يك سني به بالاتر به دلايلي همچون سختگيري و ... احتمال ازدواج در آنها كاهش و در خانمها نيز اميد ازدواج كاهش مييابد.
وي با رد اين نكته كه اگر مساله اشتغال و مسكن جوانان حل شود، مشكل ازدواج حل ميشود، تصريح كرد: در اين زمينه موضوعات عميقتري دخالت دارد كه مربوط به مباحث فرهنگي و نگرش است.
ارتباط اصليترين مانع ازدواج شده است
وي باز شدن دايره ارتباطهاي سالم و ناسالم دختران و پسران را از موانع بحث ازدواج عنوان كرد و گفت: هر چه دايره ارتباط بازتر شود، دايره ازدواج كمرنگتر ميشود و ارتباط اصليترين مانع ازدواج شده است، در واقع به عنوان كسي كه 10 سال در اين حوزه كار كردهام ميتوانم عنوان كنم كه فضاي ارتباطي فضاي تجرد را زياد ميكند. به عنوان نمونه خيلي اوقات خانمها در مسير ارتباط و منتظر شدن شرايط ازدواج براي فرد مقابل سن طلايي ازدواج خود را از دست ميدهند و در واقع نگاه دختران به ارتباط، ازدواج است. درصورتي كه بسياري از پسران در ارتباط نگاهشان ازدواج نيست بلكه نگاهشان جايگزين ازدواج است.
عضو هيات علمي دانشكده معارف اهلبيت (ع) ديگر عوامل كاهش رقبت جوانان به ازدواج را طلاق عنوان كرد و گفت: در حال حاضر در شهر تهران معادله ازدواج به طلاق 3 به يك شده است كه اين موضوع جوانان را براي ازدواج نگران ميكند.
وي پايين آوردن سن ازدواج را راهكاري براي حل مشكلات ذكر شده عنوان كرد و گفت: هر يك سالي كه به سن ازدواج دختر و پسر اضافه ميشود، پديده مشكلات نيز افزايش مييابد. در اين زمينه بايد اين شهامت را داشته باشيم كه بحث ازدواج دختران دبيرستاني و ازدواج دانشجويي پسران را زياد كنيم و درواقع پايين آوردن سن ازدواج از حد موجود دقيقا بازگشت به فرهنگ اسلامي خودمان است.
بانكي پورفرد با بيان اينكه جامعه نيز متوجه خطرهاي ازدواج سن بالا شده است، گفت: به عنوان نمونه مشاهده ميشود كه ازدواجهايي كه در يك سال گذشته صورت گرفته است، كاهش سن ازدواج را نشان ميدهد.
عضو هيات علمي دانشكده معارف اهلبيت (ع) ادامه داد: وقتي سن ازدواج پايين بيايد، قدرت خانوادهها نيز بيشتر ميشود. در اين زمينه بايد متذكر شد كه تربيت در خانوادهها بايد به نحوي باشد تا جوانان را به بلوغ عقلي و اجتماعي لازم براي ازدواج برسانند، تا افراد پس از ازدواج دچار مشكل نشوند.
بحث تفكيك جنسيتي كلاسها انتخابي باشد
وي با اشاره به بحث جداسازي كلاسها با تاكيد بر اينكه بايد در اين زمينه يك آزادي عمل براي دانشجويان ايجاد شود، تصريح كرد: هر زمان كه بحث تفكيك مطرح ميشود، سريعا يك موجي ايجاد ميشود در حالي كه بايد در جداسازي بحث انتخاب آزاد را پيشنهاد كنيم و هم كلاس اختصاصي و هم محيط اشتراكي ايجاد كنيم كه با اين اقدام قطعا كلاسهاي اختصاصي زودتر پر ميشود.
عضو هيات علمي دانشكده معارف اهلبيت (ع) تعداد دختران هرگز ازدواج نكرده را در سال 85 در رده سني 20 تا 34 سال، بيش از سه ميليون نفر و تعداد پسران هرگز ازدواج نكرده را در رده سني 25 تا 39 سال يك ميليون و 700 هزار نفر عنوان كرد و گفت: در ميانگين با اختلاف سني پنج سال، بر فرض اينكه تمام پسران هم ازدواج كنند براي حدود نيمي از دختران هيچ پسري نيست و در واقع معادل يك ميليون و 600 هزار نفر از دختران، هيچ پسري را براي ازدواج نخواهند يافت. اين در حالي است كه اگر ميانگين اختلاف سني بين 2 تا 3 سال قرار گيرد تعادل جمعيتي برقرار ميشود.
انتهاي پيام
نظرات