دومين نشست تخصصي همايش بينالمللي اخلاق و سياست در سيرهي علوي از ديدگاه امام خميني (ره) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نورالدين شيرين ـ سردبير مؤسسهي القدس تركيه ـ در اين نشست با اشاره به خاطراتش از ديدارش با امام (ره) و بيانات ايشان در حمايت از مظلومان فلسطين، گفت: كساني كه در مقابل ظلم ساكت بودهاند، هيچگاه همراه امام (ره) نبودند و نخواهند بود، آنها فقط دروغگويان هستند.
او با انتقاد از سياستها و اقدامات مقامات دولت جمهوري آذربايجان در قبال مسلمانان اين كشور بيان كرد: چرا دربارهي برخوردهاي تند و احكام زنداني كه براي مبلغان اسلامي در جمهوري آذربايجان صادر شده است، سكوت ميشود؟ امام (ره) ميگويد اگر در جايي اسلام مورد تهديد است من آنجا نمينشستم، من آنجا ساكت نيستم. من آنجا از اين ظلم چشمپوشي نميكنم؛ اما چه شد ما را وادار كردند كه تنها دربارهي مسائل تئوريك صحبت كنيم و امور را بهدست صهيونيستها سپردند.
وي اظهار كرد: امروز در سيوسومين سالگرد پيروزي انقلاب و بيستوسومين سالگرد رحلت امام (ره) به شدت عليه انقلاب اسلامي و امام (ره) و حزبالله اعلام جنگ كردهاند. كجايند دوستداران حزبالله، انقلاب اسلامي و آنها كه نان و نمك انقلاب را خوردند؟ اگر آل سعود درصدد تهديد انقلابهاست، واي به حال مسلمانان، واي بر ما. آل سعود و پادشاه عبدالله، نامردترين شخص روي زمين هستند. مشتهاي ما بايد بر دهان آنها كوبيده شود.
او ادامه داد: كجايند دوستداران انقلاب و امام خميني (ره)، ما جنگ را شروع كرديم، اما اگر عليه انقلاب، ايمان ما و حزبالله جنگ شروع كنند، ما عليه آنها ميجنگيم. وابسته شدن به امام (ره) و انقلاب اينگونه است، كسي با امام (ره) دست به تجارت نزند، كسي اگر امام را دوست دارد به ميدانهاي جنگ بيايد.
وي گفت: آل خليفه مانند موشي كوچك در بحرين است. ديكتاتوري بحرين و قطر عليه ما اعلام جنگ ميكنند، اين خرگوشها را نگاه كنيد. دوستان از ما اين جرأت را ميگيرند. بيهوده اينجا ننشينيم و اينجا نان و نمك بخوريم. دوست بحريني من فرياد واي مسلمانان ميزند. نبايد مساجد ويران شوند و قرآنها آتش بگيرند. كسي كه اينجا ميآيد بايد بگويد با كسي كه همراه توست دوستم و با كسي كه دشمن توست دشمنم.
او اضافه كرد: اگر در سالگرد امام (ره)، آل سعود سخن از جنگ با امام (ره) و انقلاب ميزند، وظيفهي ما شكستن دستها و پاهاي آنهاست. ديگر وظيفهاي نداريم.
به گزارش ايسنا، كوثر شاهين از سوريه نيز در ادامهي اين نشست اشعار خود را دربارهي امام (ره) خواند.
همچنين شيخ محمد بيان از سنگال با تأكيد بر ضرورت وحدت ميان مسلمانان، گفت: بايد تلاش كنيم از هرگونه تفرقه و جدايي پرهيز كنيم. بايد از كساني كه از تفرقه سخن ميگويند، خود را دور نگه داريم.
وي ادامه داد: امام (ره) با بهرهگيري از رهنمودهاي پيامبر اكرم (ص) تفرقه را بين مسلمانان از ميان برد. اگر همه ما با هم وحدت داشته باشيم، ميتوانيم از صلحي بين جوامع اسلامي حمايت كنيم كه جايگاه مسلمانان را روز به روز تحكيم بيشتري بخشد.
اين محقق سنگاني گفت: قوميت نبايد تهديدكنندهي وحدت جوامع باشد، بلكه اين افكار و وابستگي ملي و قومي بايد عامل وحدت و همبستگي ميان افراد جامعه باشد.
به گزارش ايسنا، جمهي ـ سردبير روزنامهي المرئي لبنان ـ با اشاره به سيرهي امام علي (ع) گفت: علي (ع) اخلاق و سياست را در وجود خود متجسم خواست و سياست خود را با اخلاق و ارزشها عجين كرد؛ اما امروز نياز مبرمي در اين دنياي پر از ظلم داريم. بنابراين امام خميني با اخلاق علوي، سياست را در چارچوب حق، عدالت، وحدت و همبستگي در پيش گرفت و اين شعار را سر داد كه انقلاب ما يك انقلاب انساني است و فرياد زد كه اي مسلمانان جهان وحدت خود را حفظ كنيد. اين اخلاقي است كه امام خميني (ره) در سياست به اجرا درآورد. بنابراين بايد سياست ما در چارچوب اخلاق اسلامي باشد. اين سيره باعث شد نام امام (ره) تا ابد در ياد ملتها جاودان بماند.
در ادامهي اين نشست، سيدحسن الصادقي ـ استاد دانشگاه عمان ـ گفت: سخن از اخلاق و سياست، انگيزهاي را ايجاد ميكند تا آنچه را كه در طول تاريخ بر ما گذشته است، بازخواني كنيم. وجود يكسري از انسانها، بسيار در اين مسير برجسته است. امام (ره) عمر شريف خود را براي خدمت به اسلام اختصاص داد و در اين رابطه متحمل مشكلات زيادي شد. اگر به سيرهي امام (ره) نگاه كنيم، ميبينيم اقدامات او با علي ابن ابيطالب (ع) بسيار شبيه است.
وي افزود: خاستگاه امام خميني (ره) هم اين بود كه انسان بايد براي رسيدن به كمال مورد نظر خداوند، خودسازي را پيشهي خود قرار دهد و همهي اينها براساس اخلاق است و سياست هم بايد براساس اخلاق باشد.
دكتر سيدقائم حسين از هندوستان نيز بيان كرد: ما بايد نظام شايستهسالاري و ارزش بنيادي ايجاد كنيم و نقش گفتمان با ايران، نقش بزرگي براي جهان اسلام است. مذاهب به رهنمودهاي جهان اسلام نياز دارند.
او با بيان اينكه حضرت علي (ع) عليه ظلم و تباهي جهان ايستاد، ادامه داد: امام خميني (ره) با ظالمان جنگيد، همانطور كه حضرت علي (ع) فرمودند كه بايد در مقابل ظالمان ايستاد.
وي افزود: ما بايد از رهنمودهاي درست استفاده كنيم. ايران عليه آمريكا و سلطهگران مبارزه ميكند و محتاط است كه ارزشهاي درست را دنبال كند.
فرهانه گل سين علي از پاكستان هم گفت: انقلاب ايران، انقلاب اسلامي است نه انقلاب ايراني. اين انقلاب امروز همه را به خود جذب كرده است. در كل جهان هر كسي كه حريتپسند است و آزادي ميخواهد، بر گرد اين انقلاب است. اين سياست اخلاق بود كه همهي ما را بر گرد هم جمع كرد.
وي افزود: اگر ميخواهيم اين سياست را دنبال كنيم بايد به خط امام (ره) باشيم تا پيروز شويم.
كمال عمران از تونس نيز بر ضرورت وحدت ميان جوامع اسلامي تأكيد كرد.
همچنين عبدالعظيم مبين از افغانستان دلنوشتههاي خود را دربارهي امام خميني (ره) خواند.
به گزارش ايسنا، سيدطاهر امين از تونس نيز گفت: سياست امروز از ارزشهاي اخلاقي جدا شده، بهگونهاي كه بحراني در نظام ارزشي جهان ايجاد شده و اين معادله اكنون در جهان حاكم شده است كه هر كسي بايد با سلاح خود از خود دفاع كند وگرنه توسط ظالمان نابود خواهد شد.
او اضافه كرد: امام علي (ع) قيمت گراني را بهدليل شجاعت و پيروي از اصول اخلاقي پرداختند. ايشان جانشان را از دست دادند. حضرت علي (ع) ارزشهاي اخلاقي را در سياست خود آميختند و اين امر دشمنان را عليه ايشان برانگيخت.
انتهاي پيام
نظرات