وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اين كه انرژي درماني غيرعلمي، غيرقانوني و كلاهبرداري است، اعلام كرد: مردم در صورت اطلاع از اين نوع فعاليتها موضوع را به معاونان درمان دانشگاههاي علوم پزشكي اطلاع دهند تا با اين افراد برخورد لازم صورت گيرد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كامران باقري لنكراني عصر ديروز در حاشيه همايش اجلاس بسيج جامعه پزشكي در سازمان هلال احمر به خبرنگاران گفت: اين كار غيرعلمي و كلاهبرداري است و وظيفه وزارتخانه آگاه كردن مردم از طريق اعلام خطر و شكايت عليه اين افراد است، با شكايت وزارت بهداشت به طور قطع قوه قضاييه نيز با اين افراد برخورد جدي ميكند.
وي افزود: هركس در هر جا و با هر نامي ادعاي انرژي درماني داشته باشد از نظر وزارت بهداشت تخلف كرده است و ما چنانچه مطلع شويم با آن برخورد خواهيم كرد. همچنين ما خود ناظراني داريم كه اين ناظران اگرچه برخي اوقات گفته ميشود حضوركمتري دارند اما با حضور خود در مراكز درماني و بازرسي و نظارت، متخلفان را شناسايي ميكنند.
وي به دستگيري يكي از اين افراد در ماه گذشته در تهران اشاره كرد و گفت: دستگيري اين شخص بدون شاكي خصوصي و با آگاهي تيمهاي بازرسي و نظارت وزارتخانه انجام شد.
وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي در خصوص حجامت با اشاره به اين كه حجامت از روشهاي طب سنتي است و در كشور ما سابقه ديرينه دارد، گفت: اما در شرايط فعلي و با وجود روشهاي مطمئن تر و كم خطرتر مانند انتقال خون، حجامت را به افراد توصيه نميكنيم.
وي گفت: اهداي خون از نظر ما هم براي فرد موثر است و هم به سلامت و حيات انسانهاي نيازمند ديگر كمك ميكند.
باقري لنكراني با اشاره به اين كه چنانچه كساني كه در امر حجامت اصول بهداشتي را رعايت نكرده و از وسايل يكبار مصرف استفاده نكنند، احتمال خطر انتقال بيماريهاي ويروسي از جمله هپاتيت و ايدز را افزايش ميدهند، تاكيد كرد: به همين علت وزارت بهداشت در حال حاضر هيچ برنامهاي براي ترويج روش حجامت ندارد.
وي افزود: اما با اين حال آيين نامه حجامت در وزارت بهداشت تدوين شده و كساني كه مايل به تاسيس مراكز حجامت هستند چنانچه بر اساس اين آيين نامه از وزارت بهداشت مجوز بگيرند مجاز به اين كار هستند.
وزير بهداشت در خصوص داروهاي گياهي بدون مجوز گفت: توليد داروهاي طب سوزني و گياهي به صورت قرص، كپسول، آمپول و شربت ممنوع است مگر اينكه سير دريافت مجوز از وزارت بهداشت را طي كند.
باقري لنكراني با اشاره به اين كه توليد و عرضه هر داروي گياهي به اين شكل از نظر وزارت بهداشت قطعا جرم و غيرقانوني محسوب ميشود، يادآور شد: تلاش مسئولان وزارتخانه بر اين است كه ضمن اينكه از دستاوردهاي طب سنتي در كشور استفاده ميكنند با سودجويان اين امر نيز مقابله كنند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با تاكيد بر اين كه هيچ مشكلي در انجام ماموريتهاي اورژانس به دليل كمبود بنزين وجود ندارد، اعلام كرد: به علت ترافيك سنگين شهر تهران و بسياري از شهرهاي بزرگ در ساعاتي از روز، در تلاش براي راه اندازي ناوگان موتورسيكلت و افزايش استفاده از هلي كوپتر در اورژانس هستيم.
به گزارش خبرنگارايسنا، دكتر باقري لنكراني گفت: با توجه به اين كه كارت هوشمند امكان نتيجهگيري را در فواصل كوتاه به وجود آورده، سهميه بندي اختصاص يافته به آمبولانسهاي اورژانس را در دست بررسي داريم.
وي با بيان اين كه سهميه اين آمبولانسها روزانه 15 ليتر در نظر گرفته شده، گفت: بر اساس قراردادي كه با مسئولان وزارت كشور و وزارت نفت داريم در صورت بروز مشكل امكان افزايش سهميه اين بخش وجود دارد.
باقري لنكراني خاطرنشان كرد: پيش بيني ميكنيم در برخي از مناطق سهميه در نظر گرفته شده پاسخگو نباشد كه بر اساس وعده مسئولان اين مشكل قابل جبران است.
انتهاي پيام
نظرات