دومين جشنواره فرهنگي و هنري « بر آستان افتاب» به بهانه بيست و سومين سالگرد ارتحال امام خميني (ره)، بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در سالن همايشهاي برج ميلاد آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار بخش تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين مراسم كه شامگاه گذشته ـ 8 خرداد ماه ـ در سالن همايشهاي رودكي برج ميلاد برپا شده بود، سيدجواد شوشتري ـ رئيس هيات مديره برج ميلاد ـ با خيرمقدم به حاضران و اعضاي بيت امام(ره) گفت: شهرداري تهران هر ساله خود را مكلف ميداند تا در خدمت مجاوران و زائران حرم حضرت امام (ره) باشد و از اواخر سال قبل، جلسه هماهنگي اين برنامه برگزار شده بود تا طي اين چند روز ميهمانان مرقد حضرت را به بهترين شكل ميزباني كنيم و بهترين خدمات رفاهي و فرهنگي را براي آنها فراهم نماييم.
او تصريح كرد: شهرداري تهران ايام ارتحال حضرت امام (ره) را بهانهاي ميداند تا افكار ايشان را در حد امكانات خود به نسلهاي جديد منتقل كند بنابراين در اين راستا، تمام تلاش ما ، برپايي نمايشگاههاي موقت و فضاهايي تجهيز شده است تا آنچه را كه حضرت دوست داشتند و به واسطه آن ملتي را شيفته خود كردند به نسلهاي بعد منتقل كنيم.
رئيس سازمان زيبا سازي شهر تهران در بخش ديگري از سخنان خود عنوان كرد: ميخواهيم از اين فرصت استفاده كنيم تا جوانان در طول سال اين رويداد را پيگيري كنند و به دنبال بيانات گوهربار حضرت باشند، زيرا ما همگي مديون ايشان هستيم و اين مملكت سربلندي و استقلال خود را از زحمات ايشان كسب كرده است.
شوشتري خاطر نشان كرد: اگر امروز به عنوان كشوري مستقل تاثير گذار ،حساس و مهم در منطقه نقش پيدا كردهايم به خاطر حضور و جايگاه ايشان است. لذا وظيفه داريم تا دستاوردهاي اين حضرت را به فرزندانمان انتقال دهيم و فراموش نكنيم كه اين مملكت استقلال و آزادي خود را با چه خونها و زحماتي به دست آورده است.
اين مسوول با اشاره به نقش برج ميلاد و ساير مراكز فرهنگي هنري در تحقق چنين اهدافي بيان كرد: برج ميلاد در خدمت نمايشگاههايي است تا بتواند اين زندگي پر تلاش ،پرمعنويت و پربركت حضرت امام (ره) را در شكل هنر به شما انتقال دهد و سالگرد ايشان بهانهاي است تا به يادشان دور هم جمع شويم بنابراين اميدواريم ادامه اين راه به پرچم دار اصلي يعني حضرت ولي عصر (عج) برسد و همه ما با ديدن ايشان به آن كمال دست يابيم.
شوشتري در پايان سخنان خود تصريح كرد: اين حركت و برگزاري دومين جشنواره «بر آستان آفتاب» را به فال نيك ميگيريم و اعلام ميكنيم كه مجموعه برج ميلاد اين آمادگي را براي معرفي بهتر و بيشتر انديشههاي حضرت امام(ره) به مردم ايران و جهان دارد.
در ادامه اين مراسم سهرابي نژاد ـ شاعر- در وصف حضرت امام (ره) اشعاري را خواند، سپس حجت الاسلام سيد علي خميني ـ نوه حضرت امام خميني (ره) ـ به سخنراني پرداخت.
او گفت: هر نمايشگاه و كار هنري و اساسا هر رويداد فرهنگي هنري به دو دستهي يك لايه و دو لايه تقسيم بندي ميشود.
سيدعلي خميني با ارزيابي جزئيات اين دو قسمت از فعاليتهاي فرهنگي و هنري عنوان كرد: كارهاي يك لايه آن دسته از فعاليتهايي هستند كه براي برخي مقاصد انجام ميشود و صرفا يك نمايشگاه و يا كار هنري هستند و به درد همين يك ساعت ميخورند تا تماشاگر از آن ديدن كند و بعد از آن هم تمام ميشود.
او سرگرمي،دور شدن از ناملايمات دنيا،شادي و مواردي را از اين دست را از جمله كاركردهاي اين دسته از فعاليتهاي فرهنگي و هنري دانست و افزود: قطعا چنين رويدادهايي در جايگاه خود بسيار ارزشمند هستند، اما دسته دوم از فعاليتهاي فرهنگي هنري در دو لايه تقسيم بندي ميشود و ارزش بيشتري دارند زيرا نمايشگاه و آثار فرهنگي هستند كه هدف ويژهاي را در پشت سر خود دارند.
سيد علي خميني ادامه داد: اين دسته از فعاليتها علاوه بر لايه اول، يك لايه دروني نيز دارند كه مخاطب را با خود همراه ميكند و زماني كه تماشاگر در مواجه با اين رويداد فرهنگي قرار ميگيرد، جداي از زيباييهاي سوري يك چيزي را با خود ميبرد كه همان هدف اين لايه دروني است.
او در ادامه سخنانش خطاب به برگزار كنندگان فعاليتهاي فرهنگي هنري گفت: شما بايد در دو حوزه كار كنيد يعني اول لايه نخست از نمايشگاههايتان را بشناسيد و در گام بعدي فراتر از يك نمايشگاه و ظواهر آن به دنبال آن هدف اصلي باشيد. يعني اين شعار را مطرح كنيد كه آيا فراتر از نمايشگاه ظاهري، تابلوها و آثار فرهنگي هنري به دنبال چيزي هستيد يا نه؟!
نوه حضرت امام خميني (ره) سخنانش را اينگونه ادامه داد: اگر پاسخ شما به اين سوال منفي است، پس يك نمايشگاه يك لايه است اما اگر جواب شما مثبت است پس بايد در وراي ظاهر نمايشگاه به تبيين اهداف فرهنگي خود و مهمتر از آن برقراري ارتباطي سازنده ميان لايهي اول و دوم نيز بپردازيد.
به گفته او؛ مادامي كه تناسب ميان اين دو لايه برقرار نباشد قطعا كار فرهنگي درست نخواهد بود و اين نكته درباره تمامي رويدادهاي فرهنگي هنري صدق ميكند. در حالي كه خيلي وقتها از اين بخش غافل ميشويم.
سيدعلي خميني خاطر نشان كرد: بسياري از هنرمندان و دلسوزان عرصه فرهنگي با اين بخش از كار فرهنگي هنري آشنايي ندارند. در حالي كه يك رويداد فرهنگي با يك كار شعاري و يا سخنراني متفاوت است. اشكال ما نيز در نداشتن و بلد نبودن اساس كار فرهنگي هنري است و بايد به اين لايه دروني در فعاليتهايمان توجه كنيم.
او برقراري ارتباط ميان لايه اول و دوم را كاري بسيار مشكل دانست و افزود: مهمترين هدف از انجام هر فعاليت فرهنگي هنري برقراري صحيح اين ارتباط است و قطعا در چنين نمايشگاهي نيز شما بايد روي اين بخش كار كنيد. يعني براي بزرگداشت امام (ره) بايد از بخش ظاهري عبور كنيد و بدانيد كه تنها نام امام (ره) مطرح نيست بلكه در كنار آن بايد آرمانهاي ايشان نيز مورد بررسي قرار بگيرد، زيرا اگر امروز نام و شخصيت امام (ره) زنده مانده است به دليل اهميت آرمانهاي ايشان است.
سيدعلي خميني با طرح اين سوال كه چگونه امام (ره) از يك شخصيت عادي به يك چهره مردمي و جهاني مبدل ميشود،گفت: اگر بزرگداشتي براي ايشان ميگيريم بايد بدانيم كه امام (ره) در تاريخ زنده ماند و هويت نظام برخواسته از آرمانهاي ايشان است و بايد اين بخش را جدي پيگيري كنيم.
او اضافه كرد: لايه اول نمايشگاههاي ما شخصيت امام و زيبايي هاي بصري كار ايشان است اما در لايه دوم بايد به شكل هنرمندانهاي آرمانهاي اصيل ملت ايران را كه برخواسته از نيازهاي تاريخي اين ملت بوده نسل به نسل منتقل كنيم.
سيد علي خميني يكي از اين اهداف را انتقال شعار استقلال، آزادي جمهوري اسلامي دانست و افزود: بايد در تمام نمايشگاههايي كه درباره امام (ره) برگزار ميكنيم اين شعار و آن چهار نكته مهم را منتقل كنيم، زيرا آرمانهاي امام با اين شعار اجين شده است.
نوه امام خميني (ره)، در بخش پاياني سخنان خود از فعاليتهاي مجموعه شهرداري در اين سالها تقدير كرد و افزود: هميشه شهرداري در به وجود آمدن يك فضاي مناسب براي ارتحال حضرت امام (ره) نقش بسزايي داشته است و حتي تمامي دولتها با تمام اختلافاتي كه با هم داشتهاند، در زمينه بزرگداشت امام (ره) و همكاري براي بزرگداشت نام و شخصيت ايشان فروگذار نكردند.
به گزارش ايسنا، در بخش پاياني اين مراسم سه بخش نمايشگاهي كه شامل 100 اثر از هنرمندان است با حضور مسئولان فرهنگي هنري رونمايي و افتتاح شد.
انتهاي پيام
نظرات