خبرنگار ايسنا برنده جايزه زيست‌محيطي«دكتر تقي ابتكار»شد
ابتكار: ايران درزمره كشورهاي تخريب‌كننده محيطزيست قرار گرفته است
شاخصهاي زيست‌محيطي كشورنزول كرده است

سرويس: اجتماعي - محيط زيست
1387/12/16
03-06-2009
16:24:06
8712-08699: كد خبر

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - محيط زيست

رييس مركز صلح و محيط زيست در چهارمين دوره اعطاي جايزه مرحوم دكتر تقي ابتكار گفت: متاسفانه در سالهاي اخير ايران در زمره كشورهاي تخريب كننده محيط زيست قرار گرفته و شاخص‌هاي زيست‌محيطي كشور نزول يافته است.

به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر معصومه ابتكار، رييس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران افزود: متاسفانه در كشور ما شاهديم كه موضوع محيط زيست از دستوركار بخشهاي اجرايي خارج شده و اين امر موجب تخريب بي‌رويه و آلودگي‌هاي زيست‌محيطي شده است كه سرمايه‌هاي كشور را ازبين مي‌برد.

وي با اشاره به اينكه طي سالهاي اخير شاهد افول شاخص‌هاي زيست‌محيطي در كشور بوده‌ايم گفت: شايد در برخي بخشها فعاليت‌هايي در راستاي حفاظت از محيط زيست صورت گرفته است و ما در سطح كلان شاهد تخريب محيط زيست و نزول شاخص‌هاي زيست‌محيطي بوديم كه جلوگيري از اين امر وظيفه سازمان‌هاي غيردولتي و رسانه‌هاست.

ابتكار توجه به محيط زيست و توسعه پايدار را از دستاوردهاي انقلاب و مردم سالاري ديني دانست و گفت: افرادي كه مي‌خواهند ركن حكومت را در دست گيرند بايد نسبت به محيط زيست توجه ويژه‌اي داشته باشند و در مباحث انتخاباتي افراد بايد از همه جنبه‌ها مورد ارزيابي قرار گيرند.

وي تاكيد كرد: وقت آن رسيده سازمانهاي غيردولتي و رسانه‌ها بخواهند نسبت به مسائل محيط زيست و توسعه پايدار نگاه روشني داشته و اجازه ندهند برخي نگرش‌هاي مقطعي كشور ما را سالها به عقب ببرد.

رييس مركز صلح و محيط زيست با اشاره به اهميت منابع پايه و تجديدناپذير كشور گفت: متاسفانه اين منابع يا ازبين رفته‌اند يا به شدت در معرض نابودي قرار دارند، به شكلي كه خشك شدن پي‌درپي تالاب‌ها و به دنبال آن كاهش بارندگي و فقدان يك برنامه‌ريزي براي خشكسالي و از دست رفتن بسياري از ذخائر ابي كشور از جمله تهديدات اصلي محيط زيست كشور به حساب مي‌آيد.

وي با اشاره به اينكه 20 درصد از برنامه چهارم توسعه به محيط زيست اختصاص داشت گفت: متاسفانه اين برنامه اجرايي و عملياتي نشد و مفاد آن از دستوركار خارج شده است.

به گزارش ايسنا، حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي نيز كه امسال نتوانسته بود در مراسم اعطاي جايزه مرحوم دكتر تقي ابتكار حضور يابد در پيامي كه توسط مهندس رويين‌تن قرائت شد، آورد: دكتر تقي ابتكار نام بلند آوازه‌اي است كه يادآور ايمان، دانش، مسئوليت شناسي و نوآوري است.

وي افزود: ايشان دانشمند و استاد بزرگي بود كه درد انسان داشت و فضاي زندگي را سالم و باطراوت و جان جهان و ايراني را تابناك مي خواست. وي در دوران حيات پربارش منشا آثار فراوان در عرصه حيات علمي، اجتماعي و انساني جامعه نوپاي ما بود.

خاتمي در پايان پيام خود تاكيد كرد: دكتر تقي ابتكار محبت محيط زيست را به ما آموخت و در بهبود و اصلاح آن از هيچ كوششي فروگذار نكرد.

در اين مراسم همچنين دكتر سيد مصطفي محقق داماد، عضو فرهنگستان علوم گفت: تجاوز به انسان و طبيعت از يك منشا سرچشمه مي‌گيرد اگر آدمي درونش را اصلاح كند نه با ديگران به جنگ مي‌پردازد و نه با خود.

وي با اشاره به اينكه منشا فساد بر و بحر، فساد دروني بشر است، با اشاره به آيه‌اي از سوره حشر گفت: خدا صلح است و خدا مومن است يعني خدا امن مي‌خواهد و ارامش به بشريت مي‌دهد.

محقق داماد تاكيد كرد: يكسري از افراد محيط زيستشان جهنم و يكسري نيز خداوند است از سوي ديگر جهنم و بهشت همين الان است كه خداوند نيزي در قران به آن اشاره كرده است.

وي خاطرنشان كرد: خداوند به انسان توصيه مي‌‏کند که مفسد در زمين و دريا نباشد و در حفظ زمين که امانت خداست کوشا باشد.

به گزارش ايسنا، در پايان اين مراسم هيأت داوران لوح تقدير چهارمين دوره اعطاي جايزه مرحوم دكتر تقي ابتكار را به عليرضا غمخوار خبرنگار و سردبير سرويس اجتماعي ايسنا به دليل تلاش مجدانه در انعکاس حدود 4 هزار خبر و گزارش زيست‌محيطي از سال 1380 تاکنون و ايجاد گروه محيط زيست در خبرگزاري دانشجويان ايران اعطا كرد.

همچنين لوح تقدير به خانواده شهيد ناصر پيروي به خاطر تلاش‌هاي صادقانه آن شهيد در حفاظت از منابع خدادادي ايران و جنگل‌هاي سرسبز و در عين حال در معرض خطر گيلان اعطا شد.

شهيد ناصر پيروي رييس اداره منابع طبيعي ماسال پس از 24 سال خدمت، در سال 1384 توسط عوامل قاچاقچيان چوب و زمين خواران ربوده و به شهادت رسيد. روحش شاد و راهش سرمشق ديگر حافظان طبيعت باد.

هيأت داوران لوح تقديري نيز به مژگان جمشيدي روزنامه‌نگار به خاطر پيگيري‌هاي مجدانه در انعکاس گزارش‌هاي زيست‌محيطي بويژه تلاش براي روشن شدن ابعاد قتل شهيد ناصر پيروي رييس اداره منابع طبيعي ماسال که در مبارزه با قاچاقچيان چوب به شهادت رسيد، اعطا كرد.

همچنين لوح تقديري نيز به تلاش گروهي انجمن زيست محيطي ياشيل ميشو؛ يک تشکل غيردولتي در شهرستان شبستر به خاطر 9 سال تلاش براي حفاظت از زيست بوم منطقه ميشو و تنوع گياهي و جانوري آن از طريق آموزش و فرهنگسازي در بين مردم به خصوص جوانان، معرفي پتانسيل هاي زيست محيطي منطقه، جلب نظر مسئولين دولتي در جهت اجراي پروژه هاي زيست محيطي در منطقه و اجراي برنامه هاي متنوع زيست محيطي اعطا شد.

از سوي ديگر هيأت داوران لوح تقديري به پژوهش دکتر علي اصغر درويش صفت، دانشيار منابع طبيعي دانشگاه تهران به خاطر نقش برجسته ايشان در هدايت و تهيه اطلس مناطق چهارگانه تحت حفاظت ايران براي آشنا کردن هم ميهنان و جهانيان با محيط زيست ايران و بهره‌مندي مديران، برنامه‌ريزان و کارشناسان از اطلاعات آن اعطا كرد. اين پروژه از سال 1382 آغاز و در سال 1385 به چاپ رسيد. پژوهش وي در قالب اطلس مناطق حفاظت شده به عنوان دومين اطلس برتر جهان در دوره 2007- 2006 نيز معرفي شده است.

به گزارش ايسنا، در اين مراسم جايزه تلاشگر جوان به آقاي رحمت الله رجايي از شهرستان گرگان به خاطر 10 سال تلاش در عرصه مطبوعات استاني براي توجه ويژه به حفاظت از محيط زيست و جنگل هاي گلستان و ابر اعطا شد.

همچنين هيأت داوران جايزه پژوهشگر پيشکسوت را نيز به دکتر محمد سلطانيه به خاطر تلاشهاي مجدانه وي در بحث تغييرات آب و هوا اعطا كرد.

انتهاي پيام

كد خبر: 8712-08699

  نظر شما در مورد اين خبر
نام
پست الکترونيک
پيام شما

پر کردن فرم براي دريافت نظرات الزامي است

امتياز به خبر

Imam and Superme leaders views - Strategic Policies - Iran Future Plans - Economy - Industry - Information Society - Social - Health - Education - Science - Politic - Islamic Parliament - Legal - Nuclear Energy - Foreign Policy - World - Iran Neighbours - Imposed War - IslamicInsights - Literature - Art - Radio and TV - Cultural Heritage - Sport - Provinces - Photo -
 

© Copyright 1998-2009 Iranian Students' News Agency - ISNA