خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد سرويس: شهرستانها
رييس شبكه دامپزشكي شهرستان مشهد مهمترين وظيفه دامپزشكي را حفظ و حراست از سرمايههاي ملي كشور دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، دكتر مسعود ابراهيمي امروز در نشستي خبري در آستانه روز ملي دامپزشكي كه در محل تالار كنفرانس شبكه دامپزشكي شهرستان مشهد برگزار شد، اظهار داشت: نقش حيوان و دام در جوامع سنتي و صنعتي به لحاظ سرمايه ملي و بيماريهاي مشترك بسيار با اهميت است.
وي گفت: 800 بيماري از 1600 بيماري شناسايي شده، جزو بيماريهاي مشترك بين انسان و دام محسوب ميشود، به طوري كه جلوگيري از انتقال بيماريها از دام به انساني از وظايف اصلي دامپزشكان است.
وي نظارت بر مراكز توليد، توزيع و عرضه فرآوردههاي خام دامي را از ديگر وظايف دامپزشكي دانست و تصريح كرد: برنامهاي براي بيماريهاي نوپديد و نوتركيب در كشور وجود ندارد ولي مبارزه با اين بيماريها جزو وظايف دامپزشكي است.
وي در ادامه يادآور شد: شهرستان مشهد از گذشتههاي دور، كانون بيماري شاربن بود و ماندگاري 60 تا 80 سال ويژگيهاي اين بيماري است ولي با اقدامات دامپزشكي مشهد، 7 سال است كه بيماري شاربن در مشهد گزارش نشده است.
وي با اشاره به اينكه بيماري تب كريمه كنگو از طريق خون دام به انسان منتقل ميشود، بيان كرد: در سال گذشته تنها يك مورد ابتلا به تب كريمه كنگو در جمعيت انساني در شهر مشهد گزارش شد.
رييس شبكه دامپزشكي شهرستان مشهد سمپاشي اماكن دامي را از عوامل مبارزه با بيماري تب كريمه كنگو ذكر و عنوان كرد: در راستاي مبارزه با تب كريمه كنگو، 909 هزار و 400 متر مربع از اماكن دامي، 25 هزار و 110 راس دام سبك و سنگين و 369 هزار راس بز و گوسفند در 6 ماهه اول سال جاري سمپاشي شدند.
ابراهيمي با تاكيد بر اينكه بهترين گوشت در كارخانجات كالباس و سوسيس خراسان رضوي مصرف ميشود، افزود: كليه كارخانجات كالباس و سوسيس تحت نظارت دامپزشكي است.
وي درخصوص مبتلايان دامپزشك به بيماريهاي مشترك، گفت: به طور قطع دامپزشكان به بيماريهاي مشترك مبتلا ميباشند كه اين نشان دهنده حرفه سخت دامپزشكي است.
وي با اشاره به اينكه در راستاي اصل 44، بخش درمان و بخشي از پيشگيري دامپزشكي به بخش خصوصي واگذار شده است، تصريح كرد: در شهر مشهد 22 دفتر خدمات درماني دامپزشكي، 19 باب درمانگاه دامپزشكي، 32 واحد داروخانه دامپزشكي، 4 واحد آزمايشگاه دامپزشكي و يك بيمارستان تخصصي طيور توسط دامپزشكان خصوصي اداره مي شوند.
وي درخصوص مبارزه با آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان، ادامه داد: در 6 ماه اول سال جاري 2 هزار و 60 مورد بازديد از واحدهاي پرورش طيور صنعتي، 894 مورد بازديد از واحدهاي طيور روستايي، واكسينايون422 هزار و 564 قطعه طيور روستايي و 703 مورد بازديد از پرندهفروشيهاي مشهد انجام شده است.
وي با اشاره به افزايش نظارت بر مراكز توريع و عرضه فرآوردههاي خام دامي در شش ماه اول سال جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ادامه داد: افزايش نظارت بر مراكز توزيع و عرضه فرآوردههاي خام دامي منجر به كاهش شكايات مردمي شده است.
رييس شبكه دامپزشكي شهرستان مشهد عدم ساماندهي بازار پرندهفروشيها و بازار دام سيسآباد را از معضلات شهر مشهد دانست و تصريح كرد: با وجود گذشت چهار سال از زمان شروع بازار پرندهفروشيهاي مشهد، همچنان زمين اين پروژه به حال خود رها شده است.
ابراهيمي خاطرنشان كرد: با وجود دستورالعمل دادستان مشهد مبني بر تعطيلي بازار دام سيسآباد، همچنان شاهد كشتار غيرقانوني دام در اين بازار ميباشيم.
انتهاي پيام كد خبر: 8807-00078 |