«عاشیق ایمران حیدری» با اجراي قوپوز نوازی در تالار هنرسرای خورشید اصفهان به روی صحنه رفت.
به گزارش خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، این برنامه شامگاه گذشته ـ 19 خرداد ماه ـ با دعوت از «عاشیق ایمران حیدری» برگزار شد.
عاشيق ايمران که نوازنده و سازنده ساز «قوپوز» - معروف به ساز عاشیقی است - تا كنون با همراهي «حسین علیزاده»، ارکستر رادیو آذری تهران به عنوان نوازنده سولو قوپوز و نیز گروه موسیقی «رستاک» همکاری داشته است.
این نوازنده چیرهدست که کنسرتهای متعددی در سراسر ایران و نیز در کشورهای آذربایجان، آلمان، فرانسه، ایتالیا و سوئد اجرا کرده است، در میان تشویق تماشاگران به روی صحنه آمد و درباره موسیقی عاشیقی گفت: عاشیقهای آذربایجان وارث بر حق خنیاگران قدیمی هستند که از دیرباز در ایران و در بسیاری از قسمتهای مشرقزمین زیستهاند.
او افزود: این موسیقی حدود پنج یا شش هزار سال قدمت دارد و ریشه اصلی آن در منطقه بینالنهرین و مردمان سومری بوده است و در طول تاریخ به نامهای «گوسان» و «اوزان» نیز خوانده شدهاند.
این نوازنده ادامه داد: در گذشته اوزانها بیشتر به روایت داستانها ميپرداختند و موسیقی سهم کمتری داشته است.
حیدری با اشاره به آداب عاشیقی همچون «استاد نامه»،«نصیحتنامه» و «وجود نامه» ، بیان کرد: «قوپوز» مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته که در ابتدا 9 سیم، 9 پرده و 9 تکهچوب داشت و در حال حاضر برخی استادان تا 22 پرده هم بر روی این ساز اضافه میکنند.
عاشيق ايمران در پايان سخنانش ،اجرا را آغاز كرد.
قطعاتی که براي اين برنامه انتخاب شده بود، گاه با کلام بود که با اجرای خود نوازنده، به صورت دکلمه و آواز آذری خوانده میشد.
آهنگی از «عاشیق قربانی» قطعهای بود که شور و شوق بسیاری در میان جمعیت ایجاد کرد كه حال و هوای جنگ، صدای تاختن اسبان، فضای پر تلاطم و حزنانگیز آن را به ذهن متبادر میساخت.
به گزارش ایسنا،در پايان اين اجرا تقدیرنامهای با حضور محمد ایزدخواستی( مدیر هنرسرای خورشید)، محمد وطنی( کارشناس موسیقی ) و مزدک ( شاعر اصفهانی) به این هنرمند اهدا شد.
انتهاي پیام
نظرات