مدير تحقيقات سازمان صنايع دفاع گفت: صنايع دفاع با افزايش ارتباط با دانشگاهها در صدد راهاندازي شبکههاي تحقيقاتي به صورت گستردهتر است.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، دکتر علي مهرياب، در نشستي که به منظور بررسي چگونگي راهکارهاي تحقيقاتي دانشگاه مازندران با نمايندگان صنايع دفاع در دانشگاه مازندران برگزار شد، با بيان اين نکته که سازمان صنايع دفاع بر آن است تا روابط دانشي و فناوري خود را با دانشگاهها در جهت توسعه و پيشرفت روزافزون ايران اسلامي افزايش دهد، اظهار كرد: براي سازمان صنايع دفاعي کشور مايه افتخار است که با استادان برجسته علمي و نخبه و با سابقه دانشگاهها از جمله دانشگاه مازندران كه دانشگاه مادر استان مازندران است، همکاري كند.
وي گفت: در سازمان صنايع دفاع 16 هزار پرسنل در 9 استان کشور مشغول فعاليت هستند و اين سازمان حدود 30 صنعت دفاعي را تحت پوشش خود دارد.
مهرياب افزود: اين 30 صنعت در 6 گروه صنعتي شيميايي، مهمات سازي، گروه تسليحات، گروه خودرو و تجهيزات، گروه راکدي و گروه ويژه در سازمان فعالند.
مدير تحقيقات سازمان صنايع دفاع خاطرنشان كرد: در كنار اين فعاليتها، 6 پژوهشكده مسؤوليت پروژهها و فعاليتهاي علمي و پژوهشي وزارت را بر عهده دارند.
وي رويکرد جديد وزارت دفاع و معاون پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري را استفاده وزارت دفاع از تحقيقات و پژوهشهاي دانشگاهها و به خصوص مراكز علمي خارج از تهران عنوان كرد و گفت: از زماني که تحقيقات و پروژههاي دانشگاههاي سراسر کشور در دستور کار قرار گرفته، تا به حال 64 پروژه تعريف شده است که از اين تعداد 38 پروژه انجام شده و مابقي در حال انجام است.
مهرياب اضافه كرد: در اين راستا 62 پروژه دکتري هم تعريف شده است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر 61 پروژه مشترك با دانشگاهها آغاز شده، خاطرنشان كرد: تعداد اين پروژهها به 200 پروژه پژوهانه خواهد رسيد.
مدير تحقيقات صنايع وزارت دفاع در ادامه با بيان اينكه تا كنون پروژهها به صورت جداگانه و با برخي از استادان و يا صنايع منعقد ميشد، گفت: سازمان دفاع در صدد آن است تا سيستميتر عمل كرده و دانشجويان و استادان بيشتري را به کمک گيرد تا علاوه بر توانمنديهاي ما در سازمان و گسترش شبکههاي توليدي موجود، شبکههاي تحقيقاتي را به صورت گسترده راهاندازي کنيم و اين ارتباط با دانشگاهها، دانشکدهها و پژوهشگاهها بطور مداوم صورت گيرد.
مهرياب مديريت بومي سازي مواد فلزي و مديريت بومي سازي مواد غير فلزي را از جمله فعاليتهاي وزارت دفاع برشمرد.
وي همکاري افراد خلاق در زمينه تحقيقاتي و پژوهشي را خواستار شد و افزود: بايد در اين زمينه دفاتر طراحي شکل گرفته و مباني طراحي وارد سيستم شود.
مهرياب خاطرنشان کرد: يکي ديگر از سر فصلهايي که در دستور کار وزارت دفاع قرار دارد، اين است كه سرفصلهاي مشتركي بين ما و دانشگاهها شكل بگيرد تا در خصوص مباني دفاتر طراحي و آموزشهاي مربوط به دفاتر طراحي از دانشگاه کمک بگيريم.
وي يادآور شد: در سازمان ما جداي از فعاليتهاي نظامي، فعاليتهاي بازرگاني نيز انجام ميشود و مقدار بسيار زيادي از درآمدهاي ما از فعاليتهاي بازرگاني است.
مهرياب در پايان از دو رويکرد در موضوع پژوهانه سخن گفت و خاطرنشان کرد: يكي از برنامههايي كه در دستور كار ما قرار دارد، تعريف تعدادي پژوهش از سوي دانشگاه براي دانشجويان است كه ميتواند براي ما كمك قابل توجهي باشد؛ همچنين تعدادي پروژه هم از سوي وزارت دفاع تعريف ميشود كه اين باعث ايجاد نوعي تعامل دو جانبه خواهد شد.
به گزارش ايسنا، دکتر احمد احمدپور سرپرست دانشگاه مازندران در ادامه اين نشست گفت: زماني توليدات ما ميتواند رقابت کند كه قابليت مقايسه با محصولات مشابه را داشته باشد و از نقطه نظر کيفيت و بهاي تمام شده توليد، مبتني بر علم و فناوري باشد.
وي وجود 11 دانشكده، 240 عضو هيأت علمي با بيش از 20 رشته گرايش در مقطع دكتري، بيش از 30 رشته گرايش در مقطع کارشناسي ارشد و حدود 43 رشته در مقطع کارشناسي را از پتانسيلهاي اين مركز آموزش عالي برشمرد و اظهار كرد: طبق آخرين آمار و اطلاعات منتشر شده در دسامبر 2010 دانشگاه مازندران در بخش چاپ و ارائه مقالات ISI در بين دانشگاهها و موسسات آموزش عالي و مراكز تحقيقاتي كشور رتبه 15 و همچنين در بخش كيفيت مقالات رتبه 13 را كسب كرده است.
وي خاطرنشان كرد: دانشگاه مازندران بر اساس رتبهبندي انجام شده در داخل کشور كه توسط پايگاه استنادي علوم جهان اسلام(ISC) انجام شده، در بين 201 دانشگاه دولتي و غيردولتي كه در اين رتبهبندي شركت داشتند و شامل 70 دانشگاه از زيرمجموعه وزارت علوم، 35 دانشگاه وابسته به وزارت بهداشت و 101 واحد از دانشگاه آزاد اسلامي بودهاند، رتبه 18 را به خود اختصاص داد.
سرپرست دانشگاه مازندران با اشاره به همكاريهاي دو جانبه دانشگاه مازندران و صنايع دفاعي طي سالهاي اخير گفت: در سال 83، 5 قرارداد به ارزش 1830 ميليون ريال، در سال 84 ، 8 قرارداد با ارزش 6 هزار و 888 ميليون ريال، در سال 85 ، 10 قرارداد به ارزش 3 هزار و 335 ميليون ريال، در سال 86 ، 3 قرارداد به ارزش هزار و 184 ميليون ريال و به عبارت ديگر تا كنون 24 قرارداد با موسسات آموزشي صنايع دفاعي کشور به ارزش 13 هزار و 237 ميليون ريال به امضاء رسانده بود.
وي در ادامه با ابراز اميدواري از اينكه در سالي كه مزين به سال جهاد اقتصادي است همكاري مؤثرتري با صنايع برقرار شود، تأكيد كرد: زماني دانشگاه ميتواند وظايف خود را به خوبي انجام دهد كه دستاوردهاي پژوهشي دانشگاه منتج به محصولي شود كه نياز كشور باشد و يکي از افتخارات جمهوري اسلامي ايران است که بخش دفاعي کشور آن نه تنها در زمان جنگ، بلكه بعد از آن هم در عرصههاي مختلف اقتصادي و عمراني حضوري فعال داشته است.
احمدپور در ادامه با اشاره به سال جهاد اقتصادي گفت: دانشگاه مازندران مفتخر است در سالي كه به سال جهاد اقتصادي نامگذاري شده، بتواند يار و ياور شما عزيزان در امور پژوهشي و تحقيقاتي باشد.
همچنين در ادامه اين نشست، دکتر جهانبخش رئوف معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه مازندران گفت: با توجه به صنايع محدودي که در استان مازندران وجود دارد، دانشگاه مازندران با وجود استادان توانمند و دانشجويان کوشا پتانسيل خوبي در نيروي انساني در تمام رشتهها دارد که ميتواند با صنايع دفاعي کشور همکاري متقابل و خوبي را ارائه كند.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست مهندس شعبان محمدي معاون طرح و برنامه پژوهشکده شيميايي، مهندس علي قلي فخرآبادي معاون پژوهشي پژوهشکده وزارت، مهندس ابراهيم خورشيدي مدير ارتباط با دانشگاه و صنايع دفاعي، مهندس اصغر گلستانه مدير تجهيزات پژوهشکده علوم و فناوري خودرويي وزارت، مهندس محسن برزگري مدير صنايع تسليحات وزارت و مهندس عيسي فياض پور مدير پژوهشکده مهام وزارت دفاع هر يك در خصوص کار خود در وزارت دفاع و همکاري که قرار است با دانشگاه انجام دهند، سخناني را ايراد كردند.
انتهاي پيام
نظرات