• جمعه / ۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91020803721
  • منبع : مطبوعات

وزير صنعت، معدن و تجارت تاكيد كرد:

دولت در پي احياي پيمان‌سپاري ارزي نيست

وزير صنعت، معدن و تجارت با اعلام اينكه دولت در پي احياي پيمان‌سپاري ارزي نيست از تصميمات جديد به منظور تسهيل در پرداخت منابع صندوق توسعه ملي به متقاضيان و توليدكنندگان خبر داد.

وزير صنعت، معدن و تجارت با اعلام اينكه دولت در پي احياي پيمان‌سپاري ارزي نيست از تصميمات جديد به منظور تسهيل در پرداخت منابع صندوق توسعه ملي به متقاضيان و توليدكنندگان خبر داد.

به گزارش ايسنا مهدي غضنفري با اعلام اين خبر افزود: به تازگي شايعاتي ميان صادركنندگان مطرح شده بود كه مصوبات دولت براي ساماندهي بازار ارز بازگشت به وضعيتي است كه به آن پيمان‌سپاري ارزي مي‌گويند در حالي كه دولت در تصميمات خود در پي پيمان‌سپاري ارزي نيست و صادركنندگان با محدوديت پيمان‌سپاري ارزي مواجه نيستند و مي‌توانند از محل ارزي كه از صادرات بدست آورده‌اند يا خودشان واردات را انجام دهند يا آن را به واردكنندگان ديگر واگذار كنند كه كار واردات انجام شود.

غضنفري ابراز اميدواري كرد بانك مركزي يا وزارت اقتصاد سامانه‌اي طراحي كنند كه از طريق بورس يا صرافي‌ها صادركنندگاني كه ارز دارند و واردكنندگاني كه متقاضي دريافت ارز هستند راحت‌تر با يكديگر ارتباط برقرار نمايند و جريان واردات كالاهاي اساسي و ساير كالاها به كشور روان‌تر انجام گيرد.

وزير صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان كرد: تاكنون بيش از پنج ميليارد دلار طرح صنعتي و معدني توسط بانك صنعت و معدن به صندوق توسعه ملي معرفي شده است.

وي با تاكيد براينكه صندوق توسعه ملي در پرداخت تسهيلات مصوب محدوديتي قائل نيست اظهار كرد: پرداخت تسهيلات به تعدادي از واحدهاي توليدي آغاز شده است و تشخيص اولويت‌ها براي دريافت تسهيلات از صندوق توسعه ملي با وزارت صنعت، معدن و تجارت است و بانك‌هاي عامل نيز بازپرداخت تسهيلات را مي‌پذيرند.

غضنفري گفت: براساس مصوبه اخير دولت، بانك مركزي تسهيلات پرداختي به متقاضيان را ريالي محاسبه و به صورت ارزي به صندوق توسعه ملي بازپرداخت مي‌كند.

وي با بيان اينكه تعداد زيادي از طرح‌ها متقاضي دريافت اين تسهيلات هستند افزود: در صورت تعامل و همكاري هرچه بيشتر مجلس شوراي اسلامي و عدم وجود مشكلات نوسانات نرخ ارز براي تسهيلات ‌گيرندگان، تحول بزرگي در استفاده از منابع صندوق توسعه ملي، بازپرداخت آن و بازسازي و نوسازي صنايع ايجاد مي‌شود.

وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين اعلام كرد: براساس مصوبه دولت، پرداخت منابع صندوق ذخيره‌ ارزي به صورت ارزي است اما تسهيلات گيرنده آن را به صورت ريالي به بانك مركزي مي‌پردازد و بانك مركزي با نرخ ارز مرجع به صندوق توسعه ملي بازپرداخت مي‌كند و محاسبات هم از نظر نرخ سود و هم از نظر بازپرداخت مانند تسهيلات ريالي است تا دريافت‌كننده تسهيلات دچار فشار و مشكلات ناشي از نوسانات نرخ ارز نشود.

بر اساس اعلام روابط عمومي وزارت صنعت، معدن و تجارت، غضنفري افزود: در كارگروه صادرات كشور تصويب شد كه بيمه مركزي به شركت‌هاي بيمه تجاري ابلاغ كند با نرخ توافقي نوسانات نرخ ارز را ضمانت كنند. ما معتقديم كه اگر قرار است صندوق توسعه ملي تسهيلات ارزي بدهد و بازپرداخت ارزي داشته باشد لازم است با مكانيسم‌ كمك‌كننده مشكل نوسانات نرخ ارز برطرف شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha