شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي دانشگاههاي استان تهران درباره اكران نوروزي برخي فيلمها به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نامه نوشت.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين نامه كه خطاب به حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، نوشته شده آمده است :
همانطور كه استحضار داريد سينما به عنوان يكي از ابزارهاي مهم فرهنگ ساز، نقش بازي ميكند و پر واضح است كه خروجي آن در جامعهي اسلامي بايد ترويج اخلاق، تحكيم شان خانواده، تعالي ارزشهاي اسلامي در بين شهروندان و من حيث المجموع هدايت مردم به سوي سعادت از ديدگاه اسلام باشد. هر چند سينما صنعتي وارداتي محسوب ميشود، اما اگر ملاحظاتي اساسي كه وجوه تمايز سينماي مدرن و سينماي ديني است و در ادامه به آنها اشاره خواهد شد در بين سينماگران اعم از بازيگران، كارگردانان، تهيه كنندگان لحاظ شود، ما سينمايي معناگرا خواهيم داشت كه ديگر سه مولفه جنسيت، خشونت و عشق سه عامل اصلي آنرا تشكيل نخواهد داد.
يك وجه تمايز سينماي مدرن و ديني استفاده از غريزه در سينماي مدرن است و صرف تاكيد بر غريزه شان والاي انساني را با يك حيوان كه حياتش متكي به غريزهاش است تنزل خواهد داد، در حاليكه سينماي ديني بايد بيشتر تاكيداتش بر فطرت استوار باشد، تا انسان ضمن شناخت جايگاه متعالي خويش در مسير صحيح شاكله اصلي خود يعني فطرت كه خداوند در انسان به وديعه نهاده و توسط پيامبران و ائمه شكوفا ميگردد، قرار گيرد، نه اينكه با غريره اين فطرت پاك را بپوشند.
دومين عاملي كه بايد در سينما تعبير پيدا كند، استفاده از ارشاد بر مبناي دستورات الهي قرآن و حديث به جاي اغوا و تاكيد بر نفسانيات و تقويت تعلقات كه متاسفانه اين عامل در سينما و بدون توجه وزارت ارشاد به آن زياد ديده شده و ميشود.
سومين عامل مهم در اين عرصه كه سينما را تبديل به سينمايي معناگرا مينمايد، استفاده از وحي الهي در محتوا ( به طور مستقيم يا غير مستقيم) كه منشاء آن قرآن و عترت است و همه خوبيها در آن بيان شده است .
چندي پيش يكي از بازيگران ( بخوانيد بازيگر شما) محدوديت و عدم وجود آزادي براي به نمايش كشيدن برخي از مسائل جنسي را به عنوان نقض و مانع سر راه پيشرفت سينماي كشور بيان كرده بود كه اين نمونه به خوبي ورود تفكر سينماي غربي و مدرن به همراه صنعت سينما به كشورمان را نشان ميدهد و جا دارد همه دست اندركاران بالاخص جنابعالي فكري اساسي براي تبديل سينماي مدرن به سينماي ديني كه متاسفانه واژه محدوديت زا و غير قابل باور به علت عدم تبين آن براي برخي سينماگران تلقي ميشود بنمايند و اين نيازمند تغيير اساسي در تفكر سينمايي كشور ميباشد كه در فرآيند برنامهريز ي شدهي چند ساله قابل تحقق بوده و فقط و فقط در ارائه مجوز به ساخت فيلم و حمايت از فيلمنامههاي خوب خلاصه نخواهد شد هر چند در اين دو مورد هم قصور و كم كاريهاي زيادي مشاهده ميشود.
متاسفانه پس از اخد مجوز برخي از فيلمهاي مبتني بر سينماي مدرن ( بخوانيد ... به روايت سينماي ديني) شاهد انتشار اسامي آنها ( گشت ارشاد و زندگي خصوصي) در اكران نوروزي ميباشيم.
نوروز ... زماني است كه خانوادهها پيش از پيش براي ديدن فيلم به سينما ميروند و فرصت خوبي براي تبيين، ترويج و تثبيت ارزشهاست و متاسفانه با بيتدبيري، اين فرصتها تبديل به تهديد ميشود.
شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي استان تهران به نمايندگي از دانشجويان بسيجي ضمن اعتراض به اخذ مجوز و اكران نوروزي اين فيلم ها ، خواستار لغو اكران آنها در نوروز 91 ميباشد.
اميد است تا دير نشده اقدامي بازدارنده در اين راستا به عمل آيد. انتهاي پيام
نظرات