مدير شبكه خبر در نشست با خبرنگاران:
بي‌.‌بي‌.سي فارسي رسانه خبري نيست
با پشتيباني عزت‌الله ضرغامي عمل مي‌كنيم
شبكه خبر براي رقابت با«20:30» تلاش مي‌كند

سرويس: تلويزيون و راديو
1388/09/03
11-24-2009
11:41:14
8809-00012: كد خبر

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو

اردشير زابلي‌زاده گفت: در شبكه خبر براي رقابت با بخش خبري 20:30 تلاش مي‌كنيم؛ انصافا خبر «20:30» را به عنوان يك بخش خبري خوب مدنظر داريم.

به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا، مدير شبكه خبر كه در پاسخ به عملكرد بخش‌هاي خبري سيما از جمله 20:30 در زمينه جريان خبري به وجود آمده درباره دختري كه بحث فرار او در اخبار سيما مطرح بود پاسخ مي‌گفت، در نشست خبري دوم آذر ماه اظهاركرد: البته در شبكه‌ي خبر مصاحبه‌هايي از موافقان و مخالفان جريانات پس از انتخابات و هم چنين صحنه‌هايي از اتفاقات به وجود آمده را پخش كرديم. البته معتقدم چرا بايد آن‌چه را كه در تهران اتفاق افتاد در يك شبكه بين‌المللي مطرح مي‌كرديم؟! اين كار با كدام سياست‌گذاري قابل توجيه است؟ من حتي در ديداري كه با مديران شبكه الجزيره داشتم، به آنان گفتم چرا به مسايل داخل قطر نمي‌پردازيد.

***

زابلي‌زاده در پاسخ به اين پرسش ايسنا كه چگونه سياست استفاده بيشتر از مجريان و كارشناسان متخصص در گفت‌وگوهاي تخصصي شبكه خبر قابل اجراست، گفت: رييس سازمان صداوسيما در جلسه‌اي كه با خبرنگاران داشت بر اين موضوع تاكيد كرد و قرار است اين كار در شبكه خبر نيز انجام شود؛ البته در برنامه‌هاي مانند 45 دقيقه كه به موضوعات مختلف مي‌پردازد از كارشناسان هر حوزه، براي گفت‌وگو با ميهمانان برنامه استفاده مي‌كند؛ به عنوان نمونه مدقق مجري كارشناس بخش سينمايي و سلطاني مجري كارشناس مباحث مذهبي است. پرويزيان نيز كه سردبير سرويس اقتصادي شبكه خبر است و در اين زمينه تحصيل كرده است با ميهمانان مسائل اقتصادي به گفتگو مي‌نشيند. البته بايد در مباحث تخصصي بيشتر از مجريان كارشناس استفاده كنيم و در تلاش براي تحقق اين امر هستيم و در برنامه‌هاي 45 دقيقه كه از 10 روز آينده به 60 دقيقه تبديل مي‌شود اين مورد را بيش از پيش پيگيري مي‌كنيم.

***

او در پاسخ به پرسش ديگر ايسنا، درباره‌ي امكان ايجاد فرصت براي منتقدان براي حضور در برنامه‌هاي اين شبكه و پيشي گرفتن شبكه‌هاي داخلي از همتايان خارجي خود در انعكاس اخبار كه رييس سازمان صداوسيما نيز بر آن تاكيد دارد، اظهار كرد: در همان دوران انتخابات و حوادث پس از آن، شبكه خبر با راه‌اندازي استوديو در مجلس و تجهيز و بازسازي آن نزديك به 100 گفتگو را در اين مكان پخش كرد كه درصد بالايي از آن را صحبت‌هاي منتقدان دولت تشكيل مي‌داد. در واقع شبكه خبر تلاش مي‌كند با حفظ اصولي كه مد نظر رييس سازمان صداوسيماست به انعكاس ديدگاه‌هاي مختلف بپردازد. در واقع ما با پشتيباني عزت‌الله ضرغامي عمل مي‌كنيم و او از ما حمايت كرده است، اگر نقصي در عملكرد ما وجود دارد به من و همكارانم مربوط است.

او اضافه كرد: در بحث هدفمند كردن يارانه‌ها شبكه خبر در برنامه‌هاي گفتگو محور خود به اين موضوع بسيار پرداخت و اين شبكه در واقع تلاش كرده است به موضوعات مختلف تا حدي كه اقتضاء مي‌كند بپردازد. البته ممكن است عملكرد ما ضعف‌هايي داشته باشد، اما در صدد ضعف كاستي‌هاي خود هستيم.

***

زابلي‌زاده درباره راه‌اندازي شدن شبكه‌هاي خبري فارسي زبان مانند بي‌.‌بي‌.سي و عملكرد شبكه خبر در اين شرايط اظهار كرد: شبكه بي‌.‌بي‌.سي فارسي را به عنوان مرجع خبري قبول ندارم؛ ضمن آن كه برخي از ببيندگان براي پر كردن خلاءهاي اطلاعاتي خود برنامه‌هاي اين شبكه را نمي‌بينند، بلكه بي‌.‌بي‌.سي فارسي براي آنان جاذبه‌هاي ديگري دارد كه با ارزش‌هاي ما همخواني ندارد.

او اضافه كرد: براي شبكه‌اي مانند بي‌.‌بي‌.سي آسان است كه درباره يك كشور خارجي بدون محدوديتي هر چه مايل است بگويد.

مدير شبكه خبر ابراز عقيده كرد: بي بي سي فارسي از اصول اوليه يونسكو تخطي كرده است؛ در واقع بي‌.‌بي‌.سي فارسي رسانه خبري نيست بلكه جريان‌ساز است كه با يك هدف خاص وارد عرصه رسانه‌يي شده است.

وي اضافه كرد: به هيچ وجه بي‌.‌بي‌.سي فارسي با شبكه خبر قابل قياس نيست. تمام رسانه‌هاي دنيا ارزش‌هاي خبري دارند و اصولي بر آن‌ها حاكم است. لذا ما نمي‌توانيم خود را با آن‌ها مقايسه كنيم. چون تعريف و كاركردهاي شبكه خبر با شبكه‌اي مانند بي‌.‌بي‌.سي فارسي تفاوت دارد.

زابلي‌زاده در ادامه گفت: براي حفظ ارتباط با مخاطب، شبكه خبر تلاش مي‌كند با توجه به تعريف خود در مسير بين‌المللي بودن حركت كند و به اندازه كافي رسانه‌هاي معاند در آن سوي مرزها سعي مي‌كنند تصويري مخدوش از نظام جمهوري اسلامي و ملت ايران ارائه دهند. ما بايد تلاش كنيم نقاط قوتي كه آنان سعي در پنهان كردن آن دارند را به خوبي ارائه كنيم.

او اضافه كرد: با توجه به حكم مقام معظم رهبري به عزت‌الله ضرغامي كه در آن به نكاتي مانند نگاه اخلاقي و اميدبخشي تاكيد شده، تلاش مي‌كنيم در برنامه‌هاي شبكه خبر به اين موارد بپردازيم.

وي تاكيد كرد: اكنون در جنگ قوي رسانه‌يي قرار داريم و بايد در مسير بين‌المللي بودن تصويري را ارائه كنيم كه از ما خواسته شده است. در نظرسنجي كه مركز مطالعات و تحقيقات رسانه‌ها انجام داده بودف مخاطبان ما در آن سوي مرزها گفته بودند كه تصاوير مخدوش و منفي از ايران به اندازه كافي از شبكه‌هاي ديگر پخش مي‌شود و چرا به اين نكات در شبكه خبر توجه‌اي نمي‌شود.

مدير شبكه خبر اضافه كرد: شبكه‌هاي خارجي چند درصد درباره مسائل داخلي خود انتقاد مي‌كنند، اين ميزان شايد به 10، 15 درصد برسد و اين كار را با برنامه‌ريزي‌هايي‌ انجام مي‌دهند.

زابلي‌زاده تاكيد كرد: شبكه بي‌.‌بي‌.‌سي فارسي را رقيب شبكه خبر نمي‌بينم. بي‌.‌بي‌.‌سي با راه‌اندازي بي‌.‌بي‌.‌سي فارسي اعتبار رسانه‌يي خود را از دست داده است.

***

زابلي‌زاده با اشاره به رويكرد شبكه خبر در انعكاس اخبار گفت: 70 درصد خبرها با نگاه خارجي پخش مي‌شود، اكنون شبكه خبر دوزبانه است، البته قصد داريم ميزان پخش اخبار به زبان انگليسي را افزايش دهيم كه اين امر با 24 ساعته شدن شبكه امكان‌پذير مي‌شود و پيش‌بيني‌هاي لازم را در اين زمينه انجام داده‌ايم.

او در پاسخ به اين پرسش كه آيا مردم بيشتر شبكه‌هاي بي‌بي‌سي فارسي و صداي آمريكا را تماشا مي‌كنند يا شبكه خبر را و آيا توانسته‌ايم بينندگان را با امكانات موجود جذب كنيم اظهار كرد: كجاي دنيا از رسانه‌هاي خود انتظار دارند كه هرآن‌چه اتفاق مي‌افتد را انعكاس دهند؛ آيا اين ديدگاه را چهار استاد بزرگ ارتباطات تأييد مي‌كنند؟!

وي افزود: در واقع خبر را بدون سياست‌گذاري نمي‌توان پخش كرد، اگر اين‌گونه نباشد پس دروازه‌باني خبر چه معنايي دارد؟

مدير شبكه خبر اضافه كرد: نوع سانسور اين شبكه‌ها با شبكه‌ي خبر تفاوت دارد؛ آن‌ها اخبار مربوط به كاستي‌هاي كشور خود را در ساعات پربيننده پخش نمي‌كنند. بلكه به عنوان مثال روز يكشنبه كه روز تعطيل‌ مردم محسوب مي‌شود خبر موردنظر را در يك ساعت نامناسب روي آنتن مي‌فرستيم.

او در پاسخ به اين پرسش كه چرا شبكه خبر اين‌گونه عمل نمي‌كند گفت: ما چنين عملكردي نداريم و سانسور اين‌گونه را اعمال نمي‌كنيم.

***

زابلي‌زاده درباره عملكرد شبكه خبر در اتفاقات پس از انتخابات رياست‌جمهوري اظهار كرد: خبر بايد فراگيري داشته باشد تا مهم جلوه كند. علاوه بر آن محدوديت زماني بر تلويزيون حاكم است. بنابراين نمي‌توانيم هر خبري را روي آنتن بفرستيم. گام اول در راه‌اندازي هر رسانه‌اي سياست‌گذاري است، امر سياست‌گذاري در ارتباطات اصل اول محسوب مي‌شود و اين سياست‌گذاري تابع سياست و قوانين آن كشور است و هر كشوري قوانين خود را رعايت مي‌كند.

***

او در پاسخ به اين پرسش كه چرا در بخش‌هاي خبري با توجه به علم روز رسانه و با تبحر به اتفاقات به وجود آمده پرداخته نمي‌شود گفت: واحد مركزي خبر بحث مربوط به آن دختر را خوب شكافت، به عنوان يك كارشناس معتقدم كه آن جريان يك توطئه رسانه‌اي بود كه متفكران رسانه‌اي خارج از كشور روي آن كار كرده بودند. ما نيز سربازان اين جنگ رسانه‌اي به وجود آمده هستيم و بايد تمام تلاش خود را در زمينه عملكرد مطلوب به كار گيريم.

او تأكيد كرد: در خارج از مرزها با استفاده از روش‌هاي پيچيده و تجهيزات مدرن اين‌گونه جريانات خبري را به وجود مي‌آورد به گونه‌اي كه حتي در ذهن برخي از اهل فن داخل كشور نيز ترديد ايجاد كردند.واحد مركزي خبر عمق اين جريان خبري را بيرون كشيد و به مردم ارايه كرد.

زابلي‌زاده ادامه داد: ما امروز در اين جنگ رسانه‌اي چه عملكردي داريم؟ نبايد جوزده شويم، بايد به گونه‌اي عمل كنيم كه آنان نتوانند با برنامه‌هاي خود پز روشنفكري بدهند. در اين جنگ رسانه‌اي ما بايد در كنار هم باشيم و مبارزه كنيم.

او اضافه كرد: برخي رسانه‌هاي غربي با استفاده از فنون تبليغات عليه جهان اسلام كار مي‌كنند و برخي رسانه‌هاي عربي نيز در دام آن‌ها افتاده‌اند، اما ما بايد در اين جنگ با تمام قوا عمل كنيم.

مدير شبكه خبر با اشاره به ارزش‌هاي خبري گفت: كشورهاي غربي هفت ارزش خبري را تعريف كرده‌اند اما چرا ما با تأمل در قرآن ارزش‌هاي نويني را ارايه نمي‌كنيم و هم چنان هفت ارزش خبري غربي در دانشگاه‌هاي ما تدريس مي‌شود.

او با بيان اين‌كه به شدت نيازمند آموزش هستيم اظهار كرد: آموزش جزو اصول اساسي ما بوده است و معاونت سياسي با بهره‌گيري از استادان خبر و ارتباطات روش‌هاي نوين را به نيروي انساني آموزش داده است و اين كار هم‌چنان ادامه دارد.

***

زابلي‌زاده در پاسخ به اين پرسش كه چرا با وجود شبكه انگليسي زبان پرس‌تي‌وي، شبكه خبر قصد تقويت برنامه‌هاي خود به زبان انگليسي را دارد گفت: نيمي از برنامه‌هاي شبكه خبر قرار نيست دوزبانه شود، برنامه‌هاي شبكه‌ي خبر روي چهار ماهواره پخش مي‌شوند كه باعث پوشش خوب اين شبكه در عرصه‌ي بين‌المللي شده است. درواقع دسته‌اي از مخاطبان ما را ايراني‌هايي تشكيل مي‌دهند كه به زبان انگليسي عادت كرده‌اند. دسته‌اي ديگر انگليسي زبانان هستند؛ به هرحال شبكه‌ي خبر و پرس‌تي‌وي با دو برنامه‌ريزي عمل مي‌كنند.

***

مدير شبكه‌ي خبر در پاسخ به اين پرسش كه آيا تغييرات در شبكه خبر در يك سال آينده ديده مي‌شود گفت: پس از ابلاغ حكم ابقاي عزت‌الله ضرغامي در سمت رييس سازمان صداوسيما، در شبكه‌ي خبر جلسات متعددي انجام داده‌ايم تا راهكارهاي عملي كردن نكات ذكرشده در حكم مانند اميدآفريني در جامعه را عملي كنيم.

او اضافه كرد: اكنون در مرحله‌ي گفت‌وگو و برنامه‌ريزي هستيم و بعد از آخرين جلسه، قرار است برنامه‌هاي خود را به معاونت سياسي ارايه كنيم.

***

زابلي‌زاده در پاسخ به اين پرسش كه چرا امانت را در نقل منبع خبر رعايت نمي‌كنيد، گفت: اين كار بايد انجام شود. اگر در شبكه‌ي خبر اين‌گونه شده از سوي منبعي به اسم خودمان را تأييد نمي‌كنم؛ چراكه اين كار نه توجيه تجربي دارد و نه عملي و نه اعتقادي.

مدير شبكه خبر در ادامه گفت: به همكارانم تأكيد كرده‌ام كه منبع عكس بايد حفظ شود، چراكه اين كار براي ما اعتبار به همراه دارد و مشاركت بيشتر را موجب مي‌شود. علاوه بر آن سياست‌گذاري براي ذكرنكردن اسم خبرگزاري خاص انجام نشده است.

***

زابلي‌زاده درباره‌ي پخش نشدن سخنان برخي مخالفان در مجلس تأكيد كرد: سياست‌گذاري در زمينه قطع سخنان مخالفان در مجلس در اين شبكه نداريم. اگر هم سخنان يكي از نمايندگان مجلس درباره‌ي بحث هدفمندكردن رايانه‌ها قطع شد به علت فرارسيدن زمان پخش خبر بود و سردبير اين تصميم را گرفت.

***

مدير شبكه خبر سيما درباره‌ي پرسشي در زمينه‌ي مطلوب عمل نكردن شبكه خبر در زمينه پوشش اخبار ورزشي به ويژه در خارج از كشور، اذعان كرد: اين مورد نيز از محدوديت‌هاي شبكه نشات مي‌گيرد؛ البته شبكه خبر شبكه‌ ورزشي نيست و قرار نيست بخش زيادي از برنامه‌هاي آن به ورزش اختصاص يابد.

او ادامه داد: ممكن است محدودهايي در تصاوير ورزشي به ويژه درباره‌ي رويدادهاي خارج از كشور داشته باشيم. علاوه بر آن خبرنگاري در اين زمينه در خارج از كشور نداريم كه اين مورد جزو ضعف‌هاي ما محسوب مي‌شود.

زابلي‌زاده اضافه كرد: شبكه خبر بهتر است در حوزه‌هاي خارجي و حتي خارج از تهران خبرنگار خاص خود را داشته باشد. چون رقابت زيادي در عرصه خبر وجود دارد و اگر ما خواهان موفقيت هستيم بايد ضعف‌هاي خود را بپوشانيم. البته در اين زمينه تمهيداتي انديشيده‌ايم به عنوان نمونه مي‌توانيم از خبرنگاران آزاد استفاده كنيم و خبر و تصاوير تهيه شده از سوي آنان را خريداري كنيم.

انتهاي پيام

كد خبر: 8809-00012

خبرهاي مرتبط:
  نظر شما در مورد اين خبر
نام
پست الکترونيک
پيام شما

پر کردن فرم براي دريافت نظرات الزامي است

امتياز به خبر

Imam and Superme leaders views - Strategic Policies - Iran Future Plans - Economy - Industry - Information Society - Social - Health - Education - Science - Politic - Islamic Parliament - Legal - Nuclear Energy - Foreign Policy - World - Iran Neighbours - Imposed War - IslamicInsights - Literature - Art - Radio and TV - Cultural Heritage - Sport - Provinces - Photo -
 

© Copyright 1998-2009 Iranian Students' News Agency - ISNA