در پرونده حمله به متروي توكيو؛ دادگاه عالي ژاپن حكم اعدام آخرين متهم عضو فرقه "اوم" را تاييد كرد
دادگاه عالي ژاپن امروز (دوشنبه) درخواست نهايي تجديد نظر در خصوص حكم اعدام يكي از اعضاي فرقه "اوم" را كه به حمله با گاز اعصاب در مترو توكيو در سال 1995 متهم است، رد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دادگاه عالي ژاپن درخواست تجديد نظر در حكم اعدام "سيچي اندو" آخرين متهم پرونده حمله با گاز اعصاب در مترو توكيو را كه منجر به كشته شدن 13 تن و مسموم شدن دهها تن شده بود، رد كرد.
بازمانده يكي از قربانيان اين حمله اظهار داشت: زماني كه سيچي اندو اظهار پشيماني و ندامت نميكند اين نشان ميدهد كه واقعيت فرقه اوم چيست.
حمله برنامهريزي شده فرقه اوم به ايستگاه مترو در توكيو باعث ايجاد رعب و وحشت عمومي در ژاپن شده بود.
علاوه بر افراد كشته شده دهها تن نيز به خاطر اين حمله مسموم شدند. گاز سارين كه در اين حمله استفاده شده بود اولين بار توسط صدام عليه كردها در شمال عراق استفاد شده بود. يك سال قبل از اين حمله فرقه اوم حمله مشابه ديگري را در شهر ماتسوموتو انجام داده بود.
سيچي اندو يكي از مقامات ارشد فرقه اوم بود كه نقش اساسي در استفاده از گاز سارين در حملات اين فرقه داشت.
قاضي عالي دادگاه ژاپن اظهار داشت: سيچي نقش اساسي در توليد گاز سارين و استفاده از آن در حملات اوم داشته است.
راي امروز دادگاه عالي ژاپن آخرين مرحله از روند قضايي عليه 189 متهم فرقه اوم به شمار ميآيد. سه تن از افراد اين فرقه همچنان متواري هستند.
فرقه "اوم شينريكو" Aum Shinrikyo را فردي نابينا به نام "گيزو ماتسوموتو" در سال 1986 در ژاپن تاسيس كرد. او بعدها نام "آساهارا شوكو" را بر خود نهاد. اوم واژه سانسكريت و به معني "قدرتهاي مخرب و سازنده جهان" است و شينريكو به معني "آموزش حقيقت برتر" است. همان گونه كه از معني اين كلمات پيداست، هدف فرقه مذكور آموزش حقيقت برتر درباره ساخت و تخريب جهان است. فرقه اوم در اوت 1989 به عنوان يك فرقه ديني در ژاپن به ثبت رسيد. از همان زمان مسئولان اين فرقه با شكايت والديني كه فرزندانشان به عضويت آن درآمده و ارتباط خود را با خانواده قطع كرده بودند، مواجه شدند.
فرقه اوم در اصل فرقه ايي بودائي به شمار مي آيد و معتقد است كه آخرالزمان كاملا نزديك شده است. دشمن اصلي از ديد اين فرقه ايالات متحده آمريكا است كه به اعتقاد "آساهارا" اين كشور مخلوق فراماسونرها و يهوديان و دشمن ژاپن است. آساهارا اعضاي فرقه اوم را به آمادگي براي فرا رسيدن قريب الوقوع آرماگدون (جنگ آخرالزمان) فرا ميخواند.
براي مقابله با اين وضع، اعضاي فرقه احداث پناهگاههاي مقاوم در برابر حملات اتمي را آغاز كردند.
در مارس 1993 آساهارا دستور ساختن گاز سارين و تهيه سلاحهاي شيميايي را صادر كرد و يكي از اعضاي فرقه اوم كه متخصص شيمي ارگانيك بود مسئول شاخه تحقيقات شيميايي و بيولوژيك اين فرقه شد. در اواخر 1993 اين گروه علمي موفق به ساختن گاز سارين شد.فرقه اوم از امكانات مالي و عملي گستردهاي برخوردار بود و 20 متخصص ميكروبيولوژي كه در بهترين لابراتوارهاي ژاپن كار ميكردند در اين گروه عضويت داشتند.
در 27 ژوئن 1994 اعضاي فرقه اوم گاز سارين را در منطقه مركزي توكيو پخش كردند كه اين اقدام به مرگ هفت تن و مسموميت صدها تن ديگر انجاميد. در 20 مارس 1995، 10 تن از اعضاي فرقه با گاز سارين به متروي زيرزميني توكيو حمله كردند. در اين حمله 13 تن كشته و هزاران تن ديگر مسموم شدند. در زمان حمله به متروي مركزي توكيو اين فرقه 1100 عضو فعال داشت. طبق ادعاي پليس ژاپن، از اكتبر 1988 تا مارس 1995، 33 تن از اعضاي فرقه به علت نافرماني از دستورات آساهارا كشته شدند. تحقيقات بعدي پليس چندين مورد مثله كردن و هشت فقره مرگ به دنبال انجام دستورات آئيني فرقه، دو مورد خودكشي و چند مورد ناپديد شدن اعضا را ثبت كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات