• دوشنبه / ۱ خرداد ۱۳۹۱ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 91030100091
  • خبرنگار : 99999

تومیسلاو نیکولیچ، رهبر ملی‌گرايان پيروز انتخابات رياست‌جمهوري صربستان شد

تومیسلاو نیکولیچ، رهبر ملی‌گرايان پيروز انتخابات رياست‌جمهوري صربستان شد

تومیسلاو نیکولیچ، رهبر حزب مخالف ملی‌گراي صربستان توانست با كسب 49/4 درصد از آراء در دور دوم انتخابات رياست جمهوري اين كشور پيروز شود و بدين ترتيب راه كشورش را براي عضويت در اتحاديه اروپا هموار سازد.

تومیسلاو نیکولیچ، رهبر حزب مخالف ملی‌گراي صربستان توانست با كسب 49/4 درصد از آراء در دور دوم انتخابات رياست جمهوري اين كشور پيروز شود و بدين ترتيب راه كشورش را براي عضويت در اتحاديه اروپا هموار سازد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، براساس گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، تومیسلاو نیکولیچ، رهبر حزب مخالف ملی‌گراي صربستان با اختلاف كمي توانست رقیب خود بوریس تادیچ، رهبر حزب ليبرال و رئیس جمهوري فعلی این کشور را در انتخابات ریاست جمهوری صربستان شکست دهد. تاديچ 47/4 درصد از آراء را بدست آورد و پس از آن به شکست اذعان کرد.

انتخابات نوعی نظرسنجی در مورد عضویت صربستان در اتحادیه اروپا تلقی می‌شد و رئیس جمهوري جدید صربستان قول داده است صربستان را از مسير پيوستن به اتحاديه اروپا منحرف نکند.

آقای تادیچ خواهان "حفظ جهت‌گیری استراتژیک صربستان به سوی اتحادیه اروپا بود."

وي گفت: "اگر صربستان جهت‌گیری خود را تغییر دهد، اشتباه بزرگی مرتکب خواهد شد. صلح و توسعه اقتصادی را باید در نظر گرفت."

تادیچ درباره نیکولیچ گفت: "من به او برای پیروزی در این انتخابات تبریک می‌گویم. انتخابات منصفانه‌ای بود و برایش آرزوی موفقیت می‌کنم."

نیکولیچ نیز به تعهد خود نسبت به اتحادیه اروپا تاکید کرد و پس از پيروزي در جمع خبرنگاران گفت: "این نقطه عطفی برای صربستان است. این انتخابات درباره این نیست که چه کسی صربستان را به اتحادیه اروپا خواهد برد بلکه درباره این است که چه کسی مشکلات اقتصادی را که توسط حزب دموکراتیک بوجود آمده حل خواهد کرد."

آمار بیکاری در صربستان ۲۴ درصد و بدهی خارجی این کشور ۲۴ میلیارد یورو است. در زمانی که اسلوبودان میلوسویچ، رئیس جمهوري صربستان بود، نیکولیچ معاون نخست‌وزیر بود. در سال ۱۹۹۹ هم زمانی که ناتو صربستان را بمباران کرد، وي در دولت این کشور خدمت مي‌کرد.

نیکولیچ گفته بود، ترجیح می‌دهد کشورش با روسیه متحد شود تا اینکه به اتحادیه اروپا ملحق شود اما در سال‌های گذشته سیاست‌های خود را نرمتر کرده است. وي سعی کرده تا موضع خود را تغییر دهد. حزب وي هم متعهد شد تا در صنعت و کشاورزی سرمایه‌گذاری کند و از ثروتمندان برای افزایش حقوق بازنشستگی مالیات بگیرد.

اسلوبودان آنتونیچ، تحلیلگر سیاسی صربستان گفت: "این یک زلزله انتخاباتی بوده و نتیجه آن کاملا غیرمنتظره بود."

در ماه مه که اولین مرحله انتخابات رياست جمهوري صربستان برگزار شد، اختلافاتی بر سر نتیجه آن بوجود آمد و ملی‌گرایان، طرفداران تادیچ را به تقلب متهم کردند اما مقام‌های انتخاباتی، برخلاف ادعای نیکولیچ، هیچ شواهدی درباره ۵۰۰ هزار رای جعل شده پیدا نکردند و در همین حال ناظران خارجی هم گزارش کردند که انتخابات منصفانه بوده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha