• یکشنبه / ۱۹ شهریور ۱۳۸۵ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8506-10768

وزير علوم: آموزش عالي 5 هزار عضو هيات علمي نياز دارد دغدغه و استرس كنكور تا چند سال آينده حذف مي‌شود 233ميليون دلار براي خريد تجهيزات دانشگاهي اختصاص مي‌يابد

وزير علوم:
آموزش عالي 5 هزار عضو هيات علمي نياز دارد
دغدغه و استرس كنكور تا چند سال آينده حذف مي‌شود
233ميليون دلار براي خريد تجهيزات دانشگاهي اختصاص مي‌يابد

وزير علوم، تحقيقات و فناوري امروز در جمع نفرات برتر كنكور 85، گفت: در دو سه سال آينده دغدغه‌ها و استرس كنكوري‌ها به سمت صفر ميل مي‌كند.

به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر محمد مهدي زاهدي امروز در مراسم تقدير از نفرات برتر كنكور سراسري سال 85، با بيان اينكه بار سنگين كنكور بر دوش خانواده‌هاست، اظهار كرد: در اين خصوص فرزندان خانواده‌هاي شاهد و ايثارگر كه از نعمت پدر محروم هستند داراي شرايط سخت تري بوده‌اند بنابراين كسب رتبه برتر براي آنان افتخار بزرگي است.

وي با بيان اينكه استعدادهاي نخبه و آشكار زيادي درون كشور وجود دارند، اظهار كرد: بايد شرايطي فراهم شود تا اين استعدادهاي خلاق به صورت شايسته بروز كند، در اين راستا مكلفيم با تمام توان خود در خدمت آنان باشيم، با اين حال گاهي اوقات در بخش اجرايي به دليل وجود مشكلات بوروكراسي قادر به پاسخگويي سريع به نياز اين عزيزان نيستيم، البته مسئولين در دولت نهم با تمام توان خود و با بيشترين سرعت در خدمت نخبگان كشور خواهند بود.

در كنكور فعلي استعداد سرشار جوانان كم لحاظ مي‌شود

وي با بيان اينكه طي سال گذشته بسياري از دغدغه‌هاي ذهني داوطلبان كنكور و خانواده‌هاي آنان برطرف شد، اظهار كرد: با برنامه‌ريزي وزارت علوم طي دو سه سال آينده دغدغه‌ها و استرس كنكوري‌ها به سمت صفر ميل مي‌كند، در اين راستا مي‌توان به برنامه ريزي و در نظر گرفتن تمهيداتي براي برگزاري كنكور در سلامت كامل اشاره كرد،‌ چرا كه امنيت و سلامت كنكور براي ما اهميت فوق العاده‌اي داشته است و در اين زمينه با همكاري وزارت كشور، نيروي انتظامي و حراست وزارت علوم و سازمان سنجش سرمايه گذاري زيادي شد.

وي افزود: امسال براي اولين‌بار حتي در خصوص فروش يك سوال نيز مطلبي شنيده نشد، چرا كه سعي شد مدت زمان قرنطينه سوالات به حداقل برسد و اعلام نتايج نيز در اسرع وقت صورت بگيرد به گونه‌اي كه نتايج نسبت به سال گذشته 10 روز زودتر اعلام شد.

وي در ادامه با اشاره به طرح يا لايحه‌اي تحت عنوان اصلاح سنجش و پذيرش دانشجو، اظهار كرد: اين طرح در شوراي عالي انقلاب فرهنگي و كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي بررسي شده است.

در اين راستا كنكور فعلي به گونه‌ايست كه به نفع كشور و خانواده‌ها نبوده و به عبارت ديگر نوعي كم لحاظ كردن استعداد سرشار جوانان مي‌باشد،‌ چرا كه اين استعداد مي‌تواند در طول ساليان بروز كند بنابراين در اين خصوص بحث تفكيك سنجش از پذيرش دانشجو مطرح شده و طي آن پس از سنجش دانشجو توسط سازمان سنجش كارنامه‌اي صادر خواهد شد تا از اين طريق پذيرش از سوي دانشگاه‌ها و يا سازمان سنجش انجام شود.

وي با بيان اينكه كليات اين طرح مورد تفاهم و موافقت همه ارگان‌هاي مربوطه مي‌باشد، اظهار كرد: اگر چه در روزهاي اول برخي اشكالات به اين طرح وارد بود، ولي با بحث‌هاي كارشناسي صورت گرفته كليات مورد موافقت قرار گرفته و در صورتي كه اين طرح در مجلس يا شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب شود، البته در هر كدام كه زودتر تصويب شود، با اصلاحات صورت گرفته احتمالا از سال آتي مراحل اوليه اجراي آن آغاز مي‌شود.

به گزارش ايسنا، دكتر زاهدي خاطر نشان كرد: اگرچه ظرفيت پذيرش دانشجو طي سالهاي گذشته كم نبوده است ولي پاسخگوي خيل عظيم داوطلبان ورود به آموزش عالي نيست، در اين راستا طي سال گذشته افزايش ظرفيت قابل ملاحظه‌اي در پذيرش دانشجو صورت گرفت به گونه‌اي كه براي اولين بار در طول تاريخ حدود يك ميليون ظرفيت پذيرش دانشجو در مجموعه آموزش عالي كشور ايجاد شد و اين در حالي است كه تعداد فارغ‌التحصيلان دوره پيش دانشگاهي بيش از 500 هزار نفر بوده است.

وي با بيان اينكه تا پايان برنامه چهارم توسعه بايد30 درصد جوانان وارد سيستم آموزش عالي كشور شوند، اظهار كرد: با برنامه‌ريزي وزارت علوم يقينا به اين عدد دست خواهيم يافت، به گونه‌اي كه مي‌توانيم عليرغم پاسخگويي به داوطلبان داخل كشور، طي سه سال آينده دانشجوياني را نيز از خارج كشور جذب سيستم آموزش عالي كشور كنيم.

233 ميليون دلار به خريد تجهيزات دانشگاهي اختصاص مي‌يابد

وزير علوم در ادامه با بيان اينكه در اين راستا از كيفيت آموزش عالي نيز غافل نشده‌ايم، اظهار كرد: در اين راستا با سازمان مديريت به توافق رسيده‌ايم تا سهميه جذب اعضاي هيات علمي كه مربوط به برنامه توسعه چهارم است، را در سال جاري تخصيص دهد.

وي با بيان اينكه در حال حاضر سيستم آموزش عالي كشور حداقل به 5 هزار عضو هيات علمي نياز دارد اظهار كرد: بر اساس برنامه توسعه چهارم اين عدد دو هزار نفر است كه بسيار پايين است، بنابراين از سازمان مديريت خواسته‌ايم تا اين عدد را طي سال جاري به وزارت علوم تخصيص دهد.

دكتر زاهدي با اشاره به برنامه وزارت علوم براي خريد تجهيزات، اظهار كرد: در اين راستا با رايزني‌هاي صورت گرفته با مجلس شوراي اسلامي، مقرر شد تا 233 ميليون دلار به خريد تجهيزات دانشگاه‌ها اختصاص يابد.

بنياد نخبگان از مهر ماه آغاز به كار مي‌كند

وي با اظهار اميدواري نسبت به آغاز كار بنياد نخبگان از مهر ماه سال جاري، اظهار كرد: بستر سازيهاي لازم در اين جهت با سرعت مناسبي صورت گرفته است، در اين خصوص مي توان به تعريف نخبه و مصاديق آن اشاره كرد، به عنوان مثال رتبه‌هاي اول پذيرفته شده در كنكور يكي از مصاديق نخبه مي‌باشد.

دكتر زاهدي در ادامه گفت: جلوگيري از فرار مغزها و حمايت‌هاي مالي و معنوي از نخبگان، برنامه‌ريزي براي همزماني ادامه تحصيل دانشجويان برتر در دو رشته، برقراري ارتباط و تعامل با ساير وزارتخانه‌ها از جمله برنامه‌هايي است كه در دستور كار بنياد نخبگان قرار خواهد گرفت.

برنامه‌هاي وزارت علوم براي برقراري تعامل با ساير وزارتخانه‌ها

وي با اشاره به برنامه‌هاي وزارت علوم براي برقراري تعامل با ساير وزارت خانه‌ها، اظهار كرد: دولت نهم دولتي است مستقل و غير وابسته، كه كاملا به مردم و خدمت براي آنان وابسته است، به گونه‌اي كه كليه وزرا و حتي خود رييس جمهور نيز خود را وقف خدمت به مردم كرده‌اند، بنابراين در اين راستا مي‌توان به ارتباط مناسب بين وزرا اشاره كرد.

به گزارش ايسنا، وي افزود: در بحث كارآفريني، ارتباط تنگاتنگي با وزارتخانه‌هاي كار و تعاون صورت گرفته است به گونه‌اي كه وزارت كار بودجه‌ مناسبي را براي كارآفريني فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌ها تخصيص داده است، همچنين وزارت تعاون حدود 30 ميليارد تومان را در گام اول براي كارآفريني فارغ التحصيلان دانشگاه جامع علمي كاربردي تخصيص داده است.

به گفته دكتر زاهدي، برقراري تعامل با وزارت آموزش و پرورش براي ارتقاي علمي معلمان و رفع مشكلات دانشگاه شهيد رجايي از جمله برنامه‌هاي اين وزارت خانه براي برقراري تعامل با ساير وزارت خانه‌هاست.

مشكل مسكن در بخش آموزش عالي جديست

لزوم جذب خيرين خوابگاه ساز

وزير علوم با اشاره به مشكل مسكن و خوابگاه دانشجويي اظهار كرد: در شرايط موجود قادر به پاسخگويي مثبت به خيل عظيم داوطلبان خوابگاهي نيستيم و بنابراين از خيرين مي‌خواهيم كه در اين زمينه سرمايه گذاري‌هايي انجام دهند، همچنين از بانك‌ها نيز خواسته‌ايم تا در اين راستا وام‌هايي به دانشگاه‌ها ارائه دهند حتي برنامه ريزي‌هايي صورت گرفته تا سرمايه گذاران و بانك‌هاي ارائه دهنده وام در بخش تامين مسكن دانشجويان خوابگاهي بتوانند از سود نيز برخوردار شوند.

وي با بيان اينكه مشكل مسكن در بخش آموزش عالي جديست، اظهار كرد: در سال جاري به بحث بومي گزيني و پذيرش بومي دانشجويان براي كاهش دغدغه خوابگاهي دانشجويان توجه جدي شده است، البته اين به معناي صفر شدن نياز به خوابگاه نيست و اين مساله نيازمند همت ملي مي باشد.

لزوم تصويب 3 هزار ميليارد تومان از سوي مجلس براي رفع مشكلات ساختماني آموزش عالي

وزير علوم در خاتمه اظهار كرد:‌ همچنين از مجلس مي‌خواهيم تا همان گونه كه 4 هزار ميليارد تومان براي بازسازي و مقاوم سازي فضاي آموزشي آموزش و پرورش اختصاص داده است، حدود 3 هزار ميليارد تومان نيز براي رفع مشكلات ساختماني وزارت علوم ائم از آموزشي، پژوهشي، ‌رفاهي و خوابگاهي تخصيص دهند،

چرا كه با تصويب اين عدد مطمئنا بسياري از مشكلات در دراز مدت برطرف خواهد شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha