تيم ملي واليبال ايران در مهمترين بازي رقابتهاي انتخابي المپيك با نتيجه 3 بر صفر مغلوب صربستان شد تا قهرمان اروپا با كسب ششمين پيروزي خود و 18 امتياز به عنوان قهرمان اين رقابتها جواز حضور در المپيك لندن را كسب كند و سرنوشت ايران به روز پاياني و عملكرد ساير تيمها كشيده شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، تيم ملي واليبال ايران در ششمين مسابقه خود از رقابتهاي انتخابي المپيك به مصاف صربستان مدعي اصلي اين رقابتها رفت. صربستان قهرمان واليبال قاره اروپا پنج ديدار نخست خود را با پيروزي پشت سر گذاشته بود و با 15 امتياز در صدر جدول ردهبندي اين رقابتها جاي داشت. در مقابل تيم ملي ايران با چهار پيروزي و يك شكست و 11 امتياز در رده دوم قرار گرفته بود. تيم ملي واليبال ايران در يكسال گذشته سه بار برابر صربستان به ميدان رفته بود. در مسابقات جام جهاني مليپوشان واليبال ايران قهرمان اروپا را 3بر2 شكست داده بودند. همچنين در دو بازيهاي تداركاتي يك پيروزي و يك شكست 3 بر 2 نصيب هر دو تيم شده بود اما در اين مسابقه ايران در رقابتي نفس گير كه دو ست آن به امتياز 30 كشيده شد، مسابقه را واگذار كرد.
ست نخست:
تيم واليبال صربستان يكي از سرعتي ترينتيمهاي حال حاضر اروپاست و پاسور اين تيم بيش از نيمي از پاسهاي خود را به سرعتي زنها ميدهد. اين نكتهاي بود كه در شروع بازي با ايران كاملا مشهود بود. بازيكنان نامدار صربستان با تمركز روي آبشارهاي سرعتي بالاتر از دستان موسوي و نادي خيلي زود چند امتياز از ايران جو افتادند. اما سرويسها خوب فرهاد قائمي و بازيسازي بينقص از سعيد معروف اجازه نداد تا اختلاف امتيازها زياد شود. امير غفور با دست سه مدافع روي تور حريف كار ميكرد و آنقدر محكم ضربه ميزد تا سد دفاعي مستحكم صربها فرو بريزد.
بازيكنان صربستان خيلي خوب سرويس ميزدند. ايران با امتياز 14بر10 از حريف خود عقب افتاده بود. در حالي كه آبشارهاي سرعتي موسوي دفاع ميشد امير غفور از پشت خط مهار نشدني نشان مي داد. بازيكنان ايران كاملا جنگنده ظاهر شده بودند. سعيد معروف در اين ديدار خوش درخشيده بود و با بازيسازيهاي تماشايي خود نظم دفاعي حريف را بر هم ميريخت. وقتي محمد موسوي و امير غفور با دو آبشار ديدني اختلاف امتياز را به عدد يك كاهش دادند سرمربي صرب ها مجبور شد تا وقت استراحت بگيرد تا تيمش را به بازي برگرداند.
اما موتور تيم ايران تازه روشن شده بود. امير غفور همچنان براي ايران امتياز ميگرفت. غفور به روزهاي اوج خود بازگشته بود. فرهاد قائمي امتياز بيستم را براي ايران به ارمغان آورد و در آغوش ولاسكو جاي گرفت. ايراني كه چهار امتياز از حريف عقب بود حالا سه امتياز جلو افتاده بود. سرمربي صربها با تعويضهاي پياپي سعي داشت تا تيمش را به بازي برگرداند. اما انگار چارهاي جز تسليم شدن نداشت.
ايران با امتياز 24 بر 21 از حريف خود پيش افتاده بود. بازيكنان نامدار صربستان كاملا مقهور توانايي تيم ايران شده بودند و انتحاري بازي ميكردند. روي دو اشتباه بازيكنان ايران در دريافت صربستان به يكقدمي ايران رسيد تا ولاسكو براي آرام كردن جريان بازي وقت استراحت بگيرد. تجربه صربها به كمك آنها آمده بود. تك دفاع صربستان آبشار سرعتي نادي را دفاع كرد تا همه چيز برابر شود و كواكوييچ با آبشار غافلگير كننده خود ايران را عقب انداخت.
هيچ يك از دو تيم سر تسليم شدن نداشتند و از توپهاي برگشتي نهايت استفاده را ميبردند. صربها در اين لحظههاي حساس دو امتياز پياپي سرويس را از دست دادند. فياضي به ميدان رفت تا براي ايران سرويس بزند. سعيد معروف و فرهاد ظريف با چنگ و دندان توپها را جمع ميكردند. قائمي اجازه نميداد ايران تسليم شود. دفاع خوب موسوي ميتوانست براي ايران امتياز بگيرد اما داور معتقد بود كه توپ به اوت رفته است.
مهدوي هم به ميدان رفت. بازي همچنان ادامه داشت. صربستان 29-28 جلو بود. سرانجام جاي خالي فرهاد قائمي از پشت آنتن روي تور عبور كرد تا ايران در ست نخست با امتياز30-28 مغلوب شود.
ست دوم:
ست دوم هم براي هر دو تيم پاياپاي پيش ميرفت. صربها كه ميخواستند از همين ابتدا فاصله امتيازها را زياد كنند سرويسها پرشي موجي خطرناكي را به نمايش ميگذاشتند. در مقابل بازي خوب سرعتي از معروف و موسوي هر دو تيم را در امتياز 4 برابر كرد. در حالي كه سه دفاع براي مهار غفور پريده بودند معروف توپ را به زريني ميسپارد و حمزه نيز آبشارهاي قدرتي خود را در قلب زمين حريف مينشاند. ايران با اختلاف يك امتياز از حريف پيش افتاده بود. صربستان روي بازي سرعتي راحت امتياز ميگرفت. امير غفور با يك پرواز تماشايي امتياز 8 را براي ايران به ارمغان آورد تا وقت استراحت فني نخست 8- 7 به سود شاگردان ولاسكو تمام شود.
نيكولا كواكويچ با آبشارها و سرويسهاي قدرتي خود دريافت كنندههاي ايران را آزار ميداد و سرانجام موفق شد تا تيمش را دو امتياز جلو بياندازد. خطاي تور بازيكن صربستان يك امتياز براي ايران همراه داشت. تمركز تيم ايران روي سرويسهاي "صد" و ريسكي بود. همين موضوع موجب شده بود تا ايران زياد سرويس خراب كند. حمزه زريني خيلي خوب قدر پاسهاي بينقص معروف را ميدانست و دور از دستان دفاع وسط حريف آبشار مي زد. هر بار كه توپ روي دست امير غفور قطر پاسور تيم ايران ميرسيد دفاع صربستان تسليم ميشد. با اين حال دفاع سه نفره حريف آبشارهاي نادي و قائمي را مهار ميكردند و مهاجمان ايران به سختي ميتوانستند سد دفاعي بلند صربستان را بشكنند.
هر دو تيم در امتياز 17 برابر بودند. دو اشتباه پياپي صربها موجب شد تا ايران در امتياز 19 از حريف جلو بيافتد و سرمربي صربستان باز هم وقت استراحت بگيرد. اتناسوويچ در اين ست هم به ميدان رفت تا از پشت خط دفاع ايران را برهم بريزد. اگرچه اين تعويض جواب داد و او بلافاصله بعد از ورود به زمين يك امتياز گرفت اما امير غفور در تيم ايران دست كمي از همتايش نداشت و همچنان از تمام پاسهاي معروف امتياز ميساخت.
باز هم سرويس صربها خراب شد تا ايران در امتياز 23 يكبار ديگر جلو بيافتد. مهدوي و فياضي باز هم به ميدان رفتند. اما بلافاصله معروف به زمين برگشت. هر دو تيم در امتياز 24 برابر بودند كه هوشمندي سعيد معروف و پرواز تماشايي پوريا فياضي ايران را جلو انداخت. سرمربي صربها باز هم وقت استراحت گرفت. ايران تا پيروزي در اين ست تنها يك امتياز فاصله داشت. اما صربستان باز هم روي آبشار سرعتي امتياز گرفت.
اتناسوويچ سرويس را خراب كرد و موسوي هم با دفاع ناقص موجب شد تا باز هم دو تيم در امتياز 26 برابر شوند. خطاي تور صربها يك امتياز براي ايران در پي داشت. در مقابل قائمي هم سرويس را خراب كرد. دو تيم روي اشتباه يكديگر امتياز ميگرفتند. سرانجام امير غفور هم دفاع شد. معروف كه ميديد دفاع حريف دستش را خوانده اينبار به فياضي پاس داد و پوريا هم دفاع حريف را شكست. موسوي سرويساش را خراب كرد و دفاع روي تور ايران هم سرانجام تسليم شد تا ست دوم هم با امتياز مشابه 30-28 به سود صربستان تمام شود.
ست سوم:
تيم ايران كه در ست سوم قدري انگيزه خود را از دست داده بود خيلي زود از صربستان دو امتياز عقب افتاد. سرعتي زنهاي تيم ايران با تاكتيك تيم حريف كاملا از كار افتاده بودند. صربستان در آستانه كسب سهميه المپيك قرار داشت. ولاسكو وقت استراحت گرفت تا بازيكنانش را به بازي برگرداند. ايران خوب بازي ميكرد اما انگار قد مليپوشان به صربها نميرسيد.
صربستان خيلي خوب از سرويس امتياز ميگرفت و اجازه نميداد توپهاي سالمي به سرعتيهاي ايران برسد. عليرضا نادي در اين ديدار نسبت به بازي هاي قبل كم فروغتر نشان ميداد. سعيد معروف هم سرويس خود را خراب كرد تا همچنان درصد خطاي سرويس ايران بالا برود. هنوز براي كسب حداقل دو امتياز دير نشده بود . استراكوويچ سوسا مهاجم بلند قامت صربستان بالاتر از دست سه دفاع ايران توپ ميزد.
رضا قرا و مهدوي به بازي رفتند تا ولاسكو يكبار ديگر به دو تعويض روي آورد. ايران باز هم سرويس از دست داد. قائمي به سختي براي ايران امتياز گرفت. صربها 22 بر 19 پيش افتاده بودند. در ادامه امتيازها به صورت رالي رد و بدل شد تا در نهايت وقتي نادي سرويس خود را خراب كرد صربها 25 - 22 برنده شوند.
تيم ملي ايران در نهايت با نتيجه 3بر صفر و امتيازهاي ( 30-28، 30-28 و 25- 22) مغلوب صربستان شد تا تعبير روياي المپيكي شدن واليبال ايران به اما و اگرهاي بازيهاي امروز و فردا بكشد. صربستان با اين برد 18 امتيازي شد و به المپيك رسيد و ايران در امتياز 11 باقي ماند.
تيم ملي واليبال ايران فردا در آخرين مسابقه انتخابي المپيك ساعت 14 و 35 دقيقه به مصاف ژاپن ميزبان اين رقابت ها ميرود.
**جدول رده بندي رقابتهاي انتخابي المپيك
1- صربستان 18 امتياز ( 6بازي)
2- استراليا 12 امتياز (6بازي)
3- ايران 11 امتياز ( 6بازي)
4- ژاپن 11 امتياز (6بازي) ( معدل امتياز شماري كمتر)
5- چين 11 امتياز (6بازي) ( معدل ست شماري كمتر)
6-كره 6 امتياز (6بازي)
7-ونزوئلا 3 امتياز (6بازي)
8-پورتوريكو بدون امتياز (6بازي)
**نتايج كامل روز ششم :
ايران صفر ـ صربستان3
ونزوئلا يك ـ چين3
استراليا 3ـ كره جنوبي يك
ژاپن3 ـ پورتوريكو، صفر
** برنامه روز آخر رقابتهاي انتخابي المپيك:
** 21 خرداد 1391
صربستان ـ ونزوئلا، ساعت 6:30
چين ـ استراليا، ساعت 9:00
كره جنوبي ـ پورتوريكو، ساعت 11:30
ژاپن ـ ايران، ساعت 14:35
انتهاي پيام
نظرات