رييس سازمان بازرسي كل كشور با تاكيد بر ضرورت فرهنگسازي براي مصرف توليدات داخلي و رفع مشكلات توليد و صادرات در كشور، از تقويت دفتر حمايت از سرمايهگذاري سازمان بازرسي خبر داد و گفت: شعار «توليد ملي،حمايت از كار و سرمايه ايراني» بايد در خروجي دستگاهها ترجمه عملياتي پيدا كند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجتالاسلام و المسلمين مصطفي پورمحمدي در نخستين جلسه عمومي با مديران و كاركنان اين سازمان به پيام مقام معظم رهبري به مناسبت حلول سال نو و نامگذاري امسال به عنوان «توليد ملي،حمايت از كار و سرمايه ايراني» اشاره و تصريح كرد: رهبر معظم انقلاب در پيام امسال نيز تاكيد داشتند كه ما همچنان به دنبال جهاد اقتصادي هستيم و تحقق اين موضوع براي ما يك اصل است.
وي با اشاره به تشديد تحريمها عليه كشورمان ادامه داد: در شرايط كنوني كشور، جهتگيري مقام معظم رهبري و تاكيدشان بر جهاد اقتصادي كامل، دقيق و واقعبينانه است كه بايد مورد توجه بيشتر مسئولان قرار گيرد. به عبارت ديگر ميتوان گفت مقام معظم رهبري در سال گذشته يك بيان كلي در خصوص جهاد اقتصادي مطرح كردند تا جامعه آماده و بسترهاي لازم براي تحقق آن فراهم شود و امسال نيز جهتگيري كاربرديتر و برجستهتري به عنوان «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» را مطرح فرمودند.
رييس سازمان بازرسي كل كشور افزود: اگر كشور بخواهد در عرصه ايجاد اشتغال، كاهش تورم و رشد و توسعه توليد ناخالص داخلي به موفقيت برسد، حتما بايد به مقوله توليد توجه داشته باشد زيرا توليد داخلي ميتواند بستر اين امور را فراهم كند.
پورمحمدي با بيان اينكه در قبال اجراي شعار امسال از مسئولان و دستگاههاي مختلف انتظاراتي وجود دارد، اظهار كرد: مجلس و دولت در قبال توصيهها و تاكيدات مقام معظم رهبري تكاليفي بر عهده دارند كه بايد انجام دهند. اينكه رهبر معظم انقلاب شعاري را مطرح و در طول سال بر آن تاكيد و آن را پيگيري كنند، مسئله حل نميشود بلكه بايد اين شعار در برنامه ريزيهاي كشور پياده شود. حال كه مجلس وقت دارد روي برنامه كار كند بايد اين مسئله را مد نظر داشته باشد تا برنامهاي را به تصويب برساند كه كشور را به سمت تحقق اين شعار سوق دهد. دولت نيز بايد تلاش كند اين شعار را محقق كند.
وي با بيان اينكه بايد شعار امسال در خروجي دستگاهها ترجمه عملياتي پيدا كند، خاطرنشان كرد: با توجه به شعار امسال، دولت بايد در تخصيص بودجهها، سرمايه، امتيازات، مجوزها و محدوديتها رويكرد خود را مشخص كند. نبايد شرايط طوري شود كه پيچ و خم توليد و صادرات زياد ولي پيچ و خم واردات كم باشد. در چنين شرايطي تاكيد مقام معظم رهبري جايگاه مناسب خود را پيدا نميكند بنابراين هر گاه سرمايهگذار به اين نتيجه رسيد كه اگر پولش را به توليد اختصاص دهد، سود بيشتري عايدش خواهد شد، فرموده مقام معظم رهبري ترجمه شده و سرمايه و كار ايراني، خود را نشان ميدهد اما اگر فرد ديد چنانچه در واردات، دلالي و خريد و فروش سود بيشتري عايدش خواهد شد، مشخص ميشود كه سياستها و برنامهها سمت و سوي ديگري دارد.
رييس سازمان بازرسي كل كشور يادآور شد: مجلس و دولت بايد تلاش كنند فرمايش رهبري درباره شعار امسال در جاي مناسب خود قرار گيرد و در خروجي، كار خود را نشان دهد. مردم نيز اين مسئله را به وضوح مشاهده و مصرف خود را به اين سمت هدايت كنند. مردم نقش تعيينكنندهاي در اين زمينه دارند اما خيلي وقتها بايد مسئولان مردم را هدايت كنند و امتيازات و جوايزي را براي مصرف توليدات داخلي قرار دهند. يعني اگر قرار است امتيازي داده شود به توليد داخلي اختصاص داده شود كه لااقل مصرفكننده كالاي داخلي را با قيمت مشابه دريافت كند زيرا گاهي اوقات مشاهده ميشود كه كالاي داخلي با قيمت بالاتر از قيمت كالاي خارجي عرضه ميشود بنابراين كار مديران در جهت افزايش رغبت مردم براي استفاده از كالاي داخلي اهميت بسيار دارد.
پورمحمدي با تاكيد بر اينكه رويكرد سازمان بازرسي كل كشور در سال جديد بايد در جهت تحقق شعار «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» باشد، گفت: در سال جديد بايد تلاش تمام مديران سازمان بازرسي در اين جهت باشد.
وي با اشاره به نشست اخير مسئولان عالي قوه قضاييه تصريح كرد: از جمله مسايلي كه در اين نشست اشاره شد عنوان امسال و برنامههاي قوه قضاييه در جهت تحقق اين شعار بود. رياست قوه قضاييه نيز ضمن تاكيد بر لزوم حمايت از بخش توليد داخلي به نقش سازمان بازرسي كل كشور در اين زمينه اشاره و اعلام كرد كه سازمان بايد با جديت بيشتر اين نقش را ايفا كند. ايشان بر اين رويكرد مهم تاكيد داشتند. يكي بحث مبارزه با فساد است كه تاكيد رييس قوه قضاييه بر اين بود چنانچه بخواهيم بستر توليد را هموار كنيم بايد موانع توليد را برداريم كه معمولا اين موانع فسادزا بوده است و از مجراها فساد توليد ميشود. بنابراين مبارزه با فساد كمك به افزايش توليد داخلي است و بايد بيشتر تلاش خود را در اين جهت معطوف كنيم.
رييس سازمان بازرسي كل كشور ادامه داد: سازمان بازرسي كل كشور در زمينه مبارزه با فساد صرفا به پروندهها نپرداخته و در حوزهها و بخشهاي مختلف ورود پيدا كرده و ميتواند در زيرساختها و سياستها كمك كند تا جهتگيري مبارزه با فساد در راستاي افزايش توليد به كار گرفته شود. بخش ديگر مبارزه با فساد، كمك مستقيم به افزايش توليد است. مانند بسياري از بازرسيهاي نظارتي و نيز دفتر حمايت از سرمايهگذاري كه در زمينه كمك به توليد نقش مستقيم دارند. بايد در سال جديد به نحوي برنامهريزي شود كه دفتر حمايت از سرمايهگذاري و شوراهاي استاني اين دفتر و ارتباطي كه اين شوراها با دفتر دارند، تقويت شود.
پورمحمدي با اشاره به برنامههاي سازمان بازرسي كل كشور براي تحقق شعار «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» افزود: سازمان بازرسي كل كشور به طور تخصصي در اين حوزه ورود پيدا ميكند تا مشخص شود چه حد ميتوانيم در اين زمينه به قوه قضاييه مشورت دهيم.
وي همچنين با اشاره به تحريمهاي اقتصادي عليه ملت ايران اظهار كرد: مباحث اقتصادي بسيار جدي و حائز اهميت است و دشمن از اين طريق وارد شده است. خوشبختانه خداوند متعال منابع بسيار زيادي در اختيار ما قرار داده كه مهمترينش منابع انساني است. با اين وجود نبايد از نگاه برنامه ريزي، اولويتبندي، عملياتي و فعال كردن نظام بهرهوري و كارآمد كردن نظام مصرف غفلت كرد. اگر اين چرخهها كنار هم قرار گيرند مطمئنا موانع حاضر قابل عبور بوده و حتي ميتوان گامهاي بلندتري برداشت.
انتهاي پيام
نظرات